Skocz do zawartości
davidian

Co sadzicie o tym zestawie??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Kumpel sklada zestawik i prosil mnie zebym tu umiescil a was o porade :)

Microstar 845PE MAX FSB533

P4 Celeron 1.7

DDR 512 PC2700 333

Seagate 80 G Barracuda V

Radeon 9000 Pro 64mb DDR

DVD ROM Pioneer 16X

CD_RW Lite-on 48/24/48 BOX

Jakas tam obudowa

Cenowo wyszlo 2650

Co o tym sadzicie?? :twisted:

Pozdrofka

Davidian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 8RDA+

1700xp B0

DDR 512 PC2700 333

Seagate 80 G Barracuda V

Radeon 9000 Pro 64mb DDR , nie warto brac r9000pro jak juz to 8500 albo 9000 bez pro

DVD ROM Pioneer 16X

Jakas tam obudowa

cena mniej więcej ta sama (zaoszczedzi na procku , zainwestuje w płyte)

taki zestaw jest chyba w tej chwili najlepszy zestawem , sredniej klasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to znaczy "P4 Cleleron" ??? jak już to albo Celek albo P4

I zgadzam się że za tą cene lepiej kupić AMD, może mają mniejszą gwarancje, ale są bardzo dobre (i tanie)

cos mi sie wydaje ze to teraz tak w cennikach nazywają bo jest pod ten sam slot co p4 do niedawna jeszcze były na innych mamm na myśli te koło 1ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orientacyjnie napisze ceny ( bez cennika)

Epox 8RDA ~510zl

1700xp B0 ~250zl

DDR 512 PC2700 333 ~400zl

Seagate 80 G Barracuda V ~450zl

Radeon 9000 Pro 64mb DDR , nie warto brac r9000pro jak juz to 8500 albo 9000 bez pro 300zl-500zl

DVD ROM Pioneer 16X 200zl

CD_RW Lite-on 48/24/48 BOX 250zl

Jakas tam obudowa 150zl ew 200zl

2450 wliczjąc VGA za 500zl jak by wziąsc 9000 ok 2250 (sądze żeby wystarczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie zestawik spox, pod warunkiem że ten celek to tylko tymczasowo, później p4. Jeszcze jedno, nie ładuj sie w AMD, ja tak zrobiłem i wierz mi, nie jestem zadowolony. Wcześniej miałem celka 700@1050, w pracy mam p4 1,6 i a w domu to co w podpisie, i wierz mi że na p4 moge wiecej rzeczy na raz odpalić, no i samo działanie w windowsach jest o niebo lepsze, AMD jest lepsze w grach, i wydaje mi sie ze tylko w grach.

A z tym celkiem to nie musi być tak źle, po podkreceniu może być nawet ciekawie, i nie słuchaj tych co piszą że ten celek to shit, oni tylko czytali na ten temat w necie i nic więcej.

Ogólnie zestawik spoko, z tym że zmieniłbym dysk na niesigejta no i zamiast tego liteona włożyłbym tańszego i może lepszego phillipsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko piknie ładnie jak by nie ten drogi intelowski szmelc ,no i dvd po h,, ci to chyba ze masz dojscie do plytek ja bym wolal dolozyc na lepsza grafe

P.S.epox rda+ +1700xp z dobrej seri i ten intelek nie pogodo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie zestawik spox, pod warunkiem że ten celek to tylko tymczasowo, później p4. Jeszcze jedno, nie ładuj sie w AMD, ja tak zrobiłem i wierz mi, nie jestem zadowolony. Wcześniej miałem celka 700@1050, w pracy mam p4 1,6 i a w domu to co w podpisie, i wierz mi że na p4 moge wiecej rzeczy na raz odpalić, no i samo działanie w windowsach jest o niebo lepsze, AMD jest lepsze w grach, i wydaje mi sie ze tylko w grach.

A z tym celkiem to nie musi być tak źle, po podkreceniu może być nawet ciekawie, i nie słuchaj tych co piszą że ten celek to shit, oni tylko czytali na ten temat w necie i nic więcej.

Ogólnie zestawik spoko, z tym że zmieniłbym dysk na niesigejta no i zamiast tego liteona włożyłbym tańszego i może lepszego phillipsa

Co za krecenie tego cleka, jak on na 2GHz idzie max. A o wiele lepszy bedzie Celeron 1.4 Tualatin(wydajnosciowo, a nie przyszlosciowo) i Athlon 1.4GHz. Wie po co marnowac kase? Lepiej P4 juz(albo zestaw na AMD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..., i nie słuchaj tych co piszą że ten celek to shit, oni tylko czytali na ten temat w necie i nic więcej.

.....

skąd ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>* możesz wiedziec? , myslisz że jak jestes Adminem to automatycznie wszystko wiesz ? , powiem ci _NIE_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..., i nie słuchaj tych co piszą że ten celek to shit, oni tylko czytali na ten temat w necie i nic więcej.

.....

skąd ty <font color="#FF0000">[ciach!]</font>* możesz wiedziec? , myslisz że jak jestes Adminem to automatycznie wszystko wiesz ? , powiem ci _NIE_

nie wiem wszystkiego, ale akurat to wiem, bo z celeronem 1,7 miałem styczność i to dość dużą, no i teraz też mam styczność z AMD,

ps. a co ty wiesz o tym celeronie ? pewnie go miałeś, zrobiłeś 1000 testów i ztąd twoje teorie

a to że jestem moderatorem nie znaczy że nie moge pisać na tym forum i wyrażać swojego zdania tak jak zwykły użytkownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celerony to najgorsze G**** jakie kiedykolwiek widziałem

nooo, chyba masz na mysli te z jadrem tualatin i te nowe willamette, bo te stare z zegarem pow. 300 (z L2) zwlaszcze model A byly swietne, dobrze sie podkrecaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celerony to najgorsze G**** jakie kiedykolwiek widziałem

To jakoś nie zauważasz tego wolnego P4, które masz w budzie :lol: Tak się składa ze ten Celek łyknął by Twoje P4 spokojnie.

MicJes, może prawda że Tualatin 1.4 wydajniejszy ale to już ostatni z serii i koniec a tu można w przyszłości myśleć o P4.

Andriu po części się z Tobą zgadzam ale co ma procesor do ilości otwartych programów :roll: może ten komp z P4 ma więcej RAMu i szybszy dysk.

Prawda jest taka że nie ważne czy AMD czy Intel o jakości pracy/zabawy przy kompie decydują w większum stopniu inne części kompa.

PS. Miałem Intela, mam AMD z obu jestem/byłęm zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/cel...leron_2ghz.html

http://www.tweak.pl/artykul/amd_vs_intel

Może te artykuły ci pomogą..................

Ja na twoim miejscu wybrałbym Athlona Xp1.7 . Te znowej serii bardzo dobrze sie podkręcają więc w cenie 250zł będziesz miał procka porównwalnego do p4 2,4 ghz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andriu po części się z Tobą zgadzam ale co ma procesor do ilości otwartych programów :roll: może ten komp z P4 ma więcej RAMu i szybszy dysk. 

racja, troche niejasno sie wyraziłem, w pracy mam p4 1,6 + 256 MB sdram + 40 GB IBM 7200

a w domu to co w podpisie

z tą ilością otwartych programów miałem na myśli np. komfort przełączania pomiędzy nimi, tudzież równoległa praca tych programów, i wierz mi że siedząc w pracy przy kompie mam o wiele większy komfort niż w domu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Kumpel sklada zestawik i prosil mnie zebym tu umiescil a was o porade :)

Microstar 845PE MAX FSB533

P4 Celeron 1.7

DDR 512 PC2700 333

Seagate 80 G Barracuda V

Radeon 9000 Pro 64mb DDR

DVD ROM Pioneer 16X

Jakas tam obudowa

Cenowo wyszlo 2650

Co o tym sadzicie?? :twisted: 

Pozdrofka

Davidian

Co do obudowy to radziłbym ci niekupować pierwszej lepszej - byle jak najtańszej obudowy . Dobra(ładna) obudowa starczy ci na kilka lat , a pozatym jesli masz brzydką obudowę komfort pracy się znacznie zmniejsza. ( gdy widzę u kumpla brzydką, beżową obudowę to mi się żygać chce - zresztą on też mi teraz przyznaje rację . niestety niema on już kasy i będzie się musiał z nią męczyć jeszcze sporo czasu.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka że nie ważne czy AMD czy Intel o jakości pracy/zabawy przy kompie decydują w większum stopniu inne części kompa. 

PS. Miałem Intela, mam AMD z obu jestem/byłęm zadowolony.

i tu z kolesiem się w 100% zgodzę - a gadki AMD do doopy , P4 do doopy są takie same jak gadki o autach - jeden lubi sportowe 3-drzwiowe bo lubi jarać gumy i błyszczeć przed lachami , a dla mnie ono jest bez wartości , bo potrzebuję dużej ilości miejsca na bagaż .

respect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...