heryf Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 jednak wzialem ab9 bez pro :) jakiego biosa polecacie do tej plyty ? linki mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdsmaniak Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) najnowszy oficjalny:bios 1.6 Lepszego na dzis nie znajdziesz. Własnie sie pojawił 1.7 kilka zmian - ale bez najważniejszej-nadal brak strapa 1333mhz:( Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez tdsmaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 mam pytanko czy w ab9 mozna zmienic adres fizyczny karty ? na dfi tak moge a jak wyglada to tam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 mam pytanko czy w ab9 mozna zmienic adres fizyczny karty ? na dfi tak moge a jak wyglada to tam ? Chodzi o Mac adress ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Chodzi o Mac adress ? tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 tak chodzi mi o mac adress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 a moze mi ktos powiedziec jak sprawa sie ma z dzwiekowkami ? ktora lepsza na P6N czy AB9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) po wielu resach biosa :lol2: udalo mi sie jak narazie cos takiego, bede staral sie jeszcze dalej to pogonic, bynajmniej procka <_< pokoj. ps - karta bez oc, mam jeszcze pytanie czy opcje z biosu pokazane na screenie ponizej powinny byc wlaczone/wylaczone ? Edytowane 1 Maja 2007 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 wylacz EIST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dzisiaj kupiłem sobie tą płytę, niestety na moim procku nie odpala. Mam PD 830. Jak włączę tylko ciemność widzę. Na wyświetlaczu mam 9.0. Miał ktoś podobny problem? Ciekawy jestem czy trafiła mi się wadliwa płyta czy coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 EIST disabled - za co odpowiada da funkcja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdsmaniak Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dzisiaj kupiłem sobie tą płytę, niestety na moim procku nie odpala. Mam PD 830. Jak włączę tylko ciemność widzę. Na wyświetlaczu mam 9.0. Miał ktoś podobny problem? Ciekawy jestem czy trafiła mi się wadliwa płyta czy coś innego. Z info z strony Abita wynika że ma działać - to nie wina procesora. Kodu błędu 90 nie ma w instrukcji (przyglądnij sie dobrze i przeglądnij instrukcje rozdział 5-1) Ewentualnie może płyta ma stary bios i niewykrywa proca - ale tutaj gdybam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 EIST disabled - za co odpowiada da funkcja ? EISTE i C1 jest od przechodzenia w tryb oszczedności energi przez procesor i zmiany mnożnika na 6 przez co mniej wydziela on ciepła . Proponuje Enabled :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 EISTE i C1 jest od przechodzenia w tryb oszczedności energi przez procesor i zmiany mnożnika na 6 przez co mniej wydziela on ciepła . Proponuje Enabled :)ale czy to przypadkiem nie ogrnanicza mozliwosci oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj3r Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 a moze mi ktos powiedziec jak sprawa sie ma z dzwiekowkami ? ktora lepsza na P6N czy AB9 ? No wlasnie jest to ktos w stanie ocenic ? :) I pytanie do wlascicieli AB9 , czy dostaliscie na sledziu FireWire'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) No wlasnie jest to ktos w stanie ocenic ? :) I pytanie do wlascicieli AB9 , czy dostaliscie na sledziu FireWire'a ? http://img87.imageshack.us/my.php?image=dsc01745la9.jpg każdy chyba takiego śledzia dostaje :rolleyes: a dźwiękówka jes ok duzo poziomów regulacji można sie pobawić ale wiadomo zawsze to integra <_< POZDRO Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 czy seria AB9 jest wycofywana ?? bo nigdzie nie mogę dostać AB9 Pro... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64...5IHBybw==/27769 http://morele.net/produkt/66210/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 mam prosbe moze ktos wrzucic fotke z biosu tej opcji <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 mam prosbe moze ktos wrzucic fotke z biosu tej opcji <_<a czemu kręcisz na 2:3 mnoznkiu daj sobie lepiej 4:5 i spokojnie kręć dalej bo tak to ramy już ci pewnei wysiadają :rolleyes: POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 a tu jak ma byc ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Wszystko Disabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ten moj procek to chyba padaka totalna, moga polepszyc sie jego osiagi oc po przelaczeniu wszystkiego na disabled? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Ostatnio poleciłem kumplowi tego abita. (troszkę w ciemno ;-) ) i wciąż rozpływamy się w zachwytach nad tą płytą. W porównaniu do jego poprzedniego gigasyfa na nforce 4 sli Intel Edition, płyta jest cudowna, wspaniała, genialna, cudowna itp. itd. Uruchomienie tego wraz z P4 631 i patriotami 800mhz, a potem oc tego zestawu przebiegło bez najmniejszych problemów. O ile gigabyte nie mógł wstać na standardowych ustawieniach i trzeba go było uruchomić z jedną kostką pamięci, przestawić ram na 667mhz i dopiero można było dołożyć drugą kostkę. Procek, który ma 3GHz i normalnie robi 4.5GHz nie mógł pokazać nawet 3.2GHz bo płyta nie wyrabiała. W abicie start bez najmniejszych problemów i 4GHz na procku i 890MHz na ramie przy 4.4.4.12 to efekt tylko 5 minut zabawy. ;-) Po prostu miód. Do tego świetny, banalny w obsłudze bios i bardzo dobre wykonanie płyty. (Efekt psuje tylko dziwaczne umieszczenie gniazdka IDE.) Sam przymierzam się do zakupu AB9, chyba, że jak będę kupował komputer, to na rynku będzie już Bearlake, czego nie wykluczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumson Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Mam takie pytanie do posiadaczy AB9. Czy na Ab9 spokojnie chodzą pamięci 4x1Gb. Bo kupiłem sobie 4gb i nie wiem czy będą działać. Czekam właśnie na płytke i troche się o to niepokoje. Pamięci które kupiłem do tej płytki. Te pamiątki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Tak, bez problemów. Prawie kazda płyta z DDR2 która ma 4 sloty obsługuje max 8GB (4x2GB). Jeśli nie obsługuje to jest to napewno jakoś ujęte w specyfikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumson Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 To to ja wiem. Głupi nie jestem. :D Ale po przeczytaniu recki na egiełdzie gdzie pisało że w slotach nie pamiętam już jakiego koloru nie startowały pamięci 2x1gb a w drugich już tak. I dlatego się pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 To to ja wiem. Głupi nie jestem. :D Ale po przeczytaniu recki na egiełdzie gdzie pisało że w slotach nie pamiętam już jakiego koloru nie startowały pamięci 2x1gb a w drugich już tak. I dlatego się pytam.Tak, niektórym działa niestabilnie w pomarańczowych, ale może jakiś bios to już naprawił. Przyjdą do Ciebie 4x1GB, to się wszyscy dowiemy, jak jest naprawdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Czasami tak jest, że jak kość nie jest osadzona w jakimś slocie to płyta nie startuje (nie mówię tu o AB9, a o wszystkich płytach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumson Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Przyjdzie to zobacze. Myśle, że może być to wina biosu bo test na egiełdzie był robiony kawał czasu temu. A od tego czasu wyszły nowe rewizje biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...