kziel1 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 czy da sie jakos zminimalizowac szumy w glosnikach, przy włączonym kompie? kiedy jest wyłączony albo windows jeszcze sie nie zaladowal głośniki nie wydają żadnego dźwięku, wiec nie odbieram jakichs chińskich stacji radiowych :-P tylko karta dźwiękowa daje mi szumy. creative I-trigue 3600, karta zintegrowana takie szumy sa w wiekszosci glosnikow bo patrzylem w innym komputerze na innych glosnikach i tez tak bylo, ale czy jest na to sposob? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Spróbuj standardowych sposobów. Zacznij od wyciszenia wszystkich wejść analogowych w mikserze odtwarzania dźwięku a następnie pokombinuj z ustawieniami głośności wave i master. Można się spodziewać, że wartości 100% będą optymalne pod względem szumów ale ostatnio sprawdzałem w moim laptopie i okazało się, że przy ustawieniu powyżej 50% pojawiają się zniekształcenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kziel1 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 pobawilem sie w tych suwakach przy regulacji glosnosci i nie wiedzialem ze przy niepodlaczonym mikrofonie i tak trzeba go wylaczyc :-P nikle szumow. wylaczylem takze odtwarzacz CD zredukowal lekko szumy, co on mi moze usunac? (nie slucham muzyki z CD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 pobawilem sie w tych suwakach przy regulacji glosnosci i nie wiedzialem ze przy niepodlaczonym mikrofonie i tak trzeba go wylaczyc :-P nikle szumow. wylaczylem takze odtwarzacz CD zredukowal lekko szumy, co on mi moze usunac? (nie slucham muzyki z CD)W dzisiejszych czasach może być wyciszony "CD" bo i tak każdy dobry program ma DAE np. foobar czy winamp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...