Skocz do zawartości
exe1987

Na Co Wymienić Wiatrak W Arctic Freezerze 4?

Rekomendowane odpowiedzi

Staje się czasmi coraz głośniejszy i coraz głośniejszy. Prosi się o wymiane, do tej pory nie było z nim problemów.

Chciałbym kupić coś nowego i wymienić bo na chłodzenie nie narzekam.

Nie ma być super wydajnie ale cicho bo komp chodzi 24/h.

Chciałbym zakupić coś z http://www.4max.pl/ bo mam tam blisko, nie musiałbym płacić za przesyłkę.

Cana: 30 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Freezer non-pro ma z tego co pamiętam 80 mm, więc poleciłbym coś, ale nie ma tego w 4max.pl - Arctic Cooling Fan 3 - jest cichy, nie słychać łożyska przy niskim RPM, konstrukcja zwiększa przepływ powietrza i jest tani - 10 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej moim zdaniem zamówić coś z allegro w cenie razem z przesyłka do 30zł.W 4max niema nic godnego uwagi do tej kwoty.Jak będziesz zmieniał wentylator to pewnie juz myslałes nad sposobem jego zamontowania??

ja bym polecił:

ARCTIC FAN 9

Jesli zakladac coś nowego to dlaczego nie 92mm zamiast 80mm???

Konstrukcja sprawdzona z Freezera 64Pro.

Cicha i z bardzo dobrym przepływem powietrza.

Z założeniem tez nie powinno byc problemów.

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz zmieniał wentylator to pewnie juz myslałes nad sposobem jego zamontowania??

miałem a własciwie mam tego AC w serwerku ([OT]patrzyłem trzyma sie 48dni bez zwisu po zmianie z boxa :wink: ) i z tego co pamiętam można spokojnie zamontować na gwoździe bo przerwy pomiędzy finami są dosyć krótkie. można też za pomocą cienkiego drutu i owinąć go wokół HP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi