Greg_1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) http://www.cooling.pl/index.php?manufactur...d0dfe9b2e1d5ac7 COLOSSUS wygląda ciekawie :D A tak na poważnie to te UV ładnie sie prezentują, mam nadzieje że będą też Ulitmate ver UV ;) , doszły jeszcze nowe rev. zwkłych chłodniczek, no i są jeszcze ver Al serii Advanced. Edytowane 15 Stycznia 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 O mamusiu, to chyba na quad SLi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 No i jeszcze jakieś 2xQX6700 :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 do tego 9x delta120@24v i jedziemy z koksem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Tylko, że w tej cenie mamy FC które wydajnocią zje na śniadaine chłodnice metr na metr. IMO bez sensu, kompletnie bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Tylko, że w tej cenie mamy FC które wydajnocią zje na śniadaine chłodnice metr na metr. IMO bez sensu, kompletnie bez sensu z tym ze fc zjada sporo prunda.... a takie bydle mozna walnąc na passive i jest przyjemnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Taka chlodniczka by sie przydala nie ma cos :] sporo ciepla odprowadzi. Pewnie zwineli od jakiegos TIRa i ladnie obudowali :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 z tym ze fc zjada sporo prunda.... a takie bydle mozna walnąc na passive i jest przyjemnie. Ten passive trochę drogi jest -.- Może grzejnik konwencjonalny ? Nie wiem po co takie duże to ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 grzejnik 2x tańszy, skutek ten sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Ten passive trochę drogi jest -.- Może grzejnik konwencjonalny ? Nie wiem po co takie duże to ;/ grzejnik za duzy, a jak ktos ma kase to czemu nie. uwazam to za bardziej sensowne niz np wywalanie kasy na g-flow (lecz jak ktos ma kase na jedno i drugie...) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 To ja już bym wolał sprowadzić z dojczlandu MO-RA 2 za ~ 420zł z transportem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Chłodnice alu - ciekawe kto je kupi, skoro są tylko 10 zł tańsze... no chyba, że ktoś się upiera na zrobienie aluminiowego układu i nie chce mieć problemów z korozją. Giant i Colossus - teraz tylko czekać kto je weźmie na testy :) Ale w każdym razie cena jest zabójcza a wymiary tylko na bok obudowy, więc lepiej grzejnik UV - jak dla mnie zbyt przesadzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) ja zamówiłem grzejnik regulusa wiec AlCu o wymiarach 40cmX40 w kolorku za 210zł a po za ty mozna kupić nowa chłodnice samochodową i zrobić jej ładną obudowe aluminiową a nawet niklowaną i taniej by to wyszło Edytowane 13 Stycznia 2007 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Heh za tyle $ można całe WC złożyć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 wiecie, zawsze pozostaje argument ze alu jest lzejsze od miedzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 ja zamówiłem grzejnik regulusa wiec AlCu o wymiarach 40cmX40 w kolorku za 210zł a po za ty mozna kupić nowa chłodnice samochodową i zrobić jej ładną obudowe aluminiową a nawet niklowaną i taniej by to wyszło Ale zawsze taka chłodniczka będzie zasyfiona ;) IMO... przy takim tępie rozwoju pc, a raczej wypromieniowywanej mocy cieplnej.. taka chłodnica nie jest zła :D P.S Emotka mnie rozwaliła :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Albo ktoś wierzy, że alu jest lepsze w pasywie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Mhm, będą u mnie te chłodnice w zbliżającym się tygodniu:) Co do tych wersji ALU, to kiedyś mailowałem z przedstawicielem firmy, która je produkuje dla cooling.pl, twierdził, że aluminiowe są tak samo, a nawet bardziej wydajne od miedzianych :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ooo, to by było bardzo ciekawe, z chęcią przeczytałbym test tych aluminiowych (z czystej ciekawości, bo nabyć ich nie mam zamiaru). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 te UV to tragedia wdg mnie. Mi się masakrycznie nie podoba, nie jestem zwolennikiem fajerwerków w kompie. Swoją drogą alu ciekawe rozwiązanie. Rozumiem ze kanały i zbiorniki są z mosiądzu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 tak, aluminiowa jest pewnie tylko obudowa (do zamocowania wentyli) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 konkret :) Ciekawe po co sa 4 wloty, moze mozna sobie wybrac ktore akurat pasuja przy danym ustawieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Miedź wydajniejsza jest jak coś z niej odprowadza ciepło czyli: woda, olej, podmuch wentylatora. Natomiast aluminium lepiej oddaje ciepło bez jakiego kolwiek oprowadzacza ciepła czyli pasywnie. Taka duża chłodnica to coś wspaniałego do WC pasywnego przymocować ją do ścianki obudowy tej od strony mobo i luksus :D ponieważ można ściankę zdejomować (wystarczy zostawić zapas węża) ale cena :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 no nie wiem, do pasywa by sie raczej przydalo cos bardziej "przewiewnego" imo ;) albo o duzej powierzchni jak grzejniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 pewnego poziomu na wc nie da sie przeskoczyc. chocby miec 2st mniej oc nie podskoczy. tak duze chlodnice to chyba tylko bajer. chyba. czekamy na test Jarogniewa :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Miedź wydajniejsza jest jak coś z niej odprowadza ciepło czyli: woda, olej, podmuch wentylatora. Natomiast aluminium lepiej oddaje ciepło bez jakiego kolwiek oprowadzacza ciepła czyli pasywnie. Oddawanie ciepla i odbieranie to dokladnie ta sama zdolnosc danego materialu wg fizyki. Wg mnie to mit w ktory dlugo sam wierzylem, dopuki nie uzylem googli. Beda testy to moze ktos porowna pod tym katem 2 chlodnice tych samych wymiarow (alu i cu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Najprościej obalić ten mit kupując 2 identyczne radiatory Al i Cu(np. Pentagram NP-40) i zrobić pomiar z wentylatorem, bez wentylatora z przewiewem w obudowie i bez przewiewu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 pewnego poziomu na wc nie da sie przeskoczyc. chocby miec 2st mniej oc nie podskoczy. tak duze chlodnice to chyba tylko bajer. chyba. czekamy na test Jarogniewa :). Dokładnie. To jest tak , że bardziej nie schłodzisz tej wody. Nie ma sensu ta chłodnica ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ja widzę tylko 1 zastosowanie dla tych olbrzymów - chłodzenie kilku komputerów jednocześnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Taki sam radiator miedziany będzie wydajniejszy od aluminiowego z przewiewem, bez niego, w próżni, pod wodą i zalany betonem ponieważ miedź ma lepszą przewodność cieplną, nie ma jakiegoś magicznego czynnika, który nagle zmienia właściwości miedzi bez wentylatora. Nawiew poprostu zwiększa różnicę temperatur i tyle. Ogólnie polecam Przewodzenie_ciep%C5%82a i okolice. Miałem juz przyjemność wywodzić się na ten temat tu jednakże do niczego nie doszło(z powodu braku środków) :) . Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...