Isildur72 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Witam! Mam pytanie, dzisiaj zakupiłem dysk WD WD2500KS 250GB sATA II 16MB w Proline, po podłączeniu go (mam podłączony Segate 40GB ATA) wyskoczył dymek w windowsie z komunikatem "znaleziono nowy sprzęt ble, ble", ale po wejściu w mój komputer dysku nie ma :blink: ? Co robić? Czy dysk ATA z dyskiem SATA mogą razem współpracować? System: Winda XP Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 a sformatowales go ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Prawy myszy na Mój komputer, Zarządzaj. Potem gdzieś na drzewku po lewej będzie Zarządzanie dyskami. Tam się tworzy partycje... :] Edytowane 24 Marca 2007 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Witam! Mam pytanie, dzisiaj zakupiłem dysk WD WD2500KS 250GB sATA II 16MB w Proline, po podłączeniu go (mam podłączony Segate 40GB ATA) wyskoczył dymek w windowsie z komunikatem "znaleziono nowy sprzęt ble, ble", ale po wejściu w mój komputer dysku nie ma :blink: ? Co robić? Czy dysk ATA z dyskiem SATA mogą razem współpracować? System: Winda XP Pro Panel sterowania->narzedzia zaawans.->zarzadzanie komp.->zarzadzanie dyskami - najpierw nalezy dysk zainicjowac a nastepnie zalozyc partycje i sformatowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isildur72 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Hmmm... tylko oprócz tego jest jeszcze coś, zainstalowałem sam ten dysk, sformatowałem, wgrałem windowsa i co? Pokazuje mi, że zamiast 250GB ma 130GB :huh: :mur: ??!! O co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=191785 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isildur72 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=191785Stosuję się do powyższych porad, ale nie skutkują! W tej chwili dysk jest jak nowy (bez formata i partycji) w jaki sposób mam go zainicjować? Gdzie i co ustawić? Proszę o dokładny opis bo się na tym nie znam! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Stosuję się do powyższych porad, ale nie skutkują! W tej chwili dysk jest jak nowy (bez formata i partycji) w jaki sposób mam go zainicjować? Gdzie i co ustawić? Proszę o dokładny opis bo się na tym nie znam! :mur:Czlowieku!! SLEPY JESTES? czytales mojego posta, masz tam DOKLADNIE OPISANE JAK ZAINICJOWAC DYSK!! :mur: BTW. w zarzadzaniu dyskami bedziesz mial dysk 0 (podstawowy) - i tu literki/partycje glownego dysku dysk 1(nie zainicjowany) - to ten nowy dysk, powinno pisac dokladnie tak - NIE ZAINICJOWANY -klikasz PPM i dajesz -ZAINICJUJ I PO TYM ZAKLADASZ PARTYCJE- rany ludzie CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM!! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...