sideband Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Ale nie każdy musi mieć taką czapke , umnie jest równa i do tego nie jest matowa jak to widze na innych procach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) siema :razz: ej wie ktos jak sprawdzic z ktorego tygodnia jest procek 2180 za odp dzieks :wink: Andrew DC a propoos tegp polerowania to nie trzeba sie wogole tak meczyc wystarczy uzyc podkladki z cieklego metalu jest np Liquid Metal Pad (wypada lepiej w chlodzeniu proca niz najlepsze dostepne pasty na rynku)po usunieciu tej podkladki pozniej procesor ma lustrzana powierzchnie :wink: ale traci sie gwarancje :wink: Edytowane 24 Maja 2008 przez bushidoblade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 bushidoblade > podkładka colaboratory jest bardzo cieniutka i z pewnością nie wypełniłaby tego dołka na środku czapki - zostałaby poduszka powietrzna. Ostatecznie temperatura spadła mi aż o 3*C - AS5 co nieco się wygrzała. Mam zamiar zaaplikować Colaboratory(ale tą ze strzykawki) i mam nadzieję, że cooler się pięknie zespoli z prockiem. W końcu obie powierzchnie są miedziane i prawie idealnie równe. Liczę na spadek o 2*C. Jeżeli pójdzie po mojej myśli, to utnę 5* za kwotę 10zł(papier ścierny + piwo dla kolegi za użyczenie CLP). W tej chwili w prime stress mam 76*(przy Tj=85) więc ciut za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Jakiej temperaturki lepiej nie przekraczac ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) 70-75C - 24/7 Edytowane 25 Maja 2008 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 no to jeszcze zapas 10stopni niecalych jest :) a myslalem ze go krzywdze bardzo :) Dzieki za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 siema moglby ktos kliknac jezeli przekroczyl zegar 3.4 ghz w 2180 lub podobny i dziala mu stabilnie jaka ma rewizje procesora oraz tydzien produkcji za odp z gory dzieki :wink: -------------------------- cpu-2180 box @2.7(narazie az wymienie zasilke) gpu-galaxy 8600 gt 256mb 540/400@750/800 mobo-msi p-35 neo2-fr ram-2x1gb goodram 800cl5 hdd-samsung 320gb 16mb sataII ,dvd-nec -3550a,psu-350w <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 siema moglby ktos kliknac jezeli przekroczyl zegar 3.4 ghz w 2180 lub podobny i dziala mu stabilnie jaka ma rewizje procesora oraz tydzien produkcji za odp z gory dzieki :wink: a co Ci to da że tak spytam skoro każda sztuka nawet z tej samej serii kręci sie inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 a co Ci to da że tak spytam skoro każda sztuka nawet z tej samej serii kręci sie inaczej. dokladnie to mi chodzi o to ze intel zaleca nie przekraczac napiecia w nowszej rewizji wiecej niz 1.350v a podobno w starszych wersjach jest wyzej zalecane i jeszcze zauwazylem nie tylko ja ze rewizja m0 ma dolaczony lzejszy coler boxowy tzn jesli spojzec z bocznej strony jest nizszy radiator a u kumpla starszy proc i jest wyzszy hmm :rolleyes: czy intel zaczol oszczedzac na aluminium robiac nizsze coolerki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Intel oszczędził na coolerkach w 45nm prockach (takie jak w celeronach). M0 i L2 mają zdaje się takie same coolery lecz przyznam że nie porównywałem ich bezpośrednio. Moge powiedzieć że moje e4500 i e2160 M0 mają identyczne BOXy. Co do napięć to tym bym się nie przejmował zanim zajedziesz taki procesor napięciem 1,35v, to już dawno będziesz miał nowy. I nie zalecane 1,35v a maksymalne raczej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiozo Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) Ja mam procka na napieciu 1.36 i śmiga na 3.2Ghz stabilnie sprawdzane w orthosie. A temperatury nie przekraczaja 50stopni na mocnym stresie(glownie sprawdzane w 3dmarkach). Edytowane 26 Maja 2008 przez rafiozo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Juz kompletnie wysiadam, orthos pada już na peirwszej sekundzie na 3.2 @ 1.5v biosowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Zdarzają się niestety takie sztuki ale czy próbowałeś bawić się napięciem NB i VTT FSB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Wszystkie na +.3 ;) Jak będę miał sporo czasu to się pobawię, bo sądzę że coś robię źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Ja nie wiem czemu ludzie narzekają że to "grzałki " :lol: Edytowane 27 Maja 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Arni, właśnie Twój screen jest wytłumaczeniem tego narzekania. Twój procek rozgrzewa się aż do 55*, mimo że obniżyłeś napięcie względem nominalnego o 0,1V. W sumie Twój proc to niezła grzałka, bo mój dopiero na napięciu 1.35 i 2800mhz osiąga taką temperaturę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Teraz zapodałem koło 1,3V na 2,92 i nie ma więcej niż 58-58* średniej klasy wc ofc. Ogólnie poprzednio miałem a64 3,5k+ więc dołożyłem 120zł i mam s775 więc jestem zadowolony. Teraz podejrzewam że blokuje mnie pamięć [goodram pro nie spisują się zbytnio] Gb na G31 za 150zł dobrze się spisuje :D. Chyba memki zmienię te robią tylko 970 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 I po co ci szybsze pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 No niestety, ja też mam nieco grzałkę. 1.152V (cpuz) 280x9 = 2520 mhz max temp stress (orthos) = 52 stopnie fryzjer bez wentyla, na przodzie i tyle po 120x120 puszczone na 5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW!!! // ULLISSES Ja nie wiem czemu ludzie narzekają że to "grzałki " :lol: Teraz zapodałem koło 1,3V na 2,92 i nie ma więcej niż 58-58* średniej klasy wc ofc. Ogólnie poprzednio miałem a64 3,5k+ więc dołożyłem 120zł i mam s775 więc jestem zadowolony. Teraz podejrzewam że blokuje mnie pamięć [goodram pro nie spisują się zbytnio] Gb na G31 za 150zł dobrze się spisuje :D. Chyba memki zmienię te robią tylko 970 .... Moj E2140 , L2 , puszczony na VID to jest 1.325V na 2.6GHz w orthosie po godzinie lapie 59-60-61 (skacze). Jakie chlodzenie itd? Akurat mam u siebie Ninje , Slipa na niej , na tyle 120mm xsilence (cichutki szmelc :D) , z przodu 80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Apogee + cwu + cooltek aka swiftech mcr 320 + 3 nb xl1 ~800 rpm btw nie cytujemy obrazkuf ;) w budzie praktycznie tylko NB xl 1 w zasilaczu na 500 rmp bo chyba nie będę liczył 60mm wiejącego na chipset?:D Edytowane 27 Maja 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Moj E2140 , L2 , puszczony na VID to jest 1.325V na 2.6GHz w orthosie po godzinie lapie 59-60-61 (skacze). Jakie chlodzenie itd? Akurat mam u siebie Ninje , Slipa na niej , na tyle 120mm xsilence (cichutki szmelc :D) , z przodu 80. Tyle to ja mialem na boxie na @2.68GHz :P teraz mam Karakorum to temp w @2.68 GHz spadl 20st a @2.92GHz o 10st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Wszystko zależy od tego czy czapa jest prosta jeśli czapa będzie wklęsła to na zbicie temp najlepszy będzie lappping ...druga sprawa do wiarygodność czujnika/ programów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Cały czas jechałem na 2,00GHz(więcej nie potrzebowałem). Teraz chcę podkręcić na 3,00GHz chociaż. W biosie poustawiałem co trzeba (chyba że coś pominąłem - nie wiem co) i ok. Komp sie uruchamia, włączam cpu-z i tam pisze nadal 2,00GHz. To samo jest przy każdym innym zegarze. :angry: a i jescze jedno: nie wiem co było powodem ale przy którymś ustawieniu (chyba 8x266) po odpaleniu obraz był bardzo blady, po restarcie wróciło do normy. Edytowane 27 Maja 2008 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 ustawiłeś pamięci? bawiłeś się ctrl + f1 ?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 O ile mnie pamięć nie myli to "ctrl + F1' służy do odblokowania zakładki dla OC. Ja tego dusić nie musiałem bo już miałem odblokowane. Teraz ustawiłem proca na 9x333MHZ(3,00GHz) i ram na 800MHZ 4-4-4-12, to w cpu-z pokazuje że proc chodzi na 1,80GHz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Daj screena, bo cos mi sie nie chce wierzyc :) chyba ze tak "ustawiles" te 9x333 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 u mnie na badziewnej g31 też jest oc na wierzchu ale po tym ctr ... ukazuje się opacja dzielników memek , napięcia i alphy ;P i wyłącz obniżanie mnożnika w idle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) tak jest w biosie: a tak w cpu-z: ... i wyłącz obniżanie mnożnika w idle :Dobniżanie mnożnika wyłączyłem, rezultatów ni ma. Edytowane 27 Maja 2008 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 wylacz performance enhance ustaw pcie freq na AUTO i sprobuj moze trzeba dowoltowac ramki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...