Blazejj Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Może mała dziura? Spróbuj z większym skokiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Już próbowałem po kolei co 1 MHz do 420 i dalej nic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 dzis nabylem jednego 2140 dla mamy i mojej zonki :) wiec proc robi sp 1m 400x8 na 1.5(wiecej nieprobowalem) 1.525 400 leci prime jakies 10 min i wywala 1.55 po 30 min ok-dlaej nie testowalem,bo brak czasu z marszu ustawilem 420 i walik,jest gdzies miedzy 400-420 :) chlodzenie boxik teraz plyta p5b 1 drop czy jak to sie tam nazywa-PRZEOGROMNY!!!(jesli ktos z was ma pod reka linka,jak to zniwelowac prosze podac) 2 plyta piszczy i to strasznie(chyba ze zasilacz,jakies gowno tracerta) dobry proc za dobra kaske :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Chlopcy i Dziewczeta... nie puszczajcie blenda tylko small fft :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 u mnie sie chyba skończyła moja 2140-tka >.< Vcore 1.4475V 8x420 .... zero roznicy pomiedzy 1.4275V a 1.4475V procek nie reaguje na zmiane napiecia >.< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 60'c w idle to juz sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 60'c w idle to juz sporo nie, tak screena chwycilem ze zlapal jeszcze temp ze stresu - w sumie celowo :) w idle ma 30-33°C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Chlopcy i Dziewczeta... nie puszczajcie blenda tylko small fft :)Blend bardziej rozgrzewa procesor, było o tym w temacie o KN9 lub Brisbane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 @svende moze u amd tak ale u intela nie poniewaz nie ma on zintegrowanego kontrolera pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 ok zrobię później smallftt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 U mnie bardziej rozgrzewa procka smalftt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 ale ktoś tu pisał że jak jest ram osobno podkręcony i osobno proc to przechodzi ortchosa, ale jak ram i proc na raz to na blendzie wywala i niektórzy nie wiedza ze nie maja full stable bo robią small Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Żeby być pewnym, że proc i pamięć są stabilne potrzeba kilku programów. U mnie np. Orthos ok, 3dm 2k5 Cpu test ok, ale za każdym razem wysypywało mi się spi 32m. Okazało się, że mam zbyt ciasne timingi, te "teoretycznie mniej ważne". Jak już się dogadałem z pamięciami, to udało mi się zrobić coś takiego: Napięcie z biosu to 1,5875V (trochę na wyrost), biorąc pod uwagę moją płytkę, to wychodzi jakieś 1,55V w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Żeby być pewnym, że proc i pamięć są stabilne potrzeba kilku programów. U mnie np. Orthos ok, 3dm 2k5 Cpu test ok, ale za każdym razem wysypywało mi się spi 32m. Okazało się, że mam zbyt ciasne timingi, te "teoretycznie mniej ważne". Jak już się dogadałem z pamięciami, to udało mi się zrobić coś takiego: Napięcie z biosu to 1,5875V (trochę na wyrost), biorąc pod uwagę moją płytkę, to wychodzi jakieś 1,55V w stresie. napiecie troche spore,ale jeszcze w granicy bezpieczenstwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Wiem :wink: Poza tym w trakcie liczenia spi, obiążony jest tylko jeden rdzeń, którego temperatura nie przekracza na pewno 70C w CoreTemp 0.95. Na mojej płytce i tak się nie da niczego uwalić - na proc max 1,6V, a na pamięci 2,1V :wink: Tak w ogóle to Freezer się prawie w ogóle nie nagrzewa, na pewno dobrze go zamontowałem. Jak wyłączę kompa, to jedyne co jest ciepłe, to socket na płycie, reszta jest minimalnie cieplejsza niż otoczenie. Ciekawi mnie to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 http://img219.imageshack.us/my.php?image=3ghzyw7.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Ja sobie dzisiaj walnąłem ORTHOS'a i takie coś wyszło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja sobie dzisiaj walnąłem ORTHOS'a i takie coś wyszło :wink: http://img229.imageshack.us/my.php?image=e214034ghzwu8.jpg orthos na noc i rano masz ciepełko w pokoju :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Kurde to ja nie widze potrzeby zmiany chłodzenia z boxa skoro wy na innych macie takie wysokie temp... Na napięciu 1.36v(płyta mi przekłamuje bo w biosie musze ustawiać średnio o 0.2v wyżej)proc podkręcony do 3ghz w idle'u mam 27-30 stopni,po 3h orthosa mam 54-55 stopni,cooler box,pasta as5,moim zdaniem przekraczanie 65 stopni to już katowanie proca... Ide go chyba kręcić wyżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Kurde to ja nie widze potrzeby zmiany chłodzenia z boxa skoro wy na innych macie takie wysokie temp... Na napięciu 1.36v(płyta mi przekłamuje bo w biosie musze ustawiać średnio o 0.2v wyżej)proc podkręcony do 3ghz w idle'u mam 27-30 stopni,po 3h orthosa mam 54-55 stopni,cooler box,pasta as5,moim zdaniem przekraczanie 65 stopni to już katowanie proca... Ide go chyba kręcić wyżej :) no to u mnie przy duzo wyzszym Vcore @ 3.3GHz + wyciag z budy ( 80 ) mam w stresie po 3h orthosa ~60°C ( bez wyciagu 65°C ) wszystko z podpisu PS: @glorn jaki to proc? PS2: screenshot or it never happened ;P Edytowane 10 Listopada 2007 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) @Glorn: jaki proc konkretnie: model i rev.? Edytowane 10 Listopada 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Kurde to ja nie widze potrzeby zmiany chłodzenia z boxa skoro wy na innych macie takie wysokie temp... Na napięciu 1.36v(płyta mi przekłamuje bo w biosie musze ustawiać średnio o 0.2v wyżej)proc podkręcony do 3ghz w idle'u mam 27-30 stopni,po 3h orthosa mam 54-55 stopni,cooler box,pasta as5,moim zdaniem przekraczanie 65 stopni to już katowanie proca... Ide go chyba kręcić wyżej :) A to z core tempa czy czegos innego mierzone? U mnie roznica miedzy odczytem z easy tune a CT to ok 5 stopni. Bo u mnie kurcze jest wiecej na Ninji z fanderem przy procu 2.66@1.25. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Moze byc krzywa czapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Mam zmieniać zworkę na 333 jak w przypadku C2D 6750 ? Dzielnik dawać lepiej 1:1 ? Sorki za banalne pytanka ,ale z prockami Intela mam małe obycie. Od zawsze AMD był. Edytowane 10 Listopada 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 moim zdaniem przekraczanie 65 stopni to już katowanie proca... :lol2: katowanie proca,czym sprawdzasz temp,sprawdzaj core temp 0.95 bo na innych programach temp. sa znacznie nizsze katowanie proca to 85-90 stopni przy paru godz orthosa a nie 65 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 E2140,rev M0,temp sprawdzałem Intel thermal analysis tool i dla porównania everestem jak założyłem proca to pamiętam ,że po krótkim orthosie thermal analysis tool wskazywał ponad 85 a to dlatego ,że miałem źle założony cooler i komp sie resetował dlatego myśle,że temperatury w stresie rzędu 70-75 to katowanie proca. Screena zamieszcze później bo wtedy nie zrobiłem go,zrobie 1h orthosa i dam screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 .... PS2: screenshot or it never happened ;P .... godzinka minęła a screena dalej nie ma ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 .... .... godzinka minęła a screena dalej nie ma ^^ Cierpliwości nie włączyłem orthosa od razu,teraz leci jest już 24 minuty za 40 minut wrzuce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Moj e2140 chodzi na 3ghz przy 1.275V ale strasznie sie grzeje w orthosie:/ temperatura w poblizu 70 stopni dlatego nie proboje narazie wiecej wyciagac, a wy jakie macie temperatury?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Przy ok. 1,44V na procku E2140 @ 3000GHz mam max 61 stopni na każdym z jąder. Chłodzony Pentagram Freezone HP-100 AlCu Lite + pasta Zalmana ZM-STG1, o ile czujnik mnie nie kłamie oczywiście :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...