KAMILcom Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 @KAMILcom >>> nikt nie podal tej informacji w tym temacie przez tydzien, wiec z nudow dodalem info - czy to zle :?:a ja napisałem że źle ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby82 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Mozesz rozwinac swoja jakze enigmatyczna mysl :?: Jasne - twoim kryterium wydajnosci jest cena :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jasne - twoim kryterium wydajnosci jest cenaWidze, zes jasnowidz (skoro wiesz, ze moim kryterium wydajnosci jest "cena") i malkontent w jednym (skoro nie ciesza cie spadki cen najlepszych konstrukcji na rynku) - to takie typowo polskie... ;/ Konczac offtopic, przyznam sie ze jasnowidzem nie jestem i takie "wynurzenia" jak to powyzsze twoje zachowam dla siebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby82 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Konczac offtopic, przyznam sie ze jasnowidzem nie jestem i takie "wynurzenia" jak to powyzsze twoje zachowam dla siebie ;) Moze nastepnym razem napisz poprostu; "wow -cena gtx spadla! nareszcie" etc. , a nie ze: "jest tanszy i to kolejny argument ze slabszy" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Napisał, że tańszy a tym samym jezcze bardziej atrakcyjny i dla większości osób też niżza cene jest argumentem. Ja nie wiem czego Ty nie rozumiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Moze nastepnym razem napisz poprostu; "wow -cena gtx spadla! nareszcie" etc. , a nie ze: "jest tanszy i to kolejny argument ze slabszy" ;) naucz się lepiej czytać ze zrozumieniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Panowie a jak później wygląda sprawa spodu tzn. przy założonym grubszym oringu spód się wygina ale czy potem w razie co wraca do swojego pierwotnego kształtu??. Czy siłę wygięcia dopasowywać na oko metodą prób i błędów?? Edytowane 5 Września 2007 przez m@rcinpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Panowie a jak później wygląda sprawa spodu tzn. przy założonym grubszym oringu spód się wygina ale czy potem w razie co wraca do swojego pierwotnego kształtu??. Czy siłę wygięcia dopasowywać na oko metodą prób i błędów??U mnie tuz przed zalozeniem na CPU blok wygladal tak Edytowane 7 Września 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) Panowie a jak później wygląda sprawa spodu tzn. przy założonym grubszym oringu spód się wygina ale czy potem w razie co wraca do swojego pierwotnego kształtu??. Czy siłę wygięcia dopasowywać na oko metodą prób i błędów?? Grubszy oring to bilet w jedna strone... Edytowane 13 Września 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Potwierdzone doswiadczeniami ? Bo u mnie jakos to sie nie sprawdza... Wraca do pierwotnego krztaltu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Czy jest sens bym zmieniał ring na grubszy, jeżeli biorąc procka i przykładając do niego kartę nie widzę by posiadał wklęsłości? W cooling sugerują mi bym to zrobił, ale ja naprawdę nie widzę sensu. Czy ktoś może sam zaobserwował spadek temperatur mimo że SHIS był idealnie prosty, zwłaszcza na Quadzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Potwierdzone doswiadczeniami ? Bo u mnie jakos to sie nie sprawdza... Wraca do pierwotnego krztaltu... Potwierdzone przez uzytkownikow na XS. Tyle wyczytalem. Sam jak mialem Apogee to zastosowalem grubszy oring i tak go sprzedalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 I jak panowie się spisują GTXy? Chodzi mi głównie o ten "felerny" top, aluminium nie wyłazi? Paluchy mnie swędzą i coś bym zmienił w kiblu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Odwierzam temacik na temat bloczkow w zwiazku z 2ma sytuacjami... Zapodalem nowego procka i powinien miec 50 stopni na AC a u mnie na WC ma 57....wiec zaczolem grzebac... Zmienilem O-ring na zwykly -zadnego odkrztalcenia miedzi nie ma -zadnej poprawy temp nie ma... Przeczyscilem bloczek, bo byl zawalony paprochami roznorakimi.... Sprawdzilem przeplyw...wg bombelkow powietrza - woda zapierdziela pieknie....lekki wir w rezie, ale.... scisnolem weza przy 4GHz w stresie....temp nie drgnol, mimo ze zawezylem przeplyw w 90% !!! przy zgieciu weza na max tempy skoczyly znacznie do 80....wtedy wiadomo odgiolem... Troszke o ukladzie... Eheim 1048+innovatek rez, 2x BIX2, Apogee GTX i to wsio... co o tym sadzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) A jak sie przelozylo to scisniecie (pierwsze) weza na przeplyw? Trzebaby to jakos zmierzyc/ocenic. Jak dlugo sprawdzales temp po zmniejszeniu przeplywu? Mozliwe ze zeby lekkie zmniejszenie przeplywu zmienilo ci temp (w gre wchodzi kilka stopni) musi minac troche czasu. Te elementy tak szybko nie zmieniaja swojej temp, szczegolnie jezeli oczekiwana roznica ma wynosic kilka stopni. edit: A jeszcze apropos tematu nabylem dzis ten blok w mysle dosc ciekawej cenie (odpukac jeszcze go nie mam :)). http://allegro.pl/item299467858_swiftech_a...a_polecam_.html Edytowane 18 Stycznia 2008 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Jak bardzo sie zmniejszyl - nie wiem...bo nie mam przeplywomierza zadnego... Sprawdzalem kilkanascie sekund max - widzialem ze nie ma efektu - to sciskalem dalej(mocniej - do zagiecia weza) Istnieje jeszcze mozliwosc ze zle przylozylem bloczek, ale zeby zrobic to zle 6 razy ???? Pogratulowac bloczka....chetnie zakupilbym w podobnej aukcji D.teka do testow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Albo flow jaki masz i tak jest za slaby i prawie nie ma roznic, dopiero mocniejszy by obnizal temp? :) trzeba by na 150W CO sprobowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) z tego co mi wiadomo ten blok lubi flow ;) a że przepływ ma znaczenie od razu to jest sprawdzone ;) http://pl.youtube.com/watch?v=l-EFl00izyw Edytowane 18 Stycznia 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ta wszystko pieknie, tez widzialem te testy - tylko wtedy co moze byc przyczyna braku wplywu przeplywu na zmiane temp? :) A btw tego testu ciekawe jak wypada na ich tle Prision (w kontekscie tematu o q6600). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Rzyczylbym sobie weze o srednicy wew 12 !! Rzyczylbym sobie Lainga przedstawionego na filmie. A to mysle ze juz niebawem bedzie mozliwe. O wykresach wiadomo nie od dzis... Jedna sprawa, jakies urzadzenie do sprawdzenia wielkosci przeplywu? Wystarczyloby, zeby wiedziec ile wiecej leci, lub mniej. Jakies prpozycje ?? Wogle planuje podlaczenie chlodnic rownolegle, a nie szeregowe...to powinno poprzwic wydajnosc. I jak pisalem wyzej, weze zmienic z 9 na 12....nie chce mi sie liczyc, ale wydajnosc powinna znacznie wzrosnac - wydajnosc pompki - mniejsze opory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 A może jednak to proc ma krzywo czapkę nałozoną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 OT Zulusman Prosze Cie - popraw te wielblady zanim Sikor wstanie do forum [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Wogle planuje podlaczenie chlodnic rownolegle, a nie szeregowe...to powinno poprzwic wydajnosc. I jak pisalem wyzej, weze zmienic z 9 na 12....nie chce mi sie liczyc, ale wydajnosc powinna znacznie wzrosnac - wydajnosc pompki - mniejsze opory.a zlaczki o maksymalnej srednicy wew. to przypadkiem nie 10mm? to ciagle w jakis tam sposob ogranicza uklad. co do chlodnic to jakos nie moge sobie tego wyoibrazic ... trzeba dac trojnik. bo bez niego nie ma mozliwosci polaczenia rownoleglego. zgadza sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 złączki DD zrobił o średnicy 11 mm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 złączki DD zrobił o średnicy 11 mm ;)a moge prosic o jakis link do kupna? wlasnie sie przymierzam to modyfikacjo mojego LC w celu podniesienia wydajnosci, a znalazlem tylko choinki 10mm i DD 10mm, ale cena zabija :/ btw. przydalby sie temat; jak zwiekszyc wydajnosc ukladu, lub jak zbudowac uklad o maxymalnej wydajnosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) jeszcze nie weszły do oferty, dopiero w najbliższym czasie się pojawią. śledź stronę DD: 2884347[/snapback] Rzyczylbym sobie weze o srednicy wew 12 !! Rzyczylbym sobie Lainga przedstawionego na filmie. A to mysle ze juz niebawem bedzie mozliwe. O wykresach wiadomo nie od dzis... Jedna sprawa, jakies urzadzenie do sprawdzenia wielkosci przeplywu? Wystarczyloby, zeby wiedziec ile wiecej leci, lub mniej. Jakies prpozycje ?? Wogle planuje podlaczenie chlodnic rownolegle, a nie szeregowe...to powinno poprzwic wydajnosc. I jak pisalem wyzej, weze zmienic z 9 na 12....nie chce mi sie liczyc, ale wydajnosc powinna znacznie wzrosnac - wydajnosc pompki - mniejsze opory. Na filmie jest laing z naklejką swiftech MCP655 ;), jednak lepiej kupić DDC 1T + top (wydajność jak D5/mcp655) i ewentualnie zmodować na 1+T (większa wydajność niż w/w) lub od razu kupić DDC 1+T + top jakiś. urządzenie do mierzenia przepływu? proszę bardzo, dość dobre i niedrogie: http://www.cooling.pl/gmr-przeplywomierz-c...ukt,123892.html Edytowane 19 Stycznia 2008 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 urządzenie do mierzenia przepływu? proszę bardzo, dość dobre i niedrogie: http://www.cooling.pl/gmr-przeplywomierz-c...ukt,123892.html szkoda, ze jeszcze nie zostalo zaopatrzone e czujnik temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 @Pigipon Dokladnie to 2 trojniki - In i OUT. Choinkowe, katowe z plastiku. @Jarogniew Przeplywomierz jest ok - planowany zakup. W zasadzie to myslalem o Swiftech MCP655. Czytam o twojej propozycji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Sorry, ale nie mogę się powstrzymać od powiedzenia "lol". Temat mit, który został już 1000x obalony na tym forum kilka lat temu powraca jak bumerang. Ale w sumie nie dziwie się, że do tak genialnych wniosków mogą dochodzić początkujący użytkownicy. Ale Zulusman, nie od wczoraj tu jesteś ;) Średnica wewnętrzna węży nie ma wpływu na wydajność układu w takich rozmiarach o jakich mówimy. Na boku pozostawmy skrajne przypadki takie jak rurociągi lub wężyki z zapomnianych już układów CPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 hm. to troche zmienia postac rzeczy. zapytam wiec z ciekawosci, czemu masz weze 10 a nie np. 8 ? :P bazujac na tym filmiku z youtube. wiec, tylko predkosc przeplywu spowodowana duzymi obrotami pompy ma wplyw na temp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...