Gość fuqs Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Mam dysk IBM 30,7GB kupiony w 2000 r., chodzi mi caly czas w kompie (srednio uzywam kompa 8 godzin dziennie ) i smart nie wykazuje bad sectorow. I tu moje pytanko: ile jeszcze ten dysk pociagnie bo czytalem ze max dla dyskow to ok. 5 lat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ja mam dysk od Seagate 8,4Gb i działa do dziś a ma już 7 lat więc ogólnie jest dobrze ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Na 5 lat to oni obliczają. Ile pociągnie to już sprawa indywidualna. Może wysypać się jutro, a może chodzić kolejne 5 lat bez problemu. Jak nie ma objawów "padania", to nie widzę sensu przejmowania się. Używaj i ciesz się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Będzie jeszcze chodził i chodził. Ja mam właśnie twardziela z 2000 roku. Samsunga 18 GB i o dziwo nie ma żadnych bad sektorów, więc niczym się nie przejmuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 buu .. dzis rano padł (made in hungary był) , tzn. wlacza sie ale po kilkunastu minutach system pisze ze nie da rady zapisac na nim. o dziwo smart nie wykazuje bad sectorow jutro jade kupic Seagate 7200.9 160GB ata133 za 210 zł:] Czy to dobry wybor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 jeśli masz płytę z wejściami ata 133 to tak , a jeśli masz na płycie złącze sata to polecam segate sata II 160gb używam go i chodzi super . niewiem jak na dyski ata, ale segate na dyski sata daje 5 lat gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Przenieś ważne dane z tego dysku na inny, a następnie potraktuj dysk programem WDCLEAR (koniecznie wersja 1.30 - pozostałe wersje nie obsługują dysków innych firm niż WD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 jutro jade kupic Seagate 7200.9 160GB ata133 za 210 zł:]Wybor swietny, ale ten dysk jest na ATA100 ;) ale to nie przeszkadza mu w byciu jednym z najszybszych dyskow na zwykle ATA;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Wybor swietny, ale ten dysk jest na ATA100 ;) ale to nie przeszkadza mu w byciu jednym z najszybszych dyskow na zwykle ATA;]i tak widzisz jaką mam płyte glowna :lol2: obsluguje ata133 :lol2: wiec mi to nie przeszkadza;] ale pecha mialem, bo mi przyslali dysk pod sata a zamawiałem wersje ata i musze dzis jechac wymienic <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 przed chwila zamontowalem dysk i jestem mile zaskoczony, dysk bardzo cichutki ale bardzo szybki:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ten model IBM to był mistrz padania. Aż dziw bierze, że tobie 5 lat wytrzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ja mam 5.5 rocznego Samsunga 30 GB i smiga ladnie, smart idealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ja mam 5.5 rocznego Samsunga 30 GB i smiga ladnie, smart idealnymój ibm tez miał smart idealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 To tylko cieszyć się i życzyć aby dysk chodził jak najdłużej bezawaryjnie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...