Canti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) nie mowie jak jest mowie tylko co niektorzy mowia to raz zresztą i tak nie chce wchodzic w ten temat co do kogo nalezy ;p i czy cos bylo kradzione czy nie luk nie mowie ze ci genius placi nie powiedzialem tez ze ocena jest jakas tragicznie zla wyrazilem jedynie opinie na temat tego ze 4/5 _moze_ byc za duzo, oraz ze wbudowany akumulator TO DEFINITYWNY MINUS 1) jak wyjedziesz na wakacje i nie bedziesz mial jak doladowac to bedziesz gryzl wargi gdy twoi kumple kupia sobie swieze bateryjki w kiosku od pani gieni i beda sluchac muzy a ty bedziesz sie bujał 2) akumulator sie zuzyje wiec jesli nie posiadasz umiejetnosci elektronicznych do wymiany akumulatorow to sprzet ma z gory okreslona awaryjnosc 2-3lat i degradujacej sie wydajnosci ogniw ale to tylko opinia i mam chyba prawo do niej nie? :) Edytowane 11 Marca 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Test był super! Streszczenie wielodniowych, dwuosobowych żmudnych testów w dwóch zdaniach również. Tak trzymać! No to świetnie panowie, widzę że komentować nie warto, bo pole "Grupa:" od razu pokazuje, kto tu ma rację. Opuszczam ten wątek i idę korzystać z ostatniego dnia weekendu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 @SGJ czy doczekam się odp. na pytania w 1 poście?Czas ladowania. Pełne 2-3h. ładuje sie automatycznie po podłaczeniu do PC. Mozna odłączyc w kazdej chwili. Będzie krócej grał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 po czwarte SGJ co chcesz wskórać tymi groźbami? chcesz aby na tym forum ludzie pieli z zachwytu na kazdy art? strona jest mloda niektorzy mowia ze kradziona nawet, nie jestescie wielkim portalem uczycie sie dopiero i po to jest krytyka aby kolejne arty byly coraz lepszeehh kradziona nie oczytales kolego zreszta twoja wiedza na temat urzadzen etc jest tylko czytana oczywiscie nie mam nic do tego tylko zebys jeszcze czytal ze zrozumieniem bo jak na studenta nie zabardzo ci niewychodzi ale takich studentow mamy. Po 2 jestes besczelny wobec ludzi co tworza ta strone i oglulu mlodych ludzi co to robia co ty w zyciu napisales ? Pochwal sie. A co do oceny zpomniales kolego o takim czyms jak recenzja wrazenia subiektywne itd kazdy moze to ocenic inaczej ty mozesz sie z ocena niezgocic twoje prawo tylko ja zauwarzylem ze oceniasz recke po tym ze dali 4 gwiazdki bo ty wiesz ze irivier jest lepszy i powinien dostac 5? Sam sie nie dziwisz swojemu rozumowaniu? Ogonie rzecz biorac recka przecietna . Mistrzu ja ci powiem tyle probujess swoje racje na sile komus w glowe wlozyc ale zeby to byla konstruktywa i tworcza dyskusja z taba niestety taka nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) chwila moment ostatni raz jak sprawdzalem to takie testy sa dla ludzi, wiec testy powinny byc zrobione dokladnie z uwzglednieniem calego rynku a nie tylko subiektywne ze komus sie mp3player podobal wiec jest ok testy na podstawie subiektywnych opini to mozna na forum zamieszczać pytanie do ciebie ste3an: podsumowując -test wyjatkowo lakoniczny w tresc bardziej przypomina sesje zdjeciowa -autor tylko spisal to co widzial na pudelku/w menu [sluchawki sa, parametry podali takie, a player wyglada tak i nagrywa dzwieki tak i kropka] -nalezaloby poprawic ocene -nalezaloby na przyszlosc wyslac mp3 do testow komus kto ma inne mp3 w domu aby mogl porownac i moze osobie ktora ma dobra karte dzwiekowa aby mogla zrobic odczyty RMAA, oraz ktora ma rozne modele sluchawek to moglaby opisac czy sluchawki dolaczone do szrot czy nie -nalezaloby sprawdzic czy to nie jest poprostu chinszczyzna w ladniejszej obudowie z doklejonym znaczkiem geniusa tak jak poprzednie modele nie powiedzialem tez ze ocena jest jakas tragicznie zla wyrazilem jedynie opinie na temat tego ze 4/5 _moze_ byc za duzo, oraz ze wbudowany akumulator TO DEFINITYWNY MINUS 1) jak wyjedziesz na wakacje i nie bedziesz mial jak doladowac to bedziesz gryzl wargi gdy twoi kumple kupia sobie swieze bateryjki w kiosku od pani gieni i beda sluchac muzy a ty bedziesz sie bujał 2) akumulator sie zuzyje wiec jesli nie posiadasz umiejetnosci elektronicznych do wymiany akumulatorow to sprzet ma z gory okreslona awaryjnosc 2-3lat i degradujacej sie wydajnosci ogniw w jaki sposob jest to beszczelne? ktory z tych podpunktow jest nieprawdziwy? czy ja musze byc wielkim redaktorem majacym setki artykulow na koncie aby wystawiac opinie? podalem tylko oczywiste rzeczy ktore możnaby zrobić ladnie w punktach przedstawilem swoja opinie wiec dlaczego nie jest konstruktywna moja krytyka? Edytowane 11 Marca 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Testy są dla ludzi.. ale dla normalnych a nie takich którzy się modlą do swoich odtwarzaczy. Krótka historia. Test pierwszego Geniusa. Wrzuty na autora, tekst ze nie umie testowac, nie zna sie, ocena za wysoka itp. 2 recenzja. Tandeta Creative. Recenzja napisana podobnie do pierwszej ale kto inny jest autorem. Zachwyt nad recenzją 'och', 'ach', wszystko wspaniale. No tak. W koncu testowany odtwarzacza to Creative. Kolejny Genius. Odtwarzacz lepiej wykonany od poprzedniego, tanszy i o duzo wiekszej funkcjonalności. Znowu te same osoby. I znowu wszystko zle bo w koncu testowany odtwarzacz nie nazywa sie Creative, Iriver czy inne [ciach!]. Tak w skrócie wygląda ta "konstruktywna" krytyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Sluchaj canti bo nie moge z ciebie niby grasz czlowieka inteligentnego ale puenty nie rozumiesz powiem tak ogladasz malysza?Sedziowie daja rozne noty 50 np mateji daja 15.5 za styl itd itp a 1 malyszowi 20? i co to ma byc? czemu ten ma 16 puntkwo skoro jest 50 razy gorszy? Rozumiesz upierdliwy jestes.@sgj w zupelnosci masz racje. I prosze cie nie pisz bzdur bo takei piszesz zaloze sie ze w slpeym tescie rozpznal bys geniusa od budzetowego creativa i vice versa. Edytowane 11 Marca 2007 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) SGJ cos nie chwytasz widze, w zadnym miejscu nie napisalem ze ten odtwarzacz jest zły oprocz dygresji na temat akumulatora w ktorym miejscu napisalem ze odtwarzacz jest zly? proste pytanie mozesz zacytowac to ile powinien otrzymac punktow to juz tylko i wylacznie moja opinia i moge sie z nia bujac zrobicie co chcecie ja tylko napisalem ze mozna bylo wlozyc troche wiecej wysilku w recenzje i zrobic cos wiecej niz -zdjecia -ctrl-c/ctrl-v tego co na pudelku mozna znalezc i na stronie producenta -test nagrywania ste3an ty tez nie chwytasz widze to ze wedlug mnie odtwarzacz powinien dostac 3/5 to tylko male piwko tylko opinie wyrazilem nie pasuje ci to? osoba czytajaca komentarze sama skresli sobie te opinie ktore sie jej nie podobaja, tak jak w skokach tylko 3 noty sa brane pod uwage przepraszam za wyrazenie ale przestan lizac dupe redakcji bo tylko sie wyklocasz o nie wiadomo co ja tylko napisalem co uwazam o tescie, a to jest watek z komentarzami do testu, jesli jest to watek "kochamy redakcje" to niech mnie ktos uswiadomi napisalem co wedlug mnie bylo fajne a co nie fajne w recenzji i tyle co redakcja z tym zrobi wcale mnie nie obchodzi ale pierwsze co zaraz po moich postach sie pojawilo to grozby o bana i wyzwiska ze znowu zaczynam czy cos poza tym NIE JA PIERWSZY I NIE TYLKO JA KRYTYCZNIE WYRAZILEM SIE O RECENZJI czemu tylko mnie sie czepiacie co? w tescie creativa jest prawie dwa razy tyle tekstu co w tym tescie ktory tak jak powiedzialem i podtrzymuje bardziej slideshow przypomina SGJ chcesz zobaczyc jak wyglada PROFESJONALNIE napisany artykuł? to patrz http://www.ixbt.com/multimedia/genius-mp3dj.shtml chcesz zobaczyć jak ten artykuł MOGŁ wygladac gdybys chociaz troche wiecej wysiłku w to włożył? bez robienia testow w RMAA itp? http://www.pctuner.net/articoli/Periferich...Dj_Elite/7.html chcecie aby purepc wyrosla na porzadny vortal? to zacznijcie lykac krytyke i probowac cos z tym robic, nikt nie mowi ze macie zbierac kase na lynx two i zaczac wykonywac profesjonalne pomiary, nie da sie od razu wszyskiego zrobic ale od czegos trzeba zaczac. Edytowane 11 Marca 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwer66 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Stary, to czemu ty sam nie napiszesz dla purepc artykułu? Nie lubie ludzi, którzy piszą, a nie robią SGJ Dobra robota. Mi się podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 chcesz zobaczyć jak ten artykuł MOGŁ wygladac gdybys chociaz troche wiecej wysiłku w to włożył? bez robienia testow w RMAA itp? http://www.pctuner.net/articoli/Periferich...Dj_Elite/7.html hmmm, no ciekawe. Strona 2. Kilka zdjec i przepisanie co mozna zobaczyc na pudelku. Strona 3, wypakowanie z pudełka i 2 zdania o sluchawkach. Strona 3, parametry przepisane ze strony i... tyle. Kolejna strona, kilka zdjęc i podpisy przycisków. Kolejna strona i... wyswetlacz, navigacja, wow, dali animacje z menu. Fakt tez móglbym dac, gdyby nie problemy z apratem... No rzeczywiscie calkiem "inny" poziom... A przy okazji, jako ze w ogole "nie włozylem wysiłku" w ten artykul poszukaj mi jakiejs recenzji gdzie podali dokladne parametry nagrywanego dzwięku. Jako podpowiedz dodam ze tej informacji producent nigdzie nie podał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 na ixbit podali, dalem przeciez linka, testowali podobny model tylko bez "elite" wymienilem juz co mozna bylo zrobic a aby zrobic taki test w RMAA jak na ixbit wystarczy juz chyba sblive 24bit, jeden kabel i 15 minut. wyslac redaktorowi ktory ma juz jednego lub wiecej mp3playerow/sluchawek moglby zrobic male porownanie, cokolwiek twoja w tym glowa aby test wygladal lepiej a nie moja poza tym naprawde nie ma wiele do czytania w tym tescie, tekstu jest jakies 3/4 strony A4 podczas gdy np. creative mial niecale 2 strony nie wspominajac juz o tescie ktore dalem na obu stronach daje se juz luz z pisaniem w tym watku bo sensu nie ma widac serwis masz ale nie rozumiesz ze krytyki sie poprostu slucha albo olewa jesli jest nieuzasadniona, unosisz sie honorem jakby nie wiadomo jaka tragedia sie stala obrazil ci rodzine czy cos jak uwazasz moja krytyke za wyciagnieta z rekawa/glupia/bez sensu to olej zamiast prowadzic ze mna wojne o to kto ma racje ludzie beda sie wypowiadali w komentarzach i jesli nie mam racji to moje skomlenie utonie w fali pozytywnych komentarzy a jesli mam racje to zobaczysz wiecej takich wpisow wspomne ci tylko ze nie jestem jedyny ktory tak uwaza i nie pierwszy ktory tak sie wypowiedzial na temat tego testu a jesli uwazasz ze jestes nieomylny i wszystko robisz dobrze/nie ma miejsca aby zrobic czegos lepiej no to trudno ja juz sie tu nie wypowiadam jesli ktos chce rozmawiac to prosze na prywatna wiadomosc, bo to watek o komentarzach do artykulu a nie kto ma racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) a slepy test ? canti rozronil bys oddtwarzacze :P? z tym lizaniem przesadziles w realu w pysk bys dostal ... Bo ty jestes jak kaczynski w kazym widzisz ubeka... Btw podopala sie reacka z twoje pc canti?:lol: Jakość dźwięku - 3 Jakość słuchawek - 3 Transfer danych - 1 AKUMULATOR - 5 Dodatkowe funkcje - 2 Cechy użytkowe - 4 Podsumowanie - 3 Hmm dziwne wedlug nich aku to dobra rzecz :P Edytowane 11 Marca 2007 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) - ciezko ci czytac co pisze? lubisz zasmiecac watki? pw wyslac nie potrafisz? napisalem ze jak cos chcesz odemnie to pw - patrz na testy x-bit a nie twojepc bo tak wygladaja swietne testy chcesz aby pure zostalo sredniakiem? - test na twojepc ma z 4 razy tyle tekstu co ten tutaj, tamten test mozna nazwac artykulem ten tutaj conajwyzej broszurką jest lakoniczny - przynajmniej w plusach nie napisali ze posiadanie akumulatora raczej ocenili jego czas pracy, a tutaj jako plus uznano akumulator w obydwu testach powinien byc to minus a jesli nie to wymien mi pozytywne cechy posiadania wbudowanego akumulatora - sugeruje pare glebszych wdechow zanim cos napiszesz bo zaczynasz w emocjach sadzic literowki - poplakalem sie ze smiechu jak przeczytalem twoja groźbe "w realu w pysk bys dostal" buahahaha chcesz zaimponowac kolżanką z podwórka ze sadzisz sie na takigo bohatera/silacza? skoncz ten temat i na PW sie przenies, w ogole to fajnie by bylo gdyby jakis mod posprzatal ten watek Edytowane 11 Marca 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 - sugeruje pare glebszych wdechow zanim cos napiszesz bo zaczynasz w emocjach sadzic literowki - poplakalem sie ze smiechu jak przeczytalem twoja groźbe "w realu w pysk bys dostal" buahahaha chcesz zaimponowac kolżanką z podwórka ze sadzisz sie na takigo bohatera/silacza? skoncz ten temat i na PW sie przenies, w ogole to fajnie by bylo gdyby jakis mod posprzatal ten watek ehh zobacz jakie ty sadzisz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Proszę spuścić z tonu Panowie. @Canti proszę nie obrażać innych i pisać o portalu jak o czymś kradzionym, kiepskim i małym. Dla Twojej wiadomości PurePC.pl jest 4 w kraju co do oglądalności więc czy takie małe jest? Chyba zapomniałeś pierw w tym momencie pomyśleć. Kradzione? O to już wiele razy słyszałem i jakoś nigdy nie widziałem ani jednego dokumentu potwierdzającego, że baza IPB, domena czy portal jest kradziony. Masz takie dokumenty? Proszę przedstaw je mi na maila lub jeśli masz taką chęć o wyślij je do kancelarii prawnej z którą współpracujemy (namiary mogę podać na maila). Co do testu to nie jest to kolos tylko pokazanie co nowego wchodzi na rynek. Nieraz robimy kolosy jak zestawienie płyt głównych a nieraz tylko krótki test jaki widzieliście wyżej. Nie wiecie, że coś takiego jest? Zajrzyjcie do gazet do działów mini recenzji. Rozjaśni wam to głowę. Ocena i sama merytoryka tekstu nie będzie przeze mnie oceniana bo mogę być stronniczy wg wielu. Przeczytałem to dokładnie i wygląda mi to tylko i wyłącznie na krótki test produktu bez potrzeby porównania do topowych modeli w tym przedziale cenowym. Proszę na koniec o skończenie pyskówek i koniec dogryzania sobie kto ma jaką wiedzę bo kilku z Was faktycznie znam i wiem jaką macie wiedzę w tych tematach lecz kilku piszę tylko by pisać i zaczynać pyskówki czego ja osobiście nie lubię, ponieważ nie jest to konstruktywna krytyka tylko naskakiwanie na portal, redakcje, administracje i moderację z tego co widzę. Chcecie wylać łzy co do ich osoby? To skierujcie to na PW/GG a nie na forum. Dziękuje za uwagę i życzę dobrego dalszego komentowania tego artykułu lecz tym razem w sposób rzeczowy i ludzki. Sam z miłą chęcią poczytam je i zobaczę czego w nim jeszcze brakuje na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...