Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

czy da sie jakos zminimalizowac szumy w glosnikach, przy włączonym kompie? kiedy jest wyłączony albo windows jeszcze sie nie zaladowal głośniki nie wydają żadnego dźwięku, wiec nie odbieram jakichs chińskich stacji radiowych :-P tylko karta dźwiękowa daje mi szumy.

creative I-trigue 3600, karta zintegrowana

takie szumy sa w wiekszosci glosnikow bo patrzylem w innym komputerze na innych glosnikach i tez tak bylo, ale czy jest na to sposob?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj standardowych sposobów. Zacznij od wyciszenia wszystkich wejść analogowych w mikserze odtwarzania dźwięku a następnie pokombinuj z ustawieniami głośności wave i master. Można się spodziewać, że wartości 100% będą optymalne pod względem szumów ale ostatnio sprawdzałem w moim laptopie i okazało się, że przy ustawieniu powyżej 50% pojawiają się zniekształcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pobawilem sie w tych suwakach przy regulacji glosnosci i nie wiedzialem ze przy niepodlaczonym mikrofonie i tak trzeba go wylaczyc :-P nikle szumow. wylaczylem takze odtwarzacz CD zredukowal lekko szumy, co on mi moze usunac? (nie slucham muzyki z CD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pobawilem sie w tych suwakach przy regulacji glosnosci i nie wiedzialem ze przy niepodlaczonym mikrofonie i tak trzeba go wylaczyc :-P nikle szumow. wylaczylem takze odtwarzacz CD zredukowal lekko szumy, co on mi moze usunac? (nie slucham muzyki z CD)

W dzisiejszych czasach może być wyciszony "CD" bo i tak każdy dobry program ma DAE np. foobar czy winamp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi