scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 czesc. kurde popsul mi sie porypany cdrom. i trzeba sobie kupic cos nowego, no i taniego, no i dobrego :D wiec co radzicie?? musze to kupic na miejscu, mam do wyboru takie: Napędy CD-ROM/ Samsung SAMSUNG 52xSpeed 93,5 Napędy CD-ROM/ LG LG 52xSpeed OEM (CRD-8520B) 98,8 Napędy CD-ROM/ BenQ BenQ 52xSpeed (652A-803) 90,9 Napędy CD-ROM/ TEAC TEAC 52xSpeed OEM 156,8 Napędy CD-ROM/ Micro-Star MSI 52 Speed BOX (2 lata gwarancji) 96,2 Napędy CD-ROM/ BTC BTC 52xSpeed OEM 85,6 Domyslam sie ze nie LG :D Wiec ktory najlepiej z tych wybrac?? Powiem ze TEAC tez zapewne odpada, bo jest kurde 2 razy drozszy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 acha i zapomnialem dodac ze jutro ide kupic, wiec prosilbym o jak najszybsze rady... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Wszystkie jakieś nijakie ja bym wziął asusa ale z tego co jest to teaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 a kurcze ja sie najbardziej zastanwaiam nad tym BenQ. Wie ktos cos o tym?? ewentualnie MSI. wiem ze robi cool mobo a jak z cdromami?? Czyli jak?? nie piszczie szukaj bo wiem ze topik byl (szukalem) : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=141...ight=jaki+cdrom ale juz sie pozmienialo, tam doaradzaja 40x i kurde ja musze z tych wybrac cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Z czystym sumieniem polecam ASUS'a 52x !!! Jesli nie mozesz kupic Asus'a to wybierz BenQ - dosc dobry... solidnie wykonany napęd ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 ja tylko chce powiedziec ze osobiscie znam 5 przypadkow kiedy w LGx52 EXPOLDOWAŁA (!!) płyta.. wprawdzie w dwóch wypadkach na 5 naped po wyczyszczeniu dzialał dalej... ale well... no.. nie polecam po prostu ;) a ze przy okazji prędkości odczytu wyższej niz 20 to to raczej nie osiąga... ;) to tak tylko sie doświadczeniem chciałem podzielić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 powiem tak ... : BenQ = SYF! Btc = SYF! Lg = SYF do kwadratu no wiec samsung tak średnio a Teac ma szklaną optyke :) dlatego droższy jest a ja nachetniej brałbym micro-star'a :) ... hehe wiec pewnie microstar zwycieży :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no o to mi chodzilo :D THX :D moze jeszcze ktos cos poleci, wybierze z tych co podalem?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 msi z calej tej drugoligowej (poza teacem, ktory jest ok) druzyny chyba jest najlepszy. moze nie najladniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 moze ktos jeszcze ... ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 co tu sie rozwodzic :) microstar chyba naj nej bedzie z tej grypy cdków :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 ja bym bral chyba tego drogiego TEAC'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no ale grogi teac 2 razy drozszy od tych tanszych... i w czym sie niby przejawi to ze jest 2razy drozszy?? chyba wezme tak jak tu mowiono tego MSI :D i to box jeszcze i 2 latka gwarancji, to go prawie na pewno wezme :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 TYLKO TEAC asusy sa strasznie glosne a teac ma znakomite soczewki las. naprawde napedy godne polecenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 scibi na kazde pytanie innych uzytkowników piszesz WIELKIMI LITEAMI-SZUKAJ wiec SZUKAJ ps.jak uda sie dorwac jeszcze gdzies teaca 540 to bierz-nie ma sobie równych wsród napędów cd-rom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no to tak jak pisalem ze teac ma szklana optyke ale czy warto tyle placic ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 scibi na kazde pytanie innych uzytkowników piszesz WIELKIMI LITEAMI-SZUKAJ wiec SZUKAJ ps.jak uda sie dorwac jeszcze gdzies teaca 540 to bierz-nie ma sobie równych wsród napędów cd-rom ze co?? ja zawsze staram sie pomoc ajk moge!! jak juz kurde jest identyczny temat 3 linijki nizej to wtedy pisze szukaj!! no i kurde tyle :D tak pozatym kurde troche szkoda 160zl na cdrom wywalic... wlasnie ta szklana optyka czy jak jej tam, co to da?? w czym to lepsze od MSI?? jesli serio duzo mi to da to mozna dac to 80zl wiecej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Scibi, nad czym tu myśleć? Bierz microstara, jak nie śpisz na forsie, a z tego co pamiętam, nie śpisz. Inaczej brałbym teac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 scibi na kazde pytanie innych uzytkowników piszesz WIELKIMI LITEAMI-SZUKAJ wiec SZUKAJ hehe jaki protest na scibi'ego ... hehe on pomaga all the time /:D ... nieprawdziwe zarzuty :twisted: a microstar rulZZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 i o to chodzilo :D THX. ZAMYKAMY TEMAT :D chyba ze cos baaaardzo waznego ktos odkryje np ze cos tam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 hehe jaki protest na scibi'ego ... hehe on pomaga all the time /:D ... nieprawdziwe zarzuty :twisted: a microstar rulZZ ta, scibi to prawdziwy syn miłosierdzia :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 a ja jak zawshe ghyhy... polecam dvd !!! np.to które mam w podpisie heh... jak ja chciałem kupić napęd cedeków to gr00by doradził mi właśnie dvd toshiby i to był najlepszy wybór [jeszcze któryś raz dzięki gr00by za polecenie toshibki ghyhyhy...] napędzi spoko kosztuje ok.200 zeta, wiem że dużo ale dvd się przyda hyh... np. ostatnio dostałem płytkę dvd i jak bym se kupił cedeka to by było <span style="color:red;">[ciach!]</span>o ! hyhyhy... a jak jush to cedek asus'a [chociaż ja miałem asus'a 50x i padł po 3 latach i jakoś zraziłem się do cedeków asusa ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Ja osobiście polecam Asusa 52x. Zabójczy napęd przsiadłem się na niego z LG 52x(syf jakich mało). Cena też w miare umiarkowana 115zł no i 2 lata gwarancji. Jak masz brać to lepiej poszukaj sklepu gdzie będą te Asusy mieli naprawde warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Wiem, ze temat juz zakonczony (kupiny ;)) ale po piewsze to radzil bym poszukac informacji na temat cd-rom/cd-rw/dvd czy dany producent produkuje dany sprzet czy tylko pakuje go we wlasne obudowy. Znane sa bowiem patenty, ze placisz za marke a kupujesz taki sam kicz jak cos co kosztuje polowe mniej (to samo w srodku). Co do mojego prywatengo wyboru to nie mam zdania - od 3,5 roku jade na lg 40x i 'jeszcze dziala' o ile mozna to nazwac dzialaniem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Miałem do czynienia z tym MSI. Całkiem nieźły jest, a do tego krótki co było dla mnie ważne bo miałem mało miejsca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 TEAC ONLY!!!!!!!!!.... buahahahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KilKr Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 A napęd Teac 52x to tak naprawdę Artec 52x :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 czyli tak czy owak dobry jest - lepszy od reszty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KilKr Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Tak. Nawet świetny. Jeśli 40x Teac'a ludziska po 2 lata używali to 52x padają nawet po 2 miesiącach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 JA bym brał teac'a choc drogi ale wytrzyma no ewentualnie tania nagrywarke :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...