Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Spoko spoko będą screeny ja tu narazie rozkminiam co do czego jest ;) , AMD było niedawno. To Vid to jakies kiepskie mam na tym abicie z 1,2V na 1,235 to max co mogę ustawić. Ok puszczam orthosa niech się testuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ja kupiłem w kdo.pl w grudniu. Nic nie wybierałem, wziąłem co dali. Czy nikt nie ma lepszego e2140? Bo zapał do walki mi opada:). @Świder czy Ty masz może DFI na nforce2 jeszcze? miałbym pewien interes do Ciebie pzodrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Tutaj mają lepsze. Pobaw się w spi32m, masz duże szanse na top3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ja kupiłem w kdo.pl w grudniu. Nic nie wybierałem, wziąłem co dali. Czy nikt nie ma lepszego e2140? Bo zapał do walki mi opada:). @Świder czy Ty masz może DFI na nforce2 jeszcze? miałbym pewien interes do Ciebie pzodrawiam Spoko spoko jeszcze swojemu nie dałem więcej niz 1,38V ;). Zobaczymy na 1,45 ile zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 @Lanc wiem, wiem...trochę się interesuję hwbotem:). ale niestety w spi jestem słabiutki...Wy robicie nieco ponad 7m przy 3ghz, a ja nie mogę zejść poniżej 8min na 3,6ghz:). a ten komp jest używany przez wszystkich w rodzinie i musi działać zawsze:). Ile z Waszych selekcji e2140 leciał najwięcej? @Gregor1230 no liczę na Ciebie chłopie!:). Pokaż, że abit też potrafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Chyba jednak nie potrafi :(, albo ja nie potrafię powyżej 3,4 Ghz polecieć. Muszę się jeszcze podszkolić aczkolwiek jak od wczoraj to postępy są ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Widze że wszyscy ostro walczą a ja sie obijam :wink: No to 3.3GHz - jeszcze nie w pełni stabilnie jeśli chodzi o orthosa ale dziś nie mam więcej czasu - chciałbym to ustabilizować do pracy 24/7 więc szukam minimalnych napięć. Wyżej to już raczej będe zapodawał tylko SPI i 3DMarki Wyniku SPI nie komentować bo nie chciało mi sie timingów przestawiać a chwile wcześniej ram latał na 550MHz. Napięcie +87,5mV Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Cóż moje drogie chłopce...zownowałem(jest takie słowo? :) ) Was! Gińcie poniżej: 465x8=3720mhz ; 1:1; vcore 1,5000 Jeszcze ktoś podskoczy?:D Do windy wszedł także na 470x8, zrobiłem validacje i ruszyłem spi i zwiecha. Teraz chciałem online zrobić, a tu cpu outdate :mur: Pozdrawiam. Generalnie zadanie przegonienia Świdra udane:)...MSI rulez! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerry Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 To ja tez coś pokaże. Chłodzenie BOX wiec sie "trochę" przegrzewa i oczywiście nie ma mowy stabilności, ale jak na BOX (w krotce będzie coś konkretniejszego) to i tak chyba nieźle. 1M policzył :) Wynik slaby, ale tu nie o wynik chodziło. Może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) @cerry no ładnie, ładnie. zadanie zaliczone. może być:). szkoda, że cpu nie takie samo. u mnie box chłodził tak samo jak obecnie używane TTsilent tower. Zrób 32M i będzie gites. pozdrawiam PS: czy ktoś miły znający się na hwbocie mógłby stwierdzić czemu nie naliczają mi się pkt? http://hwbot.org/user.do?userId=10839 PS2: kurde najnowsze cpuz wyświetla vid napięcie, a nie to co się daje z biosu...ble, szkoda! Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Tolokan_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) No i się udało ustabilizować 3.3GHz (napięcie w BIOS + 112.5mV) Edit: Ktoś pytał skąd procki - mój z PCProjekt KRK Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 @ Tolokan_PL - swietny procek sie trafił. I do tego taki wall na ac :) PS. Jakie temp w stressie ? I czy sa jakies szanse na orthosa lub s'n'm ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Paweł666 - zapusc na troche dluzej orthosa dzisiaj dokladnie takim samy wynikim na tej samej plycie sie cieszylem i po 2h sie wywalil:( ps. Zmienilem skina do ITE tak wyglada chyba lepiej http://rapidshare.com/files/85767097/Smart_Guardian.rar.html Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 @Świder dziękuję:) ostatni orthos stable było na 3,2. Od tego czasu orthosa porzuciłem na rzecz PI bo szybsze:). Będę jutro próbował bo zadziwiło mnie, że na takich taktach zrobił 32M. Wiem, że blenda nie chce robić przez pamiątki(w końcu to 667@~1ghz), ale ftt spoczko szło. Temperatury...zadziwiająco niskie (mowa o spi) 51-57 w zależności od rdzenia - jutro przekażę info odn temp w orthosie. Wentyl na 2k fander puszczony. BTW. już mi pkt naliczyło w hwbot ---szaleństwo...3,5pkt @Paweł666 co to jest " 112.5mV"...blood iron rzeczywiście krwawy (czerwony:D ) pozdrawiam (as always:) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) 112.5mV - to tak smiesznie przedstawione w dfi napiecie np ja masz vid procka v1.325 to + 112.5mV = v1,442 Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Panowie krótka piłka: uruchomię kompa z E2160 (na def. Mhz) na zasilaczu 300W? Płytka to ASRock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 @Świder dziękuję:) ostatni orthos stable było na 3,2. Od tego czasu orthosa porzuciłem na rzecz PI bo szybsze:). Będę jutro próbował bo zadziwiło mnie, że na takich taktach zrobił 32M. Wiem, że blenda nie chce robić przez pamiątki(w końcu to 667@~1ghz), ale ftt spoczko szło. Temperatury...zadziwiająco niskie (mowa o spi) 51-57 w zależności od rdzenia - jutro przekażę info odn temp w orthosie. Wentyl na 2k fander puszczony. Wynik b.ladny ale sadze ze w orthos bedzie stabilny dopiero przy 3,5 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Panowie krótka piłka: uruchomię kompa z E2160 (na def. Mhz) na zasilaczu 300W? Płytka to ASRock.jakiej firmy PSU? PS. Panowie ładne wyniki :) Zmobilizowaliście mnie do dalszej walki. BTW w tym temacie był już screen 4.0ghz tylko nie pamiętam kogo. Edytowane 22 Stycznia 2008 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Fortron. Ale to tylko na jakiś czas. Potem wymieniam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) @Strongmen nie bądź złym prorokiem!:) generalnie to tak bardzo mi nie zależy na takim 3,xx będzie stabilny bo i tak używam tylko 3g do pracy:). Widzę w sigu, że masz 3,5g...ile max? @moradin imho ruszy, bo i czemu miałby nie ruszyć. W końcu te proce dużo mniej potrzebują pałera do pracy. Ale jeśli to noname lub codeshit to bawisz się na własną odpowiedzialność:) EDIT: ruszy::) fortki fajne są @Miczq thx za wytłumaczenie..śmieszne to @aldam 4g z e2140...hmm...to ja tylko na hwbocie widziałem na LN2...ale jak znajdziesz to daj znać. I oczywiście WALCZ!:)...grunt to dobra mobilizacja:) Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Tolokan_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 jeżeli nie dodasz do tego jakiegoś 2900xt to nie widzę problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Spoko 2900XT nie planuje kupować ;) dzienks za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 112.5mV - to tak smiesznie przedstawione w dfi napiecie np ja masz vid procka v1.325 to + 112.5mV = v1,442Tyle że to jest chyba dodawane do napięcia "Auto" jakie zapodaje płyta a to u mnie jest 1.28V (CPU-Z podaje Idle 1.408 Stres 1.392 no ale wiadomo co miernik to miernik - jak go znajde to zmierze napięcia bo na razie to zaginął w akcji :wink: ) @Miczq no to na czas oglądania filmów zapodam orthosa na 3h i zobaczymy co z tego będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Masz poprostu procka z niskim videm moj jest L2 i ma wlasnie v1.325 Twoj tak jak piszesz v1.28-1.285 a te temp ze skreena to juz z wc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Nom temperaturka już na klozecie :) Edit: No i sie sypło po półtorej godzinki - jutro dostanie więcej papu i ma działać :D Edit2: Nie wiem czy sie nie sypło przez ram bo 500MHz błędy na próbce SPI 16M - ale profilaktycznie procek dostał wiecej V a ram Cl5 Edit: napięcie + 125mV Jeszcze zobacze kiedysie sypnie SPI1M i spanie Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Cóż moje drogie chłopce...zownowałem(jest takie słowo? :) ) Was! Gińcie poniżej: 465x8=3720mhz ; 1:1; vcore 1,5000 Jeszcze ktoś podskoczy?:D Do windy wszedł także na 470x8, zrobiłem validacje i ruszyłem spi i zwiecha. Teraz chciałem online zrobić, a tu cpu outdate :mur: Pozdrawiam. Generalnie zadanie przegonienia Świdra udane:)...MSI rulez! no to widzę że sie chłopaki zapaliły do walki :wink: Widać sesja nie straszna :lol: Uderzajcie na 3800 bo myslę że stać te Wasze procki na to. Jakie maks napięcie Wam daja płytki po dropie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Teraz tylko popracujcie nad przyzwoitymi wynikami w poszukiwaniu liczby PI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) no to widzę że sie chłopaki zapaliły do walki :wink: Widać sesja nie straszna :lol:OT Dla niektórych sesja a dla innych pisanie pracy inżynierskiej :) No ale nawet chcąc pisać o przeniesienie terminu na czerwiec wypadało by coś mieć naprodukowane - wiec dziś dzień pod znakiem pisania pracy :D EOT Wracając do tematu się zeźliłem na moje mobo a konkretnie na potrzebę notorycznego ClearCMOS po nieudanym OC :angry: . Zworki przypadają w takich miejscach że chyba będę baterie wyjmał - do tyłu dojścia przez WC nie mam no to robie Clear CMOS z "normalnej" zworki koło baterii ale ta u mnie przypada w niefortunnym miejscu i jest zasłaniana przez chłodzenie grafy no i się mi źle zworke założyło że komp nie reagował - już nawet myślałem że ramy odleciały bo dioda DRAM Power LED się nie świeciła - trzeba będzie zapodać jakiś przełącznik i gdzieś poza obudowę wyprowadzić <_< Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) @boxer no już prawie prawie 470x8 imho ma wall na 470 bo tyle max robił na mnożniku x6. Zresztą ramki też będą się kończyć w tych okolicach. Może jeszcze parę herzów bym podciągnął, ale wątpie. Nie bardzo wiem co można by zmienić by pójść wyżej, być może bios ale jestem zwolennikiem "lepsze wrogiem dobrego" także nie chciałbym spieprzyć. @Paweł666 gratz...dajesz kolego!:) hehehe...właśnie dlatego pisałem "MSI rulez", tutaj wogóle zapomniałem, że jest coś takiego jak clrmos. Jak jest OC za duże to 3x reboot i komunikat OC failed i do biosa hop. Także to mi się w MSI bardzo podoba. pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Tolokan_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerry Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Teraz tylko popracujcie nad przyzwoitymi wynikami w poszukiwaniu liczby PI :) Przydał by sie osobny ranking SuperPi dla procesorów E2xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...