Skocz do zawartości
Havoc

Piski I Trzaski W Chieftecu :/

Rekomendowane odpowiedzi

Wytłumaczcie mi dlaczego moj Chieftec gps-400AA wydaje dźwięki w stylu zniszczonej dyskietki we floopie?

Czyli: Totalny IDDLE pisze sobie posta na forum jest okey, jedynie szuma wiatraka słychać...włączam film zaczyna sie i "Warcy Rycy Tsescy" :/

Robię w filmie pauze i znowu cisza, klikam play i znowu hałas...to pewnie cewki ale dlaczego? Leciutkie obciążenie tak na niego wpływa? Może go na gware muszę oddać albo coś? Jak można pozbyć sie tego problemu? Zasilka jest nowiutka, 6dni ma dopiero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytłumaczcie mi dlaczego moj Chieftec gps-400AA wydaje dźwięki w stylu zniszczonej dyskietki we floopie?

Czyli: Totalny IDDLE pisze sobie posta na forum jest okey, jedynie szuma wiatraka słychać...włączam film zaczyna sie i "Warcy Rycy Tsescy" :/

Robię w filmie pauze i znowu cisza, klikam play i znowu hałas...to pewnie cewki ale dlaczego? Leciutkie obciążenie tak na niego wpływa? Może go na gware muszę oddać albo coś? Jak można pozbyć sie tego problemu? Zasilka jest nowiutka, 6dni ma dopiero.

Sprawdź czy film z dyskietki nie leci :lol: A tak serio - przysłuchaj się... czy ten dźwięk na pewno dochodzi z zasilacza. Jeżeli tak to w ciągu 10 dni masz prawo odesłać sprzęt do sklepu bez podania przyczyny. wg. mnie byłby to również powód aby wysłać go na serwis. bo takie zachowanie nie jest naturalne dla zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:( No to dzisiaj się będe w sklepie upominał bo to na pewno z zasilacza jest.

a moze jeszcze jakies propo.? nie chce zostac bez zasilki...kurde mialem kupic hk-350 ale nie mieli :/

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój szef tez wydaje piski z siebie ale jak podepne grafę Radeona 9500. w tedy w 3D piszczy w rytm ruszających sie obrazków.

Tak było na moim radeonie 9500 i tak samo u kumpla w jego kompie i na jego radeonie 9500.

Na GeForcach cicho sza... nic nie słychac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie, nadal nic :/ 7300 obsadzony a zasilacz wciaz piszczy. Kiedy nic nie robie jest okey, a wystarczy ze np. przewijam strone w przegladarce i jzu dzwieki o odpowiednim rytmie i czestotliwosci do przesuwania ekranu...normalnie jakby jakis glosnik tam w srodku byl, w 3dmarku mam wrazenie ze w wings of fury nawet odglosy wystarzalow slychac :D znaczy sie cos podobnego...co mam z tym w koncu zrobic? Niby nic zlego bo ciche i w ogole, ale komp na biurku a zasilacz pod nosem i przeszkadza jednak :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo na Epox 8RDA3+Pro, 1700+@2.2GHz, R9800...

teraz na tym konfigu przestał "syczeć i ćwierkać" ale zmieniam bo jak odpalam gre to wiatrak zasuwa chyba na 100% i nieukrywam że ten szum jest wkurzający.

Edytowane przez sentex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi