dymy Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Dałem napięcie w biosie 1.350 i wszystko lata ładnie :) Myśle ze taki wynik jak na takie napięcie nie jest zły :) Może dzisiaj sie pobawie w nocy i zobacze czy poleci 3Ghz albo więcej :) bardzo ładny wynik - otwórz budę i pokaż co potrafi przy 1.45 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 zalezy ile godzin przechodzi.GoldMemory nie liczę w godzinach tylko czy przejdzie wszystkie testy (ewentualnie ile razy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 A ja licze w godzinach, dla mnie stabilność memek jest znośna po 7-9h :P choć pewnie i dalej potrafi wywalić, mi max po 5 wywaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 A ja licze w godzinach, dla mnie stabilność memek jest znośna po 7-9h :P choć pewnie i dalej potrafi wywalić, mi max po 5 wywaliło. A ja nie uznaję testu GoldMemory za zaliczony nawet po 10 godzinach jeśli nie przejdzie do końca wszystkich. Czas jednego przejścia zależy od szybkości CPU,RAM i od rozmiaru RAM. 2G RAM wymaga dużo więcej czasu niż 256M. GoldMemory wywala błędy zazwyczaj w tym samym miejscu jeśli z RAM jest coś nie tak. Jeśli przyczyna błędów jest inna niż RAM wtedy pojawianie się błędów mniej zależy od miejsca testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Czy słyszeliście pogłoski o zepsutym sensorze temperatury w jądrze Brisbane, przez co temperatura jest błędnie odczytywana przez płytę. http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=40290 http://www.alcpu.com/forums/viewtopic.php?t=219#997 To by tłumaczyło te chore temperatury na m.in. K9N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 wydaje mi się to niemożliwe, bo przed wgraniem nowego biosu pkazywało mi 60'C a po wgraniu 32'C na pent nxc 100cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 wydaje mi się to niemożliwe, bo przed wgraniem nowego biosu pkazywało mi 60'C a po wgraniu 32'C na pent nxc 100cuNie mam nic przeciwko temu, że są to tylko błędy biosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 jaki programik do krecenia z pod systemu bo kupiłem sobie mało overclokerską płytke gdzie htt konczy sie na 300 a v c mozna ustawić max 1.35 - ostro nie ? w porównaniu do dfi to czuje sie jak bym na ecs siedział :D na boxowym śmiga 2850 1.3v ale zaraz zawoduje cały sprzet i przydało by sie troche wiecej mhz :) nie napisałem jaka to oc płyta -asus m2n dh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) jaki programik do krecenia z pod systemu bo kupiłem sobie mało overclokerską płytke gdzie htt konczy sie na 300 a v c mozna ustawić max 1.35 - ostro nie ? w porównaniu do dfi to czuje sie jak bym na ecs siedział :D na boxowym śmiga 2850 1.3v ale zaraz zawoduje cały sprzet i przydało by sie troche wiecej mhz :) nie napisałem jaka to oc płyta -asus m2n dh Do Nforce jest Ntune. Edytowane 11 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Mam pytanie do posiadaczy tego procka na KN9 + Ninja... Jakie macie temperatury? Przy wentylu Scyhe puszczonym minimalnie + 12cm z tylu + 9cm z przodu minimalnie mam: IDLE: 38-43 Stres: 50-60 Temperatury strasznie skaczą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 To ja sie podlacze przy okazji, jak interpretowac: procesor 51 rdzen1 34 rdzen2 24 Stress z everesta 4.00 Duzo, malo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 dziś na szybko próbowałem dwa egz. na 9.5x316@1.45V ale żaden nie dał rady :( jeden nawet nie podniósł visty, a drugi zaliczył reset po kilkunastu minutach orthosa - mój uciągnie 9.5x316@1.75V więc lookałem za moceniejszym, a tu lipa :) hmmm.. coś słabo kręcą się te proce z polskich hurtowni. chyba dziś wezme od pepików jedną sztuke i sie zobaczy czy nie jest czasem lepiej z OC. zal tyłek ściska jak widze 3.1 GHz coolalera :) kryptoreklama? ;) mnie się wydaje, że to raczej użytkownicy słabo kręcą bo mało który wypuszcza się w okolicę 1.4V, nawet nie myśląc o wyższych napięciach - szkoda :cry: ale żeby nie być gołosłownym - wciąż czekamy na jakiś wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tottenkopf Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 ma ktos proca z 9 tygodnia 07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 a jakie to ma znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) ma ktos proca z 9 tygodnia 07JA :D ADO3600IAA5DDCAALG 0709VPAWZ325693C70400*co ciekawe to "0400" na koncu to jesli dobrze pamietam wysoki batch ? Bardzo dobry, 2,9ghz 1.3v z biosu wywalil sie dopiero po 2h 48min orthosa, wiec latam na 2,84ghz :) A co do temperatur: - 51 stopni w stresie 2,9ghz 1.3v (pentagram na ~3000rpm) - 3x temp. rdzeni Test 'prymitywny' (ręką) ~temp 40 stopni Albo jakims cudem cos pentagram zle przewodzi/uszkodzone heatpipe, albo odczyty sa dalej z D*** na biosie 1.2 KN9, ale juz o tym pisalem wiele postow wczesniej ... *w stodunku do boxowego coolerka po zalozeniu penta temp spadly o kilka stopni w stresie Edytowane 11 Maja 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tottenkopf Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) a jakie to ma znaczenie?no wlasnie ma znaczenie kiedys na punkcie tygodnia produkcji wszyscy mieli jobla a teraz sie nie prowadzi zadnych statystyk JA :D ADO3600IAA5DDCAALG 0709VPAWZ325693C70400Bardzo dobry, 2,9ghz 1.3v z biosu wywalil sie dopiero po 2h 48min orthosa, wiec latam na 2,84ghz :) A co do temperatur: - 51 stopni w stresie 2,9ghz 1.3v (pentagram na ~3000rpm) - 3x temp. rdzeni Test 'prymitywny' (ręką) ~temp 40 stopni Albo jakims cudem cos pentagram zle przewodzi/uszkodzone heatpipe, albo odczyty sa dalej z D*** na biosie 1.2 KN9, ale juz o tym pisalem wiele postow wczesniej ... to niezle pozostaje zawsze kwestia sztuki - szczescia u mnie lezy swiezutki ADO3600IAA5DD caalg 0709vpiw koncowka *0377 niestety brak plyty ( fuck ups) uniemozliwia mi pokatowanie go do czyszczenia pozniej tego gluta na boxie co bedzie lepsze spiryt salicylowy czy rozcienczalnik ekstrakcyjny ( salicylowy z as5 radzi sobie niezle drugiej opcji jeszcze nie testowalem) chyba ta kupe z boxa zmyje i od razu dam as5 ktora tubke posiadam potem planuj ac freezera 64 pro w sumie as5 tego preaplikowanego gluta boxowego i tego mx'a z freezera 64 bije na leb wiec brudzac raz as5 nie trzeba czyscic a zawsze lepiej czyscic chlodzenie nix proca W ujeciu mikroskopijnym zawsze cos zostanie wiec jechac na jednej pascie :lol: Edytowane 11 Maja 2007 przez tottenkopf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) no właśnie - kwestia sztuki :) ale pamiętam te czasy gdy forum było zasypane oznaczeniami xp1700+ i co drugi user pytał czy aby to będzie dobry do oc - dramat.. @aludan pomęcz go na 1.4~475V bardzo mnie ciekawi ile pociągnie :) Edytowane 11 Maja 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Ile max dac vcore na fryzjerze do pracy na codzien? Obecnie mam 51st (jaderka 34 i 25) stress na 1,3v i 2,8ghz Edytowane 11 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 1.45 jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Ile max dac vcore na fryzjerze do pracy na codzien? Obecnie mam 51st (jaderka 34 i 25) stress na 1,3v i 2,8ghz No 1.45v to nawet chyba oficjalne max napiecie jakie podaje amd dla procesorow 65nm (ktos o tym pisal), wiec od takiego nic sie nie stanie, jesli temp. bedzie w normie ... @dymy - no wiem, tez mnie ciekawi ile zrobi na 1.45v, ale juz o tym rozmawialismy ze na 3ghz 1,325-1.350v dochodzi do ~55 stopni w stresie i sypie bledami ... Na razie procesor jest mi dzien w dzien potrzebny do renderowania w cinemie, wiec nie chcialbym go uszkodzic wysoka temperatura przed skonczeniem pracy dyplomowej, ale w miedzyczasie moze uda mi sie zalatwic jakas uzywana ninje albo co ... (a moze jednak to sa przeklamania temp. i procesor ma faktycznie ~40-45 stopni tak jak to odczuwam ręką ?) Edytowane 11 Maja 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 ALe z was cykorzy. Żaden dobry procek nie poczól nawet 1.45v tylko bawicie się nimi na 1.3v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 ALe z was cykorzy. Żaden dobry procek nie poczól nawet 1.45v tylko bawicie się nimi na 1.3v.Mnie nie cykorzy vcore tylko temperatura ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) 1.45 jest ok :) Fajnie, przy 1.45v 2992mhz mam 60stopni i wywala firefoxa, a przy okazji kn9 skonczyla mi sie na 315mhz Na 1,3v max 2,8 i 51stopni i na razie 2h orthos przeszedl. Szukam czegos posredniego... Edytowane 11 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Fajnie, przy 1.45 mam 60stopni , a przy okazji kn9 skonczyla mi sie na 315mhzTo OT, ale jestes pewien ? Moja spokojnie robi 316 (3ghz) ... moze cos nie tak z pamieciami ? Edytowane 11 Maja 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Jeśli ktoś z was posiada procka z tematu na wc z blokiem Frost 3 Duo to może napisać jakie ma temperatury? bo nie wiem czy zmieniać swojego f2s <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) @dymy - no wiem, tez mnie ciekawi ile zrobi na 1.45v, ale juz o tym rozmawialismy ze na 3ghz 1,325-1.350v dochodzi do ~55 stopni w stresie i sypie bledami ... Na razie procesor jest mi dzien w dzien potrzebny do renderowania w cinemie, wiec nie chcialbym go uszkodzic wysoka temperatura przed skonczeniem pracy dyplomowej, ale w miedzyczasie moze uda mi sie zalatwic jakas uzywana ninje albo co ... (a moze jednak to sa przeklamania temp. i procesor ma faktycznie ~40-45 stopni tak jak to odczuwam ręką ?) sypie błędami bo mu nie dajesz papu - zapuść to na 1.45V :) prockowi nic się nie stanie od temperatury - mają całkiem nowego strażaka i na czas wyłącza proca (osobiście sprawdzałem) zresztą z takim czy nawet wyższym napięciem to możesz pomarzyć o szkodliwych temperaturach wal go na 1.45V i nie cykaj :) Edytowane 11 Maja 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) To OT, ale jestes pewien ? Moja spokojnie robi 316 (3ghz) ... moze cos nie tak z pamieciami ? Pamieci na razie na dzielniku 400 i przestawione na 127,5 Zjechalem z procem na 7x i nie wstaje na 316 , tzn wstaje ale po poscie biosu tylko kursorek mryga Edytowane 11 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 przy okazji kn9 skonczyla mi sie na 315mhz z pewnością to nie KN9 wymięka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 z pewnością to nie KN9 wymięka :) Z pewnoscia chyba jednak trafilem padake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) 3060 MHz @ 1,49V - 6h prime stable. screena nie mam bo prad wyłaczyli ale zrobie przy okazji :) teraz walcze ze 3,1 GHz EDIT Temp w stresie jakies 40-45*C Edytowane 11 Maja 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...