Skocz do zawartości
ath

Titan Quest: Immortal Throne

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

homepage - http://titanquestgame.com/

screens - http://gry-online.pl/s055.asp?ID=75829

Titan Quest: Immortal Throne to pierwsze rozszerzenie do popularnego cRPG ze stajni Iron Lore. Gra wydana przez amerykańskie THQ stanowi przykład klasycznego mission packa, który ma zapewnić fanom podstawowej wersji Titan Questa co najmniej 12 godzin wyśmienitej zabawy.

Zgodnie z zasadą „więcej, lepiej, ładniej” Immortal Throne oferuje nam zupełnie nową kampanię dla pojedynczego gracza, w której to naszym nadrzędnym celem jest podbicie całej Hellady. W realizacji tego zadania pomocne są umiejętności oraz bronie, jakie posiada wybrany przez nas bohater. Przy okazji warto nadmienić, że twórcy produktu umożliwili nam wykreowanie aż ośmiu niespotykanych wcześniej klas postaci. Dla równowagi zaimplementowali w swym dziele także sporą dawkę premierowych potworów. Monstrów, z jakimi za sprawą opisywanego add-onu walczymy po raz pierwszy w historii serii, jest dokładnie 20. Kontynuując wątek liczbowy, należy wspomnieć również o zwiększeniu poziomu doświadczenia, na który może awansować prowadzony przez nas wojownik. Obecnie najwyższy stopień, jaki pozwala osiągnąć rozszerzenie do Titan Questa, oznaczony jest numerem 75.

Nasze zmagania z mitologicznymi kreaturami podzielone zostały na 30 misji. Aby wykonać poszczególne zadania, musimy do perfekcji opanować posługiwanie się bronią. Nie jest to proste, gdyż do naszej dyspozycji oddano aż 250 typów oręża oraz ochronnych pancerzy. Dodatkowo sami możemy tworzyć kolejne narzędzia zagłady, a także liczne artefakty, lecz do takich operacji wymagana jest spora ilość złota. Cenny kruszec możemy z kolei zdobyć chociażby w podziemiach Hadesu, który stanowi jedną ze sztandarowych lokacji Immortal Throne. Pozostałe miejsca rodem ze starożytnej Grecji także dają szansę na zyskanie ciekawych trofeów, które wypadałoby następnie z zyskiem przehandlować. Skoro mowa o kupnie i sprzedaży, nie wolno zapominać, że ewentualni nabywcy rozszerzenia do Titan Questa powinni zaopatrzyć się w podstawową wersję gry, gdyż jest ona niezbędna do uruchomienia dodatku spod skrzydeł grupy Iron Lore.

ps. gra juz sie ukazala :]

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:unsure:

Nikt w to nie gra(ł) ? :huh:

Ja po przejsciu podstawy kupilem sobie Gold Edition i z wielka przyjemnoscia zagrywam sie w ten tytul.

Swietna zabawa, szczegolnie z nowym drzewkiem rozwoju: Dream Mastery.

Przed chwila po Psionic Touch lekko wyciagnela sie koledze szyja :lol:

Dołączona grafika

Gra jest swietna, daje wiele rozrywki na wiele godzin, w milych, antycznych klimatach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podstawke grałem na prawde duzo, gre przeszedłem raz na podstawowym poziome trudnosci a na nastepnym jakies 80%. Czy w dodatku dostajemy jakis nowy akt, który uaktywnia sie po przejsciu podstawowej gry czy jest to tez nowa kampania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zielonego pojecia, po prostu gram i czekam co sie wydarzy ;]

Fajnie sie gra z nowymi skills'ami, bajecznie jest przypazdzierzyc komus i patrzec jak wylatuje w kosmos ;]

Gra wiele zyskala w moich oczach razem z nowymi zdolnosciami.

Mam nadzieje, ze cos sie zacznie po dojsciu do konca i unieszkodliwienia sam_wiesz_kogo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam takową nadzieje, aczkolwiek jestem zły, że troche pospieszyłem sie z zakupem gry. Kupiłbym za 2 tygodnie, a w tej samej cenie miałbym podstawke + Immortal throne, a tak to musze dodatkowe pieniądze wywalic. Ogólnie, dla mnie TQ to drugi najlepszy hack'n slash pod Diabełku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, to dla mnie tez drugi hack'n'slash, zaraz po Diabelku [; Ja kupilem GE za 15Ł ;] Podstawka wczesniej tyle kosztowala.

Kupujac GE dostalem podstawke + 2 kopie IT :lol: Jedna gratis, bo sie laska w sklepie pomylila :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu pogrywam sobie w TQ Immortal Throne. Gra wypasiona, wszystko spoko ale dręczy mnie jej optymalizacja.

Na moim configu: E8400, 2 gb ram patriot, gigabyte 8800 gts 512 przy obojętne jakich ustawieniach gra się tnie. Przy moim standartowym ustawieniu 1280 x 1024 wszystko na max gra ma przeważnie ok 85 fps jednak często się tnie fps spadają czasami potrafi przyciąc na 2,3 sekundy fps spadają do 0. gra się tnie zwłaszcza w podziemiach. Dziwna rzecz bo wszystkie inne gierki śmigają aż miło. jest na to jakieś lekarstwo???? Z góry dzięki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu pogrywam sobie w TQ Immortal Throne. Gra wypasiona, wszystko spoko ale dręczy mnie jej optymalizacja.

Na moim configu: E8400, 2 gb ram patriot, gigabyte 8800 gts 512 przy obojętne jakich ustawieniach gra się tnie. Przy moim standartowym ustawieniu 1280 x 1024 wszystko na max gra ma przeważnie ok 85 fps jednak często się tnie fps spadają czasami potrafi przyciąc na 2,3 sekundy fps spadają do 0. gra się tnie zwłaszcza w podziemiach. Dziwna rzecz bo wszystkie inne gierki śmigają aż miło. jest na to jakieś lekarstwo???? Z góry dzięki za odpowiedzi

Nie możliwe kumple grał na jakimś Acerku i trochę cięło, zmień stery poszukaj na forum oficjalnej stronki, napisz do producenta...a gra faktycznie fajowa:) Bossi ciężcy przynajmniej dla łuczniczki. pograł bym w to jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekop forum - jest sporo zestawień pod względem zadawanych obrażeń jak i "przeżywalności". Ja zbudowałem od początku wyrocznię, a potem nadzorcę, ale dzięki edytorom zawsze możesz sobie rozdać punkty od nowa - nie trzeba w singlu przechodzić od nowa za każdym razem dla samego obadania :)

Edytowane przez Myszaqu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę temat. Pocinam sobie ostatnio żwawo w TQ:IM i mam takie małe pytanko. Usiłuję dostać się do sekretnego levelu koło Rhodos. Oczywiście żeby tam wleźć trzeba mieć tzw. artefakt "overlord" (czy jakoś tak), który wypada po zaciachaniu Hadesa.

I tu pojawia się mój problem. Nie wiem jak Wy, ale ja już chyba z 15 razy z rzędu ukatrupiłem Pana H i nici z artefaktu. Trochę zgłupiałem i śmiem twierdzić, że ów overlord jest w stanie wypaść z truchła Hadesa chyba tylko na wyższym poziomie trudności niż normal? A może coś robię źle i na normalu da radę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatek to osobna kampania czy trzeba od nowa przechodzić grę jak np: w diablo 2 + lord of destruction

(...)Zgodnie z zasadą „więcej, lepiej, ładniej” Immortal Throne oferuje nam zupełnie nową kampanię dla pojedynczego gracza,(...)

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dresiarz_biczysz

No tak, ale w którym momencie ta nowa kampania się zaczyna ? Po głównym wątku ? Gdzieś w jego połowie ? Podstawka jest wymagana, więc czy wygląda to tak jak w przypadku diablo 2 + lord of destruction ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ewentualni nabywcy rozszerzenia do Titan Questa powinni zaopatrzyć się w podstawową wersję gry, gdyż jest ona niezbędna do uruchomienia dodatku"

bijacz przeczytaj pierwszego posta może się coś więcej dowiesz ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dresik od ponad roku nie mam zainstalowanego Titana, więc mogło mi umknąć parę rzeczy.

Jednakże sytuacja jest analogiczna jak w diablo 2. Do Rhodos (bo to pierwsza mieścina w dodatku) dostajesz się po zatłuczeniu final bossa podstawce i dalej już lecisz z młócką. Wraz z dodatkiem trzeba konwertować postaci i podobnie jak w diabełku, nowe itemy dostępne są i w podstawie i addonie. Mam nadzieję, że się nie mylę i jasno nabazgrałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi