bleys Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) skad wziales ten wzor Częstotliwość pamięci = częstotliwość HTT * mnożnik procesora / dzielnik z tabelki z egieldy ps. nie wiem jak to jest z polowkowymi :| Edytowane 31 Maja 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 bylem dzis kupic pamieci - bralem 2gb kingstona i jedna pamiec miala kosci od kingstona a druga miala elpidy wiec powiedzialem ze tej elpidy nie wezme tylko poczekam na dostawe aby obie pamieci byly jednakowe. czy dobrze zrobilem czy to raczej nie mialoby znaczenia jesli 1gb bylby kingston-kingston a drugi kingston-elpida? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 w Komputroniku są dostępne OCZka za 257zł - ale jest coś namieszane.. w nazwie produktu jest CL5 a o w opisie CL4 - ktoś się orientuje czy to są Special Ops ?? watro czekać na kolejną dostawę korsarzy czy oczka brać ??? Jak myślicie ?? chciał bym juz dziś zamówić bo jeszcze mi ramik podrożeje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 w Komputroniku są dostępne OCZka za 257zł - ale jest coś namieszane.. w nazwie produktu jest CL5 a o w opisie CL4 - ktoś się orientuje czy to są Special Ops ?? watro czekać na kolejną dostawę korsarzy czy oczka brać ??? Jak myślicie ?? chciał bym juz dziś zamówić bo jeszcze mi ramik podrożeje... Jeśli chodzi o te http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR2...pelny,id,34946/ to sa to OCZ Special Ops i maja timingi 5-5-5-15 ! tu masz recke http://www.frazpc.pl/artykuly/497/Na/kolor...2/OCZ/i/PATRIOT i wypadły, w porównaniu do carsair_ków, nierewelacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 bylem dzis kupic pamieci - bralem 2gb kingstona i jedna pamiec miala kosci od kingstona a druga miala elpidy wiec powiedzialem ze tej elpidy nie wezme tylko poczekam na dostawe aby obie pamieci byly jednakowe. czy dobrze zrobilem czy to raczej nie mialoby znaczenia jesli 1gb bylby kingston-kingston a drugi kingston-elpida? Dobrze ;) Tzn ja tez bym tak zrobil :D Edit: 2 wodniki na forum :D :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Dobra no to Korsarze zamówione w znaku zobaczymy co na to sklep i ile będę czekać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 hah! i ja kupilem kingstony, przyszly 'nanye', mam nadzieje na 1ghz ,4-4-4-12, 2.4v przy dobrych wiatrach, marzyciel ze mnie ? ;> . Nie placze tylko dlatego ze wyszlo mnie po 105zł za kostke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 hah! i ja kupilem kingstony, przyszly 'nanye', mam nadzieje na 1ghz ,4-4-4-12, 2.4v przy dobrych wiatrach, marzyciel ze mnie ? ;> . Nie placze tylko dlatego ze wyszlo mnie po 105zł za kostke. :oops: bedzie nie przyzwoicie ciezko 900mhz zrobic bo nie inaczej - nanya to to padaka ale moze twoja bedzie wyjatkiem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 a jesli nanya to padaka to moglby ktos jakas chronologie zrobic najlepsze-srednie-najgorsze :)? bo magazynier w proline mi powiedzial ze oni dostaja rozne kosci tj nanya elpida kingston i cos tam jeszcze mowil to bym go poprosil zeby mi znalazl teoretycznie najlepsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 a jesli nanya to padaka to moglby ktos jakas chronologie zrobic najlepsze-srednie-najgorsze :)? bo magazynier w proline mi powiedzial ze oni dostaja rozne kosci tj nanya elpida kingston i cos tam jeszcze mowil to bym go poprosil zeby mi znalazl teoretycznie najlepsze ;) wg mnie, mogę sie mylić bo do niedawna użytkowałem ddr1 to jest taK: 1. mosel vitelic 2. kingston 3.elpida 4.nanya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 w sumie - troche na opak oceniamy te kosci bo tak naprawde, chyba nikt nowych nanya jeszcze nie testowal a moze sie okazac ze kreca sie calkeim niezle w sumie opinie na temat nanya sa wydawane na podstawie doswiadczen z DDR1 gdzie te kosci byly nienajlepsze (slabe). co do kosci KINGSTONE to b.czesto sa to Remarki ELPIDA wiec kingstone = elpida = b.czesto = nowe elpida = b.dobre o/c moje corsairy sa najprawdopodobniej na elpidzie (lub ProMOS) wlasnie i leca na 1000 mhz przy Cl4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 hej co wybrac? http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR2...pelny,id,21600/ czy http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR2...pelny,id,27157/ czy http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GEIL+2GB+DDR2+800+KU prosze o opinie i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Pamieci w gore o 30% http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...49&Itemid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 akurat temu serwisowi za bardzo nie wieze ale pozyjemy zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 moje kingi na elpidzie poszly poki co 925 2.1v cl5 , mowa o tych 667 , 850 przy 1.8v spokojnie , spr z nich wycisnac 1000 ale cos wiecej juz nie chcialy pomimo dovoltowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) akurat temu serwisowi za bardzo nie wieze ale pozyjemy zobaczymy...ja tez nie bardzo ale osobą ktore czają się na nowe pamięci DDR2 radze obserwować czujnie rynek bo podwyzka jest nieunikniona,w każdym razie strzałki w komputroniku idą w góre Edytowane 1 Czerwca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 kur** chyba tyle z mojej zabawy Corsair-ami najprawdopodobniej jedna z pamieci jest dupnieta ... dziwne objawy ... Wsadzona SAMA - nie botuje sie komp !! obojetnie w jakim slocie gdy wloze ta pierwsza pamieci w pierwszy slot a druga(dupnieta) w drugi to zaczyna sie odpalac lekko podkrecam ... w windowsie Je* - restart i PISZCZY plyta wyciagam trefna pamiec (ta druga) odpala sie komp teraz probuje ta druga koste solo odpalic i przejechac memtestem ale jakos nie idzie ;/ tego zrobic a moze DFI zle pracuje z Corsairami ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) kur** chyba tyle z mojej zabawy Corsair-ami najprawdopodobniej jedna z pamieci jest dupnieta ... ... Też kiedyć trafiłem walniętego corsaira, zwiecha przed wejściem do biosu. Albo dostaniesz sprawne i wtedy są bardzo ok, albo nie działa. Jeszzce ich nie wysłałem do reklamacji z czystego lenistwa. Edytowane 1 Czerwca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Niestety nie corsairów w znaku i emarket. Planowana dostawa za tydzień. Pewnie cena też podskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) pierd*** wczoraj kupilem kosci wszystko bylo okey a dzis jedna z nich padla ;/ objawy sa takie wsadzam KOSC A w BANK 1 = dziala Wsadzam KOSC B w BANK 1 = nie dziala analogicznie przerobilem kazdy BANK i zawsze to samo ... albo raz na 15 x sie odpali ... ale zanim do windy dojdzie niebieskie siano ... juz mnie chce krew z tym zalac wie ktos moze jak wyglada procedura Gwarancyjna w Emarket ?? (a mialem takie zajebiste memki kur**) Edytowane 1 Czerwca 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) mam kingstony na nanya... no coz...rewelacja to to nie jest. ktos chce kupic za 210zl komplet 2gb?:) Slyszalem opinie o geilach ale moze jednak warto na to sie skusic? 800mhz i cl4 mi starcza, co o tym sadzicie? http://www.allegro.pl/item198370677_geil_d...jbielecki_.html Edytowane 1 Czerwca 2007 przez amapi3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 A te http://allegro.pl/item197958072_szok_geil_...lko_299_zl.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 925mhz cl 2.1v poki co dzis dalej bede meczyl ale wsadze 2x1gb nie 3x1gb , bo czasem roznie bywa z kreceniem 3 kosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Na jakich kosciach mozna dostac nowe GoodRamy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jednak raczej mieliście rację od poczatku, przy mnożniku 9,5 dzielnik (533MHz) ustawia sie na /8 Dzis zajałem sie trochę sprawdzeniem możliwości pamięci i tak: 9x305MHz daje 784Mhz na memkach i blend zaczął wyrzucać po niecałej minucie. W zwiazku z tym konkluzja jest taka: everest pokazuje właściwe dzielniki i taktowanie ramu, a cpu-z i memtest niewłaściwe - przy mnożnikach połówkowych. Uprasza sie więc o niepodniecanie sie częstotliwoscią ramu z cpu-z przy mnożnikach połowkowych, bo jest ona zafałszowana - wyzsza niz realna. Swoja drogą wyniki przepustowości mimo dzielnika /8 przy mnozniku 9,5 są bardziej niż dobre - widać jednak, ze kilka procent więcej w taktowaniu procesora w zupełności niweluje róznicę miedzy dzielnikiem /7 dla mnoznika 9 a dzielnikiem /8 dla mnoznika 9,5 (w testach przepustowosci pamieci) Patrz screeny w poscie: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2632119 Pragnę jeszcze raz zaznaczyc, ze jest to 4x1GB pamięci i może mieć to istotny wpływ (in minus) na mozliwosci OC w stosunku do 2x1GB odsyłam do tematu o Brisbane. W zwiazku z tym co jest wytłuszczona czcionką, należy podawać przy wynikach pamieci wynik z everesta ponieważ wyniki cpu-z będą przekłamane przy mnoznikach połówkowych. Róbmy tak by nie szerzyc fałszywych informacji na forum oto przykładowy prawidłowy screen Proponuję dodać tą informację w pierwszym poście tego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 też uważam że taka informacje warto dodac na 1 stronie. 800MHz z cpuz rowna sie 700MHz rzeczywistym(everest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 A jak się ma 4x1GB tych samych kości to działa dual hannel?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 moje elo nanje daja ciala, na cl 4 nie wstaja :( , ogólnie lipa : 5-4-4-8@68- chodza, na 1.9v :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 czyli jednak nanya qpa :P dobrze że ich nie brałem, bo miałem brać taniej na nanya'i albo drożej na moselach, stanęło na moselach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...