Skocz do zawartości
niko2003

2x1gb 667 Goodram, Kingston, Twinmos, Corsair

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś ma troche więcej gotówki a nie może znależc tych Corsair bo są niedostępne warto rozejrzec się za 2x1GB OCZ Special Ops 800MHz CL5 za 390zł w ESC :wink:

No cena całkiem całkiem ;) Ciekawe czy idą na 800MHz CL4 B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cena całkiem całkiem ;) Ciekawe czy idą na 800MHz CL4 B-)

Są testy w necie(nawet na tym portalu) idą na 920MHz przy CL4 oraz 1000Mhz przy CL5 a czasami więcej :wink:.Tak poszły moje OCZ testowane na kompie brata(reszta mojego kompa w drodze).No i do tego masz fajne radiatorki(wyglądają jak plaster miodu otulony wojskowymi barwami) i gwarancje na prace pamięci z podwyzszonym napięciem :wink: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są testy w necie(nawet na tym portalu) idą na 920MHz przy CL4 oraz 1000Mhz przy CL5 a czasami więcej :wink:.Tak poszły moje OCZ testowane na kompie brata(reszta mojego kompa w drodze).No i do tego masz fajne radiatorki(wyglądają jak plaster miodu otulony wojskowymi barwami) i gwarancje na prace pamięci z podwyzszonym napięciem :wink:

Hehe nie zauważyłem :mur: Poczytam w wolnej chwili ;) Aha a co do napięć to 2,3V (Abit KN9) wystarczy do porządnego o/c?? Bo na memkach to słabo się znam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oplaca sie teraz brac 4gb gd/kingstonow/adatow za te 560zl ? Czy 2gb wystarczaja w zupelnosci narazie ?

Hmm nie dlatego, że za dwa miesiące tak na moje oko wyjdą ddr3 i pamięci jeszcze bardziej spadną. 2 Gb to luz wystarczający.

W jakim sklepie można te Corsair'y kupić bo gdzie sprawdzam to nie ma :blink:

P.S. Jeśli to zły temat na zadawanie takich pytań to nie bijcie - nowy jestem a na PCLabie inne zwyczaje panują :wink:

Czasem robię update pierwszej strony i tam są linki (w miarę moich możliwości).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe nie zauważyłem :mur: Poczytam w wolnej chwili ;) Aha a co do napięć to 2,3V (Abit KN9) wystarczy do porządnego o/c?? Bo na memkach to słabo się znam :wink:

2.3V w zupełności wystarczy :wink: mi przynajmniej na takim napięciu tak poszły

Hmm nie dlatego, że za dwa miesiące tak na moje oko wyjdą ddr3 i pamięci jeszcze bardziej spadną.

mi się jednak wydaje się ze po wyjściu DDR3 DDR2 pójdą ostro w góre :wink: już mi sie przypomina scenariusz z przed roku :damage_wall: kiedy pamieci taniały i taniały po czym :blink: wiecie co było dalej :lol2: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się jednak wydaje się ze po wyjściu DDR3 DDR2 pójdą ostro w góre :wink: już mi sie przypomina scenariusz z przed roku :damage_wall: kiedy pamieci taniały i taniały po czym :blink: wiecie co było dalej :lol2:

Juz od jakiegos czasu slychac plotki i poglosci ze pamieci maja zaczac drozec od maja i to dosc ostro .Rowniez pamieci przenoscne PENDRIVE itp oraz HDD... na tomiast w dol maja poleciec ceny kart graficznych a najnizsze ceny maja osiagnac na przelomie lipca/sierpnia <_< :D .Tak bynajmniej twierdza analitycy rynku komputerowego .jak wiadomo w kazdej plotce poglosce jest ziarno prawdy....

Co do ramow wielu szuka memkow firmy CROSAIR :) i moze ich jeszce dlugo szukac.dystrybucja tych pamieci jest chwilow wstrzymana przez producenta .Ceny statnio dostepnych tych pamieci byly wirecz prezentami 315zl za 2x1gb 667mhz to jak za darmo .To wstrzymanie przez producenta moze za soba niesc pierwse objamy podnoszenia cen kosci..

Obdzwonilem chyba wszystki najwieksze hurtownie komputerowe w polsce w zadnej nie ma pamieci Crosair przyczyna ..wstrzymana dystrybucja przez producenta :blink: to samo za granica koles odwiedzil chyba wszsytkie powazne sklepy w berlinie i monachium odp taka sama :angry: .

Cos sie swieci zobaczymy czy naprawde te ceny pojda w gole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ramow wielu szuka memkow firmy CROSAIR :) i moze ich jeszce dlugo szukac.dystrybucja tych pamieci jest chwilow wstrzymana przez producenta .Ceny statnio dostepnych tych pamieci byly wirecz prezentami 315zl za 2x1gb 667mhz to jak za darmo .To wstrzymanie przez producenta moze za soba niesc pierwse objamy podnoszenia cen kosci..

Obdzwonilem chyba wszystki najwieksze hurtownie komputerowe w polsce w zadnej nie ma pamieci Crosair przyczyna ..wstrzymana dystrybucja przez producenta :blink: to samo za granica koles odwiedzil chyba wszsytkie powazne sklepy w berlinie i monachium odp taka sama :angry: .

Producent może rzeczywiście się skapnął i teraz puści te memki po wyższej cenie,ludzie teraz jest czas na kupowanie pamięci,nie czekajcie,nie wzlekajcie bo ceny pamięci są ekstremalnie niskie,producenci już nie maj z czego schodzić, :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie dlatego, że za dwa miesiące tak na moje oko wyjdą ddr3 i pamięci jeszcze bardziej spadną. 2 Gb to luz wystarczający.

Czasem robię update pierwszej strony i tam są linki (w miarę moich możliwości).

No właśnie jeden link nie działa :wink:

2.3V w zupełności wystarczy :wink: mi przynajmniej na takim napięciu tak poszły

mi się jednak wydaje się ze po wyjściu DDR3 DDR2 pójdą ostro w góre :wink: już mi sie przypomina scenariusz z przed roku :damage_wall: kiedy pamieci taniały i taniały po czym :blink: wiecie co było dalej :lol2:

A bardzo się już grzeją przy tych 2,3V ?? Niby radiatorki są u mnie w dodatku wiatrak z fryzjera jest nad pamięciami to też coś tam schłodzi ale nie chciałbym ich uwalić jak się zabiorę za o/c :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba lepiej jak te OCZe SO wezme, bo mam zamiar na codzien 2,2v; 2,3v im dac wiec wrazie czego powini wymienic i na jakim napieciu te memki robia te 1000mhz(z tego co gdzies wyczytalem na 2,2v)?

Edytowane przez carek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie jeden link nie działa :wink:

A bardzo się już grzeją przy tych 2,3V ?? Niby radiatorki są u mnie w dodatku wiatrak z fryzjera jest nad pamięciami to też coś tam schłodzi ale nie chciałbym ich uwalić jak się zabiorę za o/c :blink:

jak je uwalisz zapodając 2.3V w co bardzo wątpie to i tak masz gwarancje na prace pamięci z podwyższonym napięciem,na gware i dostajesz nowe,ale nie będe ukrywał przy 2.3V letnie to one raczej nie są :wink: ale fryzjer powinien wystarczyć :wink:.Ja bym je brał bo cena niska a Corsair niedostępne i nie wiadomo co bedzie z nowa ceną bo jaki interes ma producent sprzedając 2x1GB Corsair 677MHz CL4 po 315zł skoro po tyle latają 2x512mb Corsair 677MHz CL4 :lol2:

i na jakim napieciu te memki robia te 1000mhz(z tego co gdzies wyczytalem na 2,2v)?

to już zależy od sztuki jedne potrzebują do tego 2.2V inne 2.3V,a niektórym trzeba przywalić 2.4V :) Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, najgorsze jest to, że za miesiąc/półtorej składam kompa na C2D E4300, z chęcią bym go puścił na 9 * 333, na jakimś tanim 2*1GB Kingstonie, lub GoodRamie , ale jak do tego czasu ceny pójdą w górę to mogiła :/ .

PS Ktoś już testował te tanie RAMy z C2D pod Abitem Ab9 ?

PS2 Jakbym miał kasę – to już bym teraz go złożył :P .

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, najgorsze jest to, że za miesiąc/półtorej składam kompa na C2D E4300, z chęcią bym go puścił na 9 * 333, na jakimś tanim 2*1GB Kingstonie, lub GoodRamie , ale jak do tego czasu ceny pójdą w górę to mogiła :/ .

żaden problem,kup poprostu teraz pamięci,a reszte kompa złożysz za miesiąc tak jak chciałeś :wink: Nie daj się nabić w butelke tak jak ja rok temu,wstrzymywałem się z kupnem pamieci bo ceny leciały ciągle w dół,asz tu nagle powędrowały o 100% w góre dzięki czemu na następną okazje musiałem czekać jedyna 6 miesięcy :damage_wall: aż ceny zeszły do rozsądnego pułapu :rolleyes:

PS2 Jakbym miał kasę – to już bym teraz go złożył :P .

No ale chyba te 270zł na pamięci(2x1GB Kingston) masz,kup teraz pamięci,reszte kompa zakupisz jak będziesz miał kase :wink: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w USA te Corsairy latają po ~270zł.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820145015

Kiedy 2x512 jest po ~160zł.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820145539

To u nas za te 2gb ~310zł jest w miarę realną ceną...

Po prostu w naszych sklepach są jakieś popaprane ceny i wychodzi że 1gb jest droższy od 2gb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w USA te Corsairy latają po ~270zł.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820145015

Kiedy 2x512 jest po ~160zł.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820145539

To u nas za te 2gb ~310zł jest w miarę realną ceną...

Po prostu w naszych sklepach są jakieś popaprane ceny i wychodzi że 1gb jest droższy od 2gb...

Teraz popatrzyłem na komputronik i 2x512mb CL4 Corsair latają po 184 więc spoks :wink:.Tylko czemu nawet na newegg są niedostępne(2x1GB). <_< Czyżby szykowała się nowa seria po wyższej cenie.Oby nie :angry:.Ja bym nie puścił takich kości po cenie Kingstona czy Goodrama :lol2: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producent może rzeczywiście się skapnął i teraz puści te memki po wyższej cenie,ludzie teraz jest czas na kupowanie pamięci,nie czekajcie,nie wzlekajcie bo ceny pamięci są ekstremalnie niskie,producenci już nie maj z czego schodzić, :D

oj maja maja a spadki cen sa spowodowane spadkiem cen kosci z ktorych pamiatki sa skladane.

jest zreszta taka podaz ze nie ma pola na wzrost cen

Juz od jakiegos czasu slychac plotki i poglosci ze pamieci maja zaczac drozec od maja i to dosc ostro .Rowniez pamieci przenoscne PENDRIVE itp oraz HDD... na tomiast w dol maja poleciec ceny kart graficznych a najnizsze ceny maja osiagnac na przelomie lipca/sierpnia <_< :D .Tak bynajmniej twierdza analitycy rynku komputerowego .jak wiadomo w kazdej plotce poglosce jest ziarno prawdy....

a czy te xmsy sa takie cudowne bo mi sie wydaje ze to troche owczy ped kingstony tez mozna rownie dobrze wykrecic. A wstrzymanie dystrybucji moze miec wiele przyczyn lacznie z wykryciem jakis felernych serii czy bledow w procesie produkcyjnym a moze i nawet sezonem urlopowym - dlugi weekend - dochodza kwestie transportowe

2x1gb 667 ddr2 mozna wyrwac za 260zl tak wiec chulac z cenami inni producenci nie moga bo to sie nazywa gra rynkowa dasz za wysoka cene wzglendem konkurencji i nikt twojego produktu nie kupi

Dołączona grafika

od poczatku maja cena jeszcze zleciala i na polskim rynku powinni byc 300zl =79 euro

Edytowane przez wezir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, hej, panowie, wy chcecie powiedzieć, że niedługo ceny DDR2 pójdą ostro w górę? Niedobrze :| A jak myślicie, czy za ~2 miesiące pamięci DDR2 mogą sięgnąć cen nowych pamięci DDR3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj maja maja a spadki cen sa spowodowane spadkiem cen kosci z ktorych pamiatki sa skladane.

raczej nie bardzo bo ceny pamięci od pewnego czasu stoją w miejscu,albo ten stan będzie się utrzymywał albo pamięci pójdą w góre :-|Popyt przerosnie podaż i wzrost cen nieunikniony

od poczatku maja cena jeszcze zleciala i na polskim rynku powinni byc 300zl =79 euro

79 euro to na polskim rynku pewnie 340-350zł :D a nie 300zł :? Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od rana szukam w sieci sklepu bo chce kupić pamięci w przystępnej cenie. Mam zamiar kupic DDR 2 Corsair 2x1G /667 /cl 4 ale tam gdzie tano to pustki może ktos znalazł jakis sklep z tymi pamieciami ponżej 300 zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od rana szukam w sieci sklepu bo chce kupić pamięci w przystępnej cenie. Mam zamiar kupic DDR 2 Corsair 2x1G /667 /cl 4 ale tam gdzie tano to pustki może ktos znalazł jakis sklep z tymi pamieciami ponżej 300 zł ?

tych pamięci nigdzie nie ma i nigdy nie były dostępne w polsce poniżej 300zł :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tych pamięci nigdzie nie ma i nigdy nie były dostępne w polsce poniżej 300zł :wink:

a powinny no ale coz takie sa uroki zycia w polsce :lol2:

skoro w komputroniku byly 315 to w sklepie z mniejsza marza spokojnie bylyby w okolicach 300zl

tez jestem na kupnie jakichs pamiatek 1gb/2gb . co byscie doradzili z tych wybrac ? 2599151[/snapback]

niestety wszedzie pustki w/g sygnalow nawet w kolejnym tygodniu nie nalezy liczyc na dostawe

walnij jakies kingstony 2x1gb 667 tez sie dobrze kreca

na xmsy to sobie poczkasz to bozego narodzenia :damage_wall:

raczej nie bardzo bo ceny pamięci od pewnego czasu stoją w miejscu,albo ten stan będzie się utrzymywał albo pamięci pójdą w góre :-|Popyt przerosnie podaż i wzrost cen nieunikniony

79 euro to na polskim rynku pewnie 340-350zł :D a nie 300zł :?

to ci sie z $ pomylilo a jesli twoja teza bylaby sluszna to w komputroniku jednym z droszych sklepow pamiatki nie chodzilyby po 315

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O.K. a co radzicie czekać czy brać to co jest /oczywiście co możecie polecić/ w granicach 300-350 z.ł. bo po prawdzie jeszcze płyty pod AM2 nie kupilem ale mysle ze w najbizszym czasie kupie i jak cena DDR 2 wzrosnie to wole teraz kupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, hej, panowie, wy chcecie powiedzieć, że niedługo ceny DDR2 pójdą ostro w górę? Niedobrze :| A jak myślicie, czy za ~2 miesiące pamięci DDR2 mogą sięgnąć cen nowych pamięci DDR3?

a niby czemu. Chcesz zarobic spekulancie :lol2:

O.K. a co radzicie czekać czy brać to co jest /oczywiście co możecie polecić/ w granicach 300-350 z.ł. bo po prawdzie jeszcze płyty pod AM2 nie kupilem ale mysle ze w najbizszym czasie kupie i jak cena DDR 2 wzrosnie to wole teraz kupić

te xmsy to nie sa wcale nie sa takie cudowne pamiatki i troche owczego pedu na nie jest a ich glowna zaleta to chyba tylko te radiatorki sa.

Wez jakies kingstony w okolicach 280zl 2gb 667 spokojnie je wykrecisz powyzej 800

Godramow od pana Wilka nie bierz bo czeto maja klopoty z am2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ci sie z $ pomylilo a jesli twoja teza bylaby sluszna to w komputroniku jednym z droszych sklepow pamiatki nie chodzilyby po 315

o czym ty mówisz,po pierwsze cena w komputroniku tych pamięci to 311zł,ale co z tego jak po tej cenie nigdy w komputroniku tych pamięci zakupić nie można było,towar jest niedostępny :lol2: a jak będzie dostępny w komputroniku to napewno nie po tej cenie(311zł) :cry: Komputronik już tak ma że lubi zaniżac ceny tylko że robi to wtedy gdy towar jest niedostępny :blink:

to ci sie z $ pomylilo

nic mi się nie pomyliło wiesz po ile stoi teraz euro a po ile dolar jak nie wiesz to sobie sprawdz,przelicz 79 euro na polski złoty dolicz marże i zobacz ile wyjdzie :)

a powinny no ale coz takie sa uroki zycia w polsce :lol2:

skoro w komputroniku byly 315 to w sklepie z mniejsza marza spokojnie bylyby w okolicach 300zl

nigdy w komputroniku nie były po takiej cenie. :lol2: Cene obniżyli jak zabrakło towaru-towar niedostępny,towar dojedzie cena wróci do normy ,dziwny sklep wiem :huh:

te xmsy to nie sa wcale nie sa takie cudowne pamiatki i troche owczego pedu na nie jest a ich glowna zaleta to chyba tylko te radiatorki sa.

ty chyba nie wiesz o czym mówisz te kości przed spadkiem cen latały po nawet 1100zł :blink: Kingston może im buty czyścić :-P

.

a czy te xmsy sa takie cudowne bo mi sie wydaje ze to troche owczy ped

tylko ci się wydaje :wink: to są bardzo dobre kości jak na tą cene więcej niż cudowne :rolleyes: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o czym ty mówisz,po pierwsze cena w komputroniku tych pamięci to 311zł,ale co z tego jak po tej cenie nigdy w komputroniku tych pamięci zakupić nie można było,towar jest niedostępny :lol2: a jak będzie dostępny w komputroniku to napewno nie po tej cenie(311zł) :cry: Komputronik już tak ma że lubi zaniżac ceny tylko że robi to wtedy gdy towar jest niedostępny :blink:

nic mi się nie pomyliło wiesz po ile stoi teraz euro a po ile dolar jak nie wiesz to sobie sprawdz,przelicz 79 euro na polski złoty dolicz marże i zobacz ile wyjdzie :)

nigdy w komputroniku nie były po takiej cenie. :lol2: Cene obniżyli jak zabrakło towaru-towar niedostępny,towar dojedzie cena wróci do normy ,dziwny sklep wiem :huh:

ty chyba nie wiesz o czym mówisz te kości przed spadkiem cen latały po nawet 1100zł :blink: Kingston może im buty czyścić :-P

tylko ci się wydaje :wink: to są bardzo dobre kości jak na tą cene więcej niż cudowne :rolleyes:

pamiatki byly i to nawet w lokalnych oddzialach ( ale zostaly zarezerwowane )

czy 311 czy 315( to chyba byl emarket) co za roznica o co ci w ogole chodzi masz jakis problem. Klucisz sie o kilka zl ceny zamiast cieszyc sie ze tak tanio mozna wyrwac te pamiatki ktore tak niedawno po 600lataly. Inna sprawa jest ze faktycznie u naszych polskich sklepach euro nie ma kursu euro tylko jakis tam powyzej 4zl bo w niemczech 8800 gts 320 od dawna mozna wyrwac ponizej 250 euro a u nas w polsce pozizej 1000 nie widzialem :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy 311 czy 315( to chyba byl emarket) co za roznica o co ci w ogole chodzi masz jakis problem. Klucisz sie o kilka zl ceny zamiast cieszyc sie ze tak tanio mozna wyrwac te pamiatki ktore tak

nie niebyło tych pamiątek po takiej cenie w komputroniku. :wink: Tych Corsair(2GB) raczej nie idzie teraz wyrwać ale mamy chyba jeszcze innych producentów prawda

co za roznica o co ci w ogole chodzi masz jakis problem. Klucisz sie o kilka zl ceny zamiast cieszyc sie ze tak tanio mozna wyrwac te pamiatki ktore tak niedawno po 600lataly.

z nikim się nie kłóce,ale skoro tak to odebrałeś to trudno :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie niebyło tych pamiątek po takiej cenie w komputroniku. :wink: Tych Corsair(2GB) raczej nie idzie teraz wyrwać ale mamy chyba jeszcze innych producentów prawda

z nikim się nie kłóce,ale skoro tak to odebrałeś to trudno :cry:

a w stanach lataja po 90 $ :lol2: tam to maja fajnie :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi