Skocz do zawartości
Mardok

Abit - Ab9 Quadgt

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie nie jestem pewien. Wczoraj spalil mi sie Asus p5b deluxe. NIe wiem czy wlasnie nie chipset a mialem tam zamontowany wiatrak 50 mm. Smrod tylko i zal pozostal. Chyba wolalbym zamienic to co ma ta plytka oryginalnie bo to jest podobne do tego trupa co mialem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sobih napisał(a):

obrocilem ostatnio dwie rozne sztuki c2d i w zadnym przypadku nie mialem wiekszej roznicy niz 10st miedzy idle i stress :|.

Bardzo dobrze ale nie zaznaczyłeś na jakim chłodzeniu a ja wyraźnie napisałem iż na BOX'sie, dodam jeszcze iż sprawdzane było podczas raczej dużo większych temp an dworze niż ostatnio a to raczej ma znaczenie, no i na uwagę zasługuje również fakt iż pasta termoprzewodząca również BOX'sowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam was, jak patrze na wasze Sigi to ponad 3.6Ghz lub wyżej a ja max 3360Mhz i nie wiem dlaczego tak słabo, a pytanko moje jest sens wgrywać do tej mobo ost bios który wyszedł , wniesione zostały jakies poprawki poważniejsze ? z góry dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy rzeczywiscie nie da sie przy fsb np 500 zrobic 1:1 na ramkach. Czytam ten watek i to jest jakis absurd. Moje Microny nawet sie nie spoca :(

Na QuadGT 500 fsb 1:1 z ramkami to żaden problem ...

Kilka osób już wstawiało 1:1 520-540 ..

yotomeczek napisał(a):

Mobo ma humory (ale które na i965 nie ma :D )

ostatnio poszło tak :

Dołączona grafika

Alphy luźne bo chiałem memki wykluczyć ... napiecia widać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok napisał(a):

Bardzo dobrze ale nie zaznaczyłeś na jakim chłodzeniu a ja wyraźnie napisałem iż na BOX'sie, dodam jeszcze iż sprawdzane było podczas raczej dużo większych temp an dworze niż ostatnio a to raczej ma znaczenie, no i na uwagę zasługuje również fakt iż pasta termoprzewodząca również BOX'sowa ;)

oki. ja walcze na wuce. nigdy boxa nie uzywalem ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki waszym zdaniem jest najlepszy bios do tej mobo, dostalem ja dzis i nie wiem czy krecic na tym co mam czy zmieniac.

I jeszcze jedno, jaka waszym zdaniem jest rozsadna granica na codzien temp sekcji zasilania?

Edytowane przez Ogór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

N1CO napisał(a):

Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie Quada z zainstalowanym Scythe Infinity?

Mam ta sama prosbe ;) Do tego pytanko - jak wyglada sprawa z PCI Ex x1 na tej plycie ? Jest jakis bios ktory to poprawia czy taka sama masakra jak na np. ASUSie P5B Deluxe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi