s414 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Witam, od razu przechodzę do rzeczy: komputer: Toshiba M40x, celeron M380, 1gb ram, 160hdd, windows XP he SP2 + wszystkie aktualizacje komputer pracuje na oryginalnym zasilaczu, podczas pracy komputer ok raz dziennie się restartuje - ładowanie windowsa idzie normalnie, bez skanowania dysków, przed restartem na ułamek sekundy pojawia się niebieski ekran, ale nie mam szansy przeczytać - za krótko jest wykluczam wirusa (skanowany nod32, kaspersky, mks) , przegrzewanie proca (ponieważ resterty czasami występują zaraz po starcie kompa, czasami po kilku godzinach pracy), pamięć RAM testowałem wiele godzin programem Memtest86 i nic nie wykrył, zapuszczałem na kilka godzin benchmarki - żeby zmęczyć kompa - i nic Nie mogę skojarzyć restartów z działaniem jakiejś konkretnej aplikacji. Teraz moje pytania: - czy windows ma jakieś logi, w których mogłaby się zapisać ostatnia akcja przed resetem kompa, jak nie to jaki program zainstalować, który by monitorował pracę systemu i zapisywał zdarzenia typu reset kompa do jakiegoś pliku, - co może być przyczyną powyższego zachowania - proszę o sugestie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Wyłącz automatyczny restart przy awarii systemu. Tak, windows ma logi, podgląd zdarzeń i zrzut pamięci przy awarii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Było, szukaj! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...