Ruido Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Tak jak w topicu, posiadam obecnie Audigy 2 (zwykle nie ZS). Planuje w najblizszym czasie kupic nowego kompa wiec mam dylemat czy karte zostawic czy kupic jakas nowa. Muzyki beda sluchal uzywajac glosnikow : Logitech® X-540 (http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=33655). W gre wchodza tylko karty Creative (max. 350zl). Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Creative to shit imo, ale zawsze warto zmienić na coś nowszego. Jeśli lubisz wyroby tej firmy to na pewno będziesz zadowolony z SB X-Fi. Jest tylko jedno ale - za 350 zł nie kupisz dobrego x-fi. Może od 450 by coś przeszło lepszego. http://proline.pl/shop.php?prodid=SB+X-FI+XTREME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Jestem przyzwyczajony do tej firmy, ale szczerze powiedziawszy nie mialem nigdy kontaktu z karta dzwiekowa innej firmy. W takim razie polecasz karte innej firmy w podobnej cenie ? Jezeli tak to jaka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Jeśli do słuchania muzyki, ew grania w starsze gry, to kupił bym Prodigy 7.1 HiFi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Rozumiem, ze do nowszych sie nie nadaje bo brak EAX 3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Nadaje się do każdych gier o ile nie zależy ci na EAX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Chce sie troche wykosztowac na nowego kompa wiec chyba zdecyduje sie na Creative ze wzgledu na EAX. Dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 On chce karte do gierek. Jedyne rozwiązanie - bierzesz albo X-fi Gamer za 340 zł albo dokładasz troche do X-fi Music 450 zł (jeśli takie jeszcze znajdziesz) , jeśli nie to trzeba wybulić wiecej na droższego SB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Muzyki tez bede sluchal ale mp3, wiec watpie bym byla jakas znaczaca roznica na kartach creative, a Prodigy. Filmow dvd tak czesto tez nie ogladam,a blokada dla super muzy i tak beda glosniki ktore kupuje ;] na drozsze 5.1 mnie niestety nie bedzie stac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Do słuchania muzyki prodigy jest znacznie lepszy ale na takich Logitech® X-540 popierdawkach jej nie usłyszy ;]. Jeśli szukasz bajeranckiej karty do gierek to tyko x-fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) no nic dzieki jeszcze raz za pomoc, skusze sie na x-fi, niestety budzet na komputer niby mam duzy ale wole kupic lepszego procka czy grafe niz lepsze glosniki, a zadnych lepszych glosnikow 5.1 w tej cenie raczej nie znajde :wink: Edytowane 30 Stycznia 2007 przez Ruido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja uwazam, ze nawet Audigy 2 da Ci zadowalajace wrazenia sluchowe, a wykladanie na dzwiekowke wiecej niz na glosniki jest IMO bez sensu. A tak BTW; da sie te glosniczki tainej niz w Komputroniku: http://allegro.pl/item158610254_nowosc_glo...gwar_2lata.html ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc się "podepnę" tutaj. Mam obecnie kartę Creative Audigy 2 Value, ale jestem z niej średnio zadowolony... Miałem zamiar modernizować cały komputer za jakiś czas, ale akurat mam przypływ gotówki i chciałbym już teraz "ulepszyć". Ponieważ procesor, kartę graficzną, RAM i płytę główną trzeba wymienić za jednym razem, padło na kartę muzyczną. Przede wszystkim ważny jest dla mnie bardzo dobry dźwięk w grach multiplayer, np. Quake 4 (jeśli chodzi o singleplayera to gram tylko w takie wyjątkowe tytuły jak Half-Life 2), ale również o przyzwoity dźwięk w filmach no i muzyce. Wiem, że nie można mieć wszystkiego naraz, ale na pewno nie zdecyduję się na żadną kartę "do muzyki" (JULI@)... Moje pytanie jest zatem takie, czy zmieniając kartę z Audigy 2 na X-Fi Fatal1ty odczuję bardzo dużą zmianę (dla przykładu, obecnie w nowszych grach "giną" mi niektóre dźwięki)? Mam już całkowity mętlik w głowie od czytania tych wszystkich recenzji, opinii itp... (aha, proszę żeby nie odpisywały osoby, które nie lubią X-Fi "dla zasady") Dodam jeszcze, że korzystam z głośników G500 i słuchawek SteelSound 5H, których na razie na pewno nie będę wymieniał. Za tą akurat wersją X-Fi przemawia przedni panel i pilot (tutaj kolejna kwestia, jest on praktyczny? można nim obsługiwać inne aplikacje, czy chociażby załadować napisy do tego programu Creative?)... Pozdrawiam i czekam na wszelkie odpowiedzi, bo w tym tygodniu muszę się zdecydować :P P.S. Jak już wspominałem, w grę wchodzą tylko te dwie karty... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja uwazam, ze nawet Audigy 2 da Ci zadowalajace wrazenia sluchowe, a wykladanie na dzwiekowke wiecej niz na glosniki jest IMO bez sensu. A tak BTW; da sie te glosniczki tainej niz w Komputroniku: http://allegro.pl/item158610254_nowosc_glo...gwar_2lata.html ;) W komputroniku i tak bym nie kupil ;] zdzieraja na wszystkim ile sie da. Co do glosnikow to jeszcze przewertowalem forum i chyba zdecyduje sie jednak na Genius SW-HF5.1 Home Theater, troche doplace ale przynajmniej glosniki o niebo lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) vicek: Pilot + panel z tego co czytałem jest praktyczny :) jeżeli jesteś graczem, bierz x-fi fatality, w muzyce raczej zbytneij różnicy nie odczujesz ale będziesz miał nowe eaxy, x-ram, więcej głosów (128 chyba) naraz i inne gierkowate bajery :P Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Tylko ze fatality kosztuje grubo ponad 600zl... a 3/4 jego funkcji mozna zalatwic modowanymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 W komputroniku i tak bym nie kupil ;] zdzieraja na wszystkim ile sie da. Co do glosnikow to jeszcze przewertowalem forum i chyba zdecyduje sie jednak na Genius SW-HF5.1 Home Theater, troche doplace ale przynajmniej glosniki o niebo lepsze Z głośnikami pomysł jest niezły, to najlepsze głośniki komputerowe do słuchania muzyki :gitarzysta: Jeśli jednak chodzi o kartę muzyczna to zakup X-Fi z pewnością nie jest dobrym rozwiązaniem, to przereklamowane dziadostwo, nie jest rewolucyjnym rozwiązaniem i w dodatku drogie, nie zauważysz super różnicy więc po co płacić. IMHO najlepszą dźwiękówką Creative'a do takich głośników i tylko do słuchania jest Audigy 2ZS, w nic więcej nie opłaca się inwestować (mowa o Creative). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 IMHO najlepszą dźwiękówką Creative'a do takich głośników i tylko do słuchania jest Audigy 2ZS, w nic więcej nie opłaca się inwestować (mowa o Creative). Duzo sie rozni Audigy 2ZS od zwyklego Audigy 2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Duzo sie rozni Audigy 2ZS od zwyklego Audigy 2 ?ZS jest 7.1 a zwykła 6.1. Reszta różnic chyba dotyczyła tylko załączonego oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Bede mial glosniki 5.1 wiec w takim razie nie ma sensu kupowac Audigy 2 ZS? Roznicy zadnej nie odczuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Nie, szczegolnie, ze bez problemu mozna z A2 zrobic nawet Audigy 4 (roznica jest tylko w dolaczonym oprogramowaniu i sterowniku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 W takim razie zostaje przy Audigy 2 ;] Dzieki wielkie wszystkim za pomoc w podjeciu decyzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...