Ruonim Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Foxconn (WinFast) MCP61PM2MA-8EKRS2H (MCP61P) ~220zl a-data 667 mhz 1gb ~180zl brisbene x2 3600+ ~230zl Co myslicie o tkaim zestawiku. Mam zamiar moja plyte,ram i procak sprzeda i to kupic:) kurna dapiero zaowazylem ze nie da sie kupic tej plytki w polsce :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 zamiast foxconna mozesz spróbować wyrwac abita m2nview - baardzo fajna plytka ;] . Polecam allegro;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 no to już weź tego abita kn9, za 245 w apollo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 no to już weź tego abita kn9, za 245 w apollo.plten abit mnei wenrwia bo ma heat pipe mosfety i mostek poalczony. Jakas inna propozycja? Znacie radiatory co beda pasowac na mosfet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość super_tryk Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Ja bralbym Asus M2N4-SLI w sumie w podobnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Niby ten abit lepszy jest od tego asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Niby ten abit lepszy jest od tego asusa http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=ASUS+M2N4-SLI http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...TON+1GB+DDR2667 http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...4+X2+3600+AM2+B co sadzicie o takim zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 konfig OK , ale ramy może A-Data / Goodram ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ten abit mnei wenrwia bo ma heat pipe mosfety i mostek poalczony.Nie rozumiem. Czemu narzekasz na OTES? Źle działa? Może się nie podoba wizualnie? A to sory winetu Niby ten abit lepszy jest od tego asusaNo ba. Parę razy. http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=ASUS+M2N4-SLI http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...TON+1GB+DDR2667 http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...4+X2+3600+AM2+B co sadzicie o takim zestawie? Płyta na złom, pamięć w dwóch kostkach (czemu rezygnujesz z duala?), proc ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 bo kupuje 2 kostke pozniej. A czemu plyta niby zlom ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A czemu plyta niby zlom ? :|A czemu Abit niby złom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) To i ja sie podczepie pod pytanie. Proca i ram wezme w Proline, ale zastanawiam sie jeszcze nad plytka. W sumie zalezy mi na zintegrowanej grafie, chociaz jesli bedzie jakas dobra plyta bez grafy, to jakos to przezyje. Max. 250zl, jest cos ciekawego w Proline lub Arest.pl ? EDIT: OC oczywiscie jako takie musi byc ;) Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 sam mam podobny problem ale chyba wezme Winfasta , htt ok. 310, V procka max 1,725V , zintegrowana GF 6100 , czego chcieć więcej za taka cene :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Yyyy, masz na mysli tego Foxconna co na egieldzie testowali ? Jesli tak, to fajny rzeczywiscie, ale troche mnie martwi PCiex 8x, i to nie przez wydajnosc, ale przez to, ze na niektorych grafach sa problemy na 8x :/ Znowu z drugiej strony gdzies (nie pamietam gdzie) czytalem, ze teraz sprzedawane Foxconny maja juz wszystkie PCIex 16x, prawda to czy falsz ? :) A co myslicie o plytach ABIT NF-M2S i NF-M2N ? Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Yyyy, masz na mysli tego Foxconna co na egieldzie testowali ? Jesli tak, to fajny rzeczywiscie, ale troche mnie martwi PCiex 8x, i to nie przez wydajnosc, ale przez to, ze na niektorych grafach sa problemy na 8x :/ Znowu z drugiej strony gdzies (nie pamietam gdzie) czytalem, ze teraz sprzedawane Foxconny maja juz wszystkie PCIex 16x, prawda to czy falsz ? :) A co myslicie o plytach ABIT NF-M2S i NF-M2N ? Tak Winfast - Foxconn mozna powiedzieć ze to samo :P Właśnie słyszałem że te nowe rewizje już mają pci-e x16 , zresztą nawet na aukcjach tak opisują :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Kurde, kusi mnie ten Foxconnik, ale z drugiej strony chcialbym cos, co bedzie mialo rowniez zlacze DVI na zintegrowanej grafie. Jaka plyte w takim wypadku mozna by polecic, zeby to mialo jakies OC ? A co do Foxconna, to ktoraz tych, to ta dobra ? :) http://www.skapiec.pl/site/cat/13/filtr/_3...4_0_0_0_0_0_0_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Kurde, kusi mnie ten Foxconnik, ale z drugiej strony chcialbym cos, co bedzie mialo rowniez zlacze DVI na zintegrowanej grafie. Jaka plyte w takim wypadku mozna by polecic, zeby to mialo jakies OC ? A co do Foxconna, to ktoraz tych, to ta dobra ? :) http://www.skapiec.pl/site/cat/13/filtr/_3...4_0_0_0_0_0_0_0 jak sie nie myle to chyba ta http://www.landcom.pl/product_info.php?products_id=5897 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 ale te Foxconny mają zryte nazwy :| Wczoraj szukałem i nie znalazłem, ja chyba kupię Gigaszita MA69VM-S2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A nie orientuje sie ktos, kiedy wychodza plyty na 7050 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) A ja mam takie pytanie. Czy warto mi na dzień dzisiejszy Wydać około 1000zł na: Abit KN9 Ultra / X2 3800+ / 1GB 667 GoodRam CL5 / Galaxy 7600GS 256MB? Czy też lepiej poczekać trochę, powiedzmy do wakacji i mieć nadzieje, że pokaże się jakaś ciekawa karta DX 10, typu Zotac 8600GT wyceniany obecnie na jakieś 550zł? A po 2, jeśli w tej cenie znacie lepsze bajery (zwłaszcza mobo) to proszę mnie poprawić. Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 ja bym ci radzil poczekac do 2012 roku jezeli ci sie nie spieszy z kupnem komputera. wtedy bedzie bum gospodarczy w polsce i wszystko powinno pojsc w dol.... <_< mobo jest chyba jakies DFI za ok. 350~ jesli sie nie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 ja znam lepszego "bajera" - zwykłe KN9 :D Ultra robi problemy ;] reszta w sumie OK :) Grafę na DX10 wymienisz, jak będzie to wymagane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 tylko procka nie ma co brac x2 3800 . x2 3600 wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 tylko procka nie ma co brac x2 3800 . x2 3600 wystarczy :)oczywiście x2 3600 BRISBANE :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) A więc: Abit KN9 Ultra / X2 3600+ Brisbane / 1GB 667 GoodRam CL5 / Galaxy 7600GS 256MB? P.S. Czytam, że z tym KN9 są kłopoty z odczytem temperatur itd... ;// Mimo to ona, czy jest alternatywa? Asus M2N-E nForce 570 Ultra ??? Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI ??? Chodzi mi o to, że za jakiś czas dobrał bym do tego kolejną kostkę 1GB, a kartę wymienił na coś pod DX10. Nie ma być to demon do gier, tylko zwykły piecyk do pracy i pogrania. :D Jednocześnie OC proca będzie nieodłącznym elementem jego egzystencji :D Edytowane 1 Maja 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ja bym nie kombinował ... ogolnie 570 nie jest zbyt udanym chipsetem, lepiej weź KN9 na starym, dobrym NF4 :D http://www.morele.net/produkt/63867/ - te ramki będą lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 nie sluchaj sie go! :D po pierwsze trzymaj sie z daleka od tego asus! :kijem: a co do gigaszitow to nigdy nikt nie mial zaufania <_< ramy mozesz wziac z morele.net lub www.sklepwgk.pl A-DATY. sa to naprawde dobre pamieci, wystarczy poczytac troche na forum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) @beka, Nie chcę brać 2X512, bo mam zamiar z czasem dokupić drugą kostkę 1GB. Co prawda przy 2x512 dostał bym CL4 a nie CL5, no ale cóż. No chyba, że 1024 Geila CL4 za 220zł. @junioor, Czyli z pełnym przekonaniem brać KN9 tak? Niestety nie czytałem o DDR2 z tego względu, że posiadam DDR i do tej pory mnie to nie interesowało, a że GoodRamy zwykle są ok, to je wybrałem. Ale skoro mówisz, że te A Daty są lepsze, to poczytam :D Edytowane 1 Maja 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ram a data kupie 155zl u mneik osztuje :). ALe abita nie maja :| i brisbene 270zl sobei policzyli. A chetnego na ram nadal nie mam zebu 939 sie pozbyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...