Skocz do zawartości
Krootki

Nowy procek - PILNE !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą byłem sobie w sklepie i co ujrzały moje oczy...???

Athlon 2100XP+ ....uwaga uwaga... : AIUHB 0303 !!!

Z tego co ostatnio ktoś sugerował to te proce kręcą się już maxymalnie... (tzn z tej serii).

Proszę o odpowiedź jak te procki się kręcą (może jakieś linki)- będę jeszcze 1,5 godziny w pracy, mam kupca na mojego JIUGB a ten procek strasznie mnie ciekawi!!!

Kupić czy nie kupić ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety nie mogę... Procka nie wziąłem. Mam nadzieję, że jutro jeszcze będzie.

Btw ciekawe jak to jest z prockami - sprzęt (np. AGD) można kupić i do 5 dni oddać bez podania przyczyny. Nie wiecie czy to też dotyczy procków ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez dozuce jeden link

http://www.vr-zone.com/guides/AMD/TBred/

Ja tez chce kupic taki procek AIUHB moze ktos ma na sprzedanie?

Hmmm, ten link mi dał sporo do myślenia i przekonał do kupienia tego procka :) Widzę, że chłopaki nieźle z nim jadą i dają 2500MHz na AC 8O Mam nadzieję, że jutro będę mógł wrzucić już jakieś fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki chłopaki. Jutro (jak jeszcze będzie ;) ) biorę go. Ciekawe czy będzie możliwa normalna praca na 2,5GHz :) Oczywiście przy AC  8)

hehe zapomnij. Testowalem 3 takie CPU-zielony 2100+ AIUHB 3 tydzien. Na 1,85V chodza na 2400MHz na WC. Na 2500MHz ledwo bootuja mimo WC. Na 2V na AC nawet nie wstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale na vr-zone widziałem, że jednak im się udawało ;) No dobra - pożyjemy zobaczymy. Właśnie sprzedałem mojego JIUGB (za 270) dokładam stówkę i biorę po południu tego 2100+ AIUHB. Jak będzie zły to się go pozbędę :) To będzie już mój 4. procek w ciągu 1,5 m-ca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale na vr-zone widziałem, że jednak im się udawało ;) No dobra - pożyjemy zobaczymy. Właśnie sprzedałem mojego JIUGB (za 270) dokładam stówkę i biorę po południu tego 2100+ AIUHB. Jak będzie zły to się go pozbędę :) To będzie już mój 4. procek w ciągu 1,5 m-ca :)

Tylko zauwaz na jakim oni to robia chlodzeniu i wnies odpowiednie porawki. Pozostaje miec nadzieje ze twoj proc bedzie lepsiejszy bo nawqet uklady z tego samego tygodnie produkcji moga byc drastycznie inne. Np te co ostatnio chwalil sie Rapra chodza spokojowo na 2,2GHz, a inne z tego samego tygodnia ale z innego wafla chodza juz ledwie na 2,07GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zauwaz na jakim oni to robia chlodzeniu i wnies odpowiednie porawki. Pozostaje miec nadzieje ze twoj proc bedzie lepsiejszy bo nawqet uklady z tego samego tygodnie produkcji moga byc drastycznie inne. Np te co ostatnio chwalil sie Rapra chodza spokojowo na 2,2GHz, a inne z tego samego tygodnia ale z innego wafla chodza juz ledwie na 2,07GHz

No właśnie zwracałem uwagę na chłodzenie. I szukałem pierwszego procka na Air Cooling. I tam było ponad 2500MHz (na 8RDA+ oczywiście ;) bez moda płyty) A na innych chłodzeniach (w stylu LN2) to 2800 i więcej (ale to i 1700 potrafi przy takim chłodzeniu).

Procka już mam. Niedługo wracam do domku i będę testował a potem się chwalił :) Ostatnio mam szczęście do sprzętu więc mam nadzieję, że ten procek nie będzie trefny :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i chyba dobrze trafiłem, ALE... tutaj chłodzenie powietrzne niestety nie wyrabia... :( Procek spokojnie odpala się na 2470MHz 8O wchodzi do windy, ale tylko jak kliknę "start" to zaraz restart, a temp. dochodzi powyżej 50C buuuu

Muszę wyciągnąć zasilacz na zewnątrz (poprzedni tak był, teraz nowy jest w środku - BŁĄD!!!) to temp spadnie na pewno kolo 5C (mam kurewsko małą obudowę) i może coś więcej wyciągnę.

Tymczasowo odpaliłem na 192x11,5 przy Vcore 1,675 i jest git. W sumie to jeszcze nie wiem czy opłacało się dołożyć stówkę... ale popróbuję.

Aha, proc ma całkowicie odblokowane mnożniki - odpalałem go 190x13, 180x14 :D

Chyba stanę się następnym "wodniakiem".....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i chyba dobrze trafiłem, ALE... tutaj chłodzenie powietrzne niestety nie wyrabia...  :( Procek spokojnie odpala się na 2470MHz  8O wchodzi do windy, ale tylko jak kliknę "start" to zaraz restart, a temp. dochodzi powyżej 50C buuuu

Muszę wyciągnąć zasilacz na zewnątrz (poprzedni tak był, teraz nowy jest w środku - BŁĄD!!!) to temp spadnie na pewno kolo 5C (mam kurewsko małą obudowę) i może coś więcej wyciągnę.

Tymczasowo odpaliłem na 192x11,5 przy Vcore 1,675 i jest git. W sumie to jeszcze nie wiem czy opłacało się dołożyć stówkę... ale popróbuję.

Aha, proc ma całkowicie odblokowane mnożniki - odpalałem go 190x13, 180x14 :D 

Chyba stanę się następnym "wodniakiem".....

No gratuluje. Chba nizle trafiles :) Mozesz cos wiecej powiedziec o procku? Jaka seria i jakie oznaczenie wafla (te literki po tygodniu prodkukcji) i na jakim Vcore odpaliles na 2470MHz.

A co do mnoznika to masz go zablokowanego tylko ze RDA potrafi obejsc blokade :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc dziele się daje moimi zdobyczami :)

W sumie to hmmm, nie jest tak cudnie mając tylko AC.

Wczoraj męczyłem go trochę i co osiągnąłem:

-tak jak wcześniej mówiłem - koło 2500MHz na Vcore 2,00V ale zaraz restart. Potem próbowałem Vcore 2,05-2,1 i... hehe komputer się wyłączył i nie chciał się włączyć przez dobre 10 minut... 8O

-stabilnie to koło 2420MHz, ale temp. oscyluje w okolicach 50 stopni :( Kurde w CCR nie mogę przekroczyć 10.000 - mam "tylko" 9881 :evil:

-normalnie pracuję sobie tak w okolicach 2200-2250 MHz i jest cool 8) temp. koło 42 stopni czyli troszku za wysoka, ale jeszcze nie niebezpieczna. Przy tym taktowaniu jest rock stable i co najważniejsze - nie wiesza mi się w NBA :!: :D . 1700 przy 2180MHz nie wiedzieć czemu często mi wieszał właśnie tą grę :roll:

Ogólne odczucia :?: No cóż... na wakacje zakładam WC... za duży potencjał siedzi w tym procku, żeby go nie wykorzystać...

:arrow: Lancer - to chyba nie tak... 0,13 mają mnożniki odblokowane, ale np. na 1700XP+ ciężko wyciągnąć powyżej 12,5 (nie każda płyta, w tym 8RDA+ to potrafi), a ten może hulać na jakimkolwiek 8O

A co do literek po tygodniu produkcji to napiszę jak następnym razem "przepalę" kompa i będę ściągał coolera :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-tak jak wcześniej mówiłem - koło 2500MHz na Vcore 2,00V ale zaraz restart. Potem próbowałem Vcore 2,05-2,1 i... hehe komputer się wyłączył i nie chciał się włączyć przez dobre 10 minut...  8O 

-stabilnie to koło 2420MHz, ale temp. oscyluje w okolicach 50 stopni  :(  Kurde w CCR nie mogę przekroczyć 10.000 - mam "tylko" 9881  :evil: 

-normalnie pracuję sobie tak w okolicach 2200-2250 MHz i jest cool  8) temp. koło 42 stopni czyli troszku za wysoka, ale jeszcze nie niebezpieczna. Przy tym taktowaniu jest rock stable i co najważniejsze - nie wiesza mi się w NBA :!: :D . 1700 przy 2180MHz nie wiedzieć czemu często mi wieszał właśnie tą grę  :roll: 

Ogólne odczucia  :?: No cóż... na wakacje zakładam WC... za duży potencjał siedzi w tym procku, żeby go nie wykorzystać...

:arrow: Lancer - to chyba nie tak... 0,13 mają mnożniki odblokowane, ale np. na 1700XP+ ciężko wyciągnąć powyżej 12,5 (nie każda płyta, w tym 8RDA+ to potrafi), a ten może hulać na jakimkolwiek  8O 

A co do literek po tygodniu produkcji to napiszę jak następnym razem "przepalę" kompa i będę ściągał coolera  :lol:

Ja dzis testowalem rude 2100+ z 4 tygodnia. Minimalnie lepszy od wczesniejszego z 3 tygodnia ale i tak na 2,5GHz nie kreci sie nawet mimo 2V. Zostaje przy Intelu choc mocno ciagnie mnie do AMD ale skoro nie moge miec 2,5GHz to poczekam jeszcze.

Co do mnoznika to wlasnie procki od 2000+ maja mnoznik zablokowany tylko ze nowe plyty potrafia obejsc zabezpieczenie i pozwalaja ustawic mnoznik mimo jego zablokowania. Przykladowo na Abicie KX7 mnoznika nie da sie ruszyc a na RDA+ bez problemu mozna nim machac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-tak jak wcześniej mówiłem - koło 2500MHz na Vcore 2,00V ale zaraz restart. Potem próbowałem Vcore 2,05-2,1 i... hehe komputer się wyłączył i nie chciał się włączyć przez dobre 10 minut...  8O 

-stabilnie to koło 2420MHz, ale temp. oscyluje w okolicach 50 stopni  :(  Kurde w CCR nie mogę przekroczyć 10.000 - mam "tylko" 9881  :evil: 

-normalnie pracuję sobie tak w okolicach 2200-2250 MHz i jest cool  8) temp. koło 42 stopni czyli troszku za wysoka, ale jeszcze nie niebezpieczna. Przy tym taktowaniu jest rock stable i co najważniejsze - nie wiesza mi się w NBA :!: :D . 1700 przy 2180MHz nie wiedzieć czemu często mi wieszał właśnie tą grę  :roll: 

Ogólne odczucia  :?: No cóż... na wakacje zakładam WC... za duży potencjał siedzi w tym procku, żeby go nie wykorzystać...

:arrow: Lancer - to chyba nie tak... 0,13 mają mnożniki odblokowane, ale np. na 1700XP+ ciężko wyciągnąć powyżej 12,5 (nie każda płyta, w tym 8RDA+ to potrafi), a ten może hulać na jakimkolwiek  8O 

A co do literek po tygodniu produkcji to napiszę jak następnym razem "przepalę" kompa i będę ściągał coolera  :lol:

Ja dzis testowalem rude 2100+ z 4 tygodnia. Minimalnie lepszy od wczesniejszego z 3 tygodnia ale i tak na 2,5GHz nie kreci sie nawet mimo 2V. Zostaje przy Intelu choc mocno ciagnie mnie do AMD ale skoro nie moge miec 2,5GHz to poczekam jeszcze.

Co do mnoznika to wlasnie procki od 2000+ maja mnoznik zablokowany tylko ze nowe plyty potrafia obejsc zabezpieczenie i pozwalaja ustawic mnoznik mimo jego zablokowania. Przykladowo na Abicie KX7 mnoznika nie da sie ruszyc a na RDA+ bez problemu mozna nim machac.

No tak - jak się ma P4 3,6MHz to można być wymagającym :) Ja tam jestem w miarę zadowolony. Tym bardziej, że dzięki moim machlojkom :lol: ten proc wyszedł mnie darmo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...