Skocz do zawartości
Mixiu

Update Z Windows Xp Na Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Siemaneczko.

Z braku konkretnego topicu oraz dezorientacji konsultantów Microsoft Poland mam kilka pytań (a zapewne nie sam).

Proponuje w tym temacie zrobić coś na wzór "wszystko o ..." dotyczące procedury express update.

A więc posiadam Windows XP Profesional z kuponem na Vistę, dzwoniłem do Microsoftu z pytaniem jak mam dostarczyć fakturę oraz czy może być kopia, jedna Pani mówiła żeby wysłać tylko oryginał listem poleconym na adres który znajduje się na kuponie, inna Pani już mówiła że wystarczy ksero a w wątku na tym forum o Viscie ktoś pisał coś o skanie wysłanym mailem.

Może ktoś opisze pełną procedurę oraz wie czy można zapłacić za przesyłkę kartą kolegi lub ile kosztuje przelew (międzynarodowy) ?

Proszę o pomoc dla mnie oraz dla innych owieczek których trapi ta procedura.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co sie tak spieszysz do wydania visty jeszcze jest chwilka czasu, a jak chcesz pl to pewni minimum 6 miechow zaczekasz, jak nie wiecej

za przelew zagraniczny malej kwoty zaplacisz cos kolo 50 ,60 zetow, to zalezy takze od typu konta odbiorcy

karta kolegi pewnie tez dasz rade zaplacic

orginalu fv napewno sie nie wysyla - tak wez na logike np jak wyobrazasz sobie, zeby firma wyslala orginal fv

mailem bedzie dla ms prosciej - na kiego komu teraz 0,5 mln ton papieru z kserokopiami faktur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemaneczko.

Z braku konkretnego topicu oraz dezorientacji konsultantów Microsoft Poland mam kilka pytań (a zapewne nie sam).

Proponuje w tym temacie zrobić coś na wzór "wszystko o ..." dotyczące procedury express update.

A więc posiadam Windows XP Profesional z kuponem na Vistę, dzwoniłem do Microsoftu z pytaniem jak mam dostarczyć fakturę oraz czy może być kopia, jedna Pani mówiła żeby wysłać tylko oryginał listem poleconym na adres który znajduje się na kuponie, inna Pani już mówiła że wystarczy ksero a w wątku na tym forum o Viscie ktoś pisał coś o skanie wysłanym mailem.

Może ktoś opisze pełną procedurę oraz wie czy można zapłacić za przesyłkę kartą kolegi lub ile kosztuje przelew (międzynarodowy) ?

Proszę o pomoc dla mnie oraz dla innych owieczek których trapi ta procedura.

Pozdrawiam

Tu masz link do formularza http://download.microsoft.com/download/A/D...38E8/poland.pdf

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemaneczko

Na początku dziękuje za odzew :)

Wiem że Visty nie ma jeszcze, ale wydaje mi się że im szybciej przejdę tą procedurę tym szybciej dostanę Viste i wogóle będę miał to z głowy.

Pocieszyliście mnie że kartą kumpla będzie można zapłacić bo przelewy strasznie drogie :sad:

Ale troszkę mam teraz mętlik bo jak dzwoniłem do Microsoftu to powiedziała Pani (w sumie to musiałem informacje prawie sam wyciagać) żeby wejsć na stronę http://upgradeweb.moduslink.com/vista a kupon wysłać na adres z kuponu do Holandii a z linka od kolegi KiMR wyczytałem że do Niemiec <_< i że kopia faktury (co logiczne ale pisałem wam z tym oryginałem to co usłyszałem od infolini Microsoftu) oraz bok pudełka.

Więc już sam nic nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli autor tematu nie ma nic przeciwko to się włącze:

otóż mój kumpel jest przed zakupem windowsa i poprosił mnie o pomoc. Myślełem nad tym żeby kupić windowsa media center edition z voucherem na darmową Vistę home Premium, tak aby w przyszłości zainstalować sobie ją na kompie i mieć nowego windowsa za małe pieniądze (według microsoftu 15usd za przesyłkę). Jak myślicie czy to dobry pomysł? I czy ten media center to jest taki windows home z dodatkowymi opcjami czy całkiem inny windows?Oraz czy da się bezproblemowo połączyć w sieć dwa kompy z innymi wersjami windowsa xp? Proszę o w miare szybką odpowiedź

Edytowane przez champion__103

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli autor tematu nie ma nic przeciwko to się włącze:

otóż mój kumpel jest przed zakupem windowsa i poprosił mnie o pomoc. Myślełem nad tym żeby kupić windowsa media center edition z voucherem na darmową Vistę home Premium, tak aby w przyszłości zainstalować sobie ją na kompie i mieć nowego windowsa za małe pieniądze (według microsoftu 15usd za przesyłkę). Jak myślicie czy to dobry pomysł? I czy ten media center to jest taki windows home z dodatkowymi opcjami czy całkiem inny windows?Oraz czy da się bezproblemowo połączyć w sieć dwa kompy z innymi wersjami windowsa xp? Proszę o w miare szybką odpowiedź

oczywiście da się a przesyłka to 15 euro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi