ryba Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Moja stara kaskada mi sie znudzila, przyszedl czas na cos nowego :) powstalo to cos kompresory: 2x Toshiba PG160-X1C (95000 BTU) parownik: spirala a'la chilly1 zawory rozprezne: kapilara na obu stopniach 0.8mm Inter stage HX: malutka plytowka skraplacz: 2 rzedowy, wentyl 5W czynniki chlodnicze : R507/R1150 - standard separator oleju: temprite 340 + reczny zaworek bezpieczenstwo : a po co :P podstawa : stalowy szkielet, drewniana gora i dol + co extra na bok Idle temp Dummy load 180W :] -> 2-3 godziny pracy. Zeby pozniej ktos mi czegos nie zarzucal.... 1 czujnik - wyjscie z wymiennika, 2 czujnik evap ;) Moglo byc lepiej, ale z mniejsza iloscia gazu uklad nie przetrzymuje loadu dluzej jak kilka minut. Mialy byc 3 stopnie, ale w pewnym momencie sie wszystko skomplikowalo, teraz jest dobrze i wyniki sa raczej niezle. Jak sie wyspie porobie lepsze fotki. Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Duże bydle. Ta kaskada to taka forma relaksacyjna w przerwach w nauce ? :D Zmień sobie siga: z in progress na done :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Ładna ładna :D Ale szkoda że nie ma jednak tego 3rd stage... btw co się pokomplikowało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 wypasik jak dla mnie ;) ale mogłeś zmniejszyć troche tą podstawe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Ładna ładna :D Ale szkoda że nie ma jednak tego 3rd stage... btw co się pokomplikowało? glownie czas i stan mojego portfela pewnego dnia ;) wypasik jak dla mnie ;) ale mogłeś zmniejszyć troche tą podstawe :P nie! nie chcialo mi sie zmieniac, bo..... zobaczycie jutro/pojutrze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 oooo coś sie zapowiada ciekawego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Czy tylko ja widze 4 fotki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Czy tylko ja widze 4 fotki ? Tak :-P Ładne bydle. @ryba Popraw temat bo masz byka Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Czy tylko ja widze 4 fotki ? a na cholere wiecej :D zastanawia mnie jedno, czemu tutaj jeszcze nikt nie napisal ze jestem psycho, bo w kaskadzie nie ma nic do bezpieczenstwa:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 W czym lepsza ta kaskada od poprzedniej? Na R507/R1150 dużo lepszych temperatur nie osiągniesz, więc troche nie rozumiem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 a na cholere wiecej :D zastanawia mnie jedno, czemu tutaj jeszcze nikt nie napisal ze jestem psycho, bo w kaskadzie nie ma nic do bezpieczenstwa:P widocznie wszyscy chcą się Ciebie pozbyć, a sam zmierzasz w tym kierunku :D kaskada w miarę.... tylko taka podobna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) W czym lepsza ta kaskada od poprzedniej? Na R507/R1150 dużo lepszych temperatur nie osiągniesz, więc troche nie rozumiem :> stara -> -101 @ 115W noje -> -101 @ 180W + fajna temp na wyjciu z HX Kszonek -> z tego wynika ze wszelakie noze i ostre narzedzia trzeba zniszczyc bo sie mozesz zabic :D totalny debilizm ludzi na XS wychodzi. Edytowane 31 Października 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Teraz Cie znjade :P 1. GDZIE SA KOLKA???!!! 2. Nie ma nic do bezpieczenstwa - znowu zafundujesz mi pare razy podwyzszone cisnienie przy pomyleniu wtyczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 co sie czepacie biednego ryby, on poprostu nie umie podłączyć presostatu bo jedno preso miał ale sprzedał za przyslowiową flaszke :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 e tam ma ekspansion tank :D i znajac rybe nie ładuje dużo gazu to nic sie nie stanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 co sie czepacie biednego ryby, on poprostu nie umie podłączyć presostatu bo jedno preso miał ale sprzedał za przyslowiową flaszke :lol2: w pierwszej kaskadzie nie bylo bo zapomnialem z ravenem zamontowac, potem stwierdzilismy ze jednak wolimy bez :P teraz nie ma presco (:D) bo nie mialem zadnego, a szkoda kasy na cos co nie jest potrzebne. entu: nie ma kolek bo nie moglem dostac nigdzie odpowiednich u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 entu: nie ma kolek bo nie moglem dostac nigdzie odpowiednich u siebie.Ja tego tachal nie bede w piatek ani sobote :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Gdzie wy takie fajne skraplacze kupujecie ? np taki jak ryba ma w swoim dziele ? bo szukałem na allegro i same alu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 W sklepie z rzeczami do chłodnictwa/klimatyzacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Ja tego tachal nie bede w piatek ani sobote :P stary, ona teraz leciutka jest :D gdyby nie ta szerokosc to sam moglbym ja niesc :] pozatym chcesz czapke czy nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 stary, ona teraz leciutka jest :D gdyby nie ta szerokosc to sam moglbym ja niesc :] pozatym chcesz czapke czy nie :PZaraz zaraz - byla mowa ze podrzucaja Cie z nia pod samo MTP, czyz nie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zaraz zaraz - byla mowa ze podrzucaja Cie z nia pod samo MTP, czyz nie? :D tak, ale kawalek trzeba ja ponosic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 tak, ale kawalek trzeba ja ponosic :DTylko zeby ten kawalek to nie bylo wiecej niz 100m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Tylko zeby ten kawalek to nie bylo wiecej niz 100m. na targach zaladujemy ja na wozek i bedzie elo :D update kaskady: izolka w paru miejscach + obiecany bonusik.....patrz nizej Wiem przyznaje sie bez bicia ze jest krzywo, ale nie wiem czemu, poniewaz jak wymiarowalem wszystko przed malowaniem to bylo gites rowno :| Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Ale i tak syci;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 I ten wilczek w lewym dolnym rogu ;-) No ladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 I ten wilczek w lewym dolnym rogu ;-) No ladnie :) wilczek, to logo kolegi ktory maluje grafiti na codzien -> Acid House Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zimna jest, nie powiem ,ale izolacja wyglada jak psu z gardla wyjeta . pozdr. piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zimna jest, nie powiem ,ale izolacja wyglada jak psu z gardla wyjeta . pozdr. piotres no bo to nie jest ostateczna izolacja, zrobie nowe fotke to zmienisz zdanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) mozna jeszcze troche pozaklejac tasma z armaflexu, ale mi sie juz skonczyla :/ Edytowane 4 Maja 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...