Slow Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Niby zwykła migracja ptaków ale widok takiej ich chmary nad Krakowem wywarł na mnie wrażenie. Wiem, ze to forum komputerowe ale .. Kucyk tez wrzucil swoj filmik z samolotem ;) Zdjecia pstrykałem w odstępach czasowych w ciagu 30 minut. Chmura ptaków cały czas przemieszczała się na południowy zachód. Trwalo to ponad godzine. Dla ciekawych wrzucilem jeszcze krótki filmik na rapidshare (filmik - 80mb). Z tego wszystkiego naszła mnie ochota na obejżenie Ptaków Hitchcock'a Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 U mnie prawie zawsze nad blokiem lecą OGROMNE chmury ptasiorów... Najgorsze jest to że kraczą jak nie wiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 U mnie prawie zawsze nad blokiem lecą OGROMNE chmury ptasiorów... Najgorsze jest to że kraczą jak nie wiem ;] Oby tylko krakały :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Przy wietrznych pogodach chyba tak szaleja ;) Całe szczescie nad blokiem ich nie mam :P Ptasia kupa na czyjejs głowie, przesrane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Mnie to normalnie drazni, przeciez to sa chwasty, i sa pod ochrana, gdzie nie spojrzysz to wrona, nie dosc, ze jak leci to moze tobie narobic na dekiel, to jeszcz kwacza i gdacza i wogole sa glosne, burdne, wstretne, i je zlikwidowac trzeba! No co za baran je wzial pod ochrone, debil, jakies urojenia z dziecinstwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 A co to za ptaszki ? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 I nagle przyleciało stado wron, niewiadomo skąd....oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Ja tam widze duzo kaczek na Sanie B-) , ale za to nic łabędzi :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) to są gawrony, a nie wrony :) - zona biolożka mie cały czas powtarza, jak pyta co to za ptak (wskazując na czarnego dwunogiego wróbla), odpowiadam zawsze że KRUK :D - w nadziei że kiedyś trafię.... oczywiście się nabijam, bo kruka od wrony czarej/siwej i gawrona odróżnić potrafię... dla większości ludzi czarny ptak to po prostu wrona.. nie wiedzieć czemu Jeśli chodzi o skupiska gawronów... to ptaki te na noc zawsze zlatują się w jedno miejsce. Proponuję wam wieczorem prześledzić i namierzyć takie ptakowisko, zazwyczaj są to jakieś drzewa na odosobnionym terenie. Widowisko pierwsza klasa!. (bynajmniej nie przez spadające setki ton kupy :D ) Gawrony przed zajęciem miejsc do spania zaczynają wyprawiać w powietrzu dosyć dziwne akrobacje, lawinowo, jeden za drugim.. przemnóżcie ilość takich podobnie poruszających się obiektów przez pareset tysięcy. Animacja nawet lepsza niz sentinele w matrixie 3 podczas ataku na Zion :D We wrocławiu takie skupisko znajduje się na zaciszu (brucknera) idąc od mostu w kierunku sępolna (niedaleko basenu). Tam jest kilkanaście drzew gdzie wieczorem przylatują wszystkie gawrony z całego wrocławia i okolic :). O spadające kupy nie ma co się bać... można stać obok..ale efekt wirujących na głowami ptaków jest nieziemski. Jeśli będę miał przyjemność tam być to śjakiś filmik nagram... choć to trzeba zobaczyć na żywo :) Aha, dla porównania, tu na tych zdjęciach to jest pikuś :). na legowisku jest tyle ptaków co na zdjeciach, ale tak ze 4 warstwy na różnej wysokości... Ful wypas :) Edytowane 25 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jak juz wracamy do tematu tych ptaszkow, zaczalem sie zastanawiac czy aby nie uciekaly one przez wiatrem jaki nas nawiedzil pare dni temu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Krakanie jak krakanie. Gorzej jak spuszczą jakąś bombę ;). U nas na biologii też bardzo często powtarza nam, że czarne ptaki, które często widuje się w miastach to nie wrony. Wrony mieszkają w okolicach lasów z tego co nam mówiła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Najlepsza jazda jak startują gołębie, wystarczy rzucić jakiś okruch a tu za chwile jakby jakiś bombowiec lądował :lol2: Edytowane 26 Stycznia 2007 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Przy wietrznych pogodach chyba tak szaleja ;) Całe szczescie nad blokiem ich nie mam :P Ptasia kupa na czyjejs głowie, przesrane ;) 'Jak to dobrze, że krowy nie latają' ;D U mnie (w Bydgoszczy) też tego cholerstwa pełno, czasami aż się wiatrtówke chce <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i... ...obalić władzę? :D :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Kiedyś siedziałem sobie z kumplem na ławce w parku, popijałem browarka i obserwowałem latające nade mną ptaszki. Nagle stadko zanurkowało i przeleciało ok 10m nad ulicą znajdującą się ok 5m od nas. Po 1sec było słychać odgłosy spadających na asfalt ptasich odchodów. Jako, że stadko było liczne ok 200-300 osobników cało ulica pokryta była ptasim łajnem :) Efekt był niesamowity :D Strach pomyśleć co by było gdyby te ptaki przeleciały nad nami :huh: Od tego czasu gdy widzę ławicę wron tudzież innych stworzeń latających szukam jakiegoś bezpiecznego schronienia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Normalnie dzisiaj był jakiś nalot u mnie. Przeleciało kilka takich stadek, a nawet większych (a może to jedno i to samo latało w kółko ;)), aż w pewnej chwili wziąłem aparat, ale już część ptaków odleciała z drzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Mnie to normalnie drazni, przeciez to sa chwasty, i sa pod ochrana, gdzie nie spojrzysz to wrona, nie dosc, ze jak leci to moze tobie narobic na dekiel, to jeszcz kwacza i gdacza i wogole sa glosne, burdne, wstretne, i je zlikwidowac trzeba! No co za baran je wzial pod ochrone, debil, jakies urojenia z dziecinstwa? Przeprowadz sie do Chin, tam nie uswiadczysz tych "szkodnikow" :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Widać kolega @st1ch nie uważał na lekcji biologi. Kurde kaczki to ja widze od groma ale łabędzi null :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 ja w tym roku nie zauważyłem nic takiego, a szkoda bo lubie to oglądać. W warszawie to zwykle widze taki dłuuugi i szeroki wąż ptaków lecących ciągle w jedną stronę, niektóre tylko zatrzymywały się by coś przekąsić [; fajnie to wygląda[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Moze z innej beczki ale akadmik mam na przeiwko kilku drzew i jak zasiadzie tam jakis gawron czy sroka to sie spac nie da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Od tego czasu gdy widzę ławicę wron tudzież innych stworzeń latających szukam jakiegoś bezpiecznego schronienia :lol:gawronów! buraku jeden :D, wrony nie latają w ławicach, wrona siwa ma siwy kołnierz a wrona czarna jest duża i chodzi tak dostaojnie kroczy po trawie... Kruka to rozpoznasz z daleka, jest przeogromny i żyje na polach, cała reszta plebsu to ga-wro-ny :D. Niektóre z nich to mewy - takie białe, a te z jednymi nogami to gołębie :lol: aż w pewnej chwili wziąłem aparat, ale już część ptaków odleciała z drzewa.to jest bardzo ciekawe, zauważyłem że ptaki odlatują z miejsca w którym siedzą jak tylko wycelujesz w nie aparat i zaczniesz naciskać autofokus :lol: Boją się rozgłosu czy może myślą że celujesz w nie ze snajpy? :blink: Moze z innej beczki ale akadmik mam na przeiwko kilku drzew i jak zasiadzie tam jakis gawron czy sroka to sie spac nie da :Dto bierzesz w łapę snajperkę i one shot, one kill :twisted: Edytowane 31 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja widze ze wyrasta nam ornitolog :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 jeśli chodzi o ornitologię to potrafię usmażyć przepyszną jajecznicę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...