rafiki20 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Tez mam ten sam problem na p5k ne moge ustawic stabilnie proca na 3100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A jakiego mnoznika uzywacie przy waszych E4500? Ja o ile pamietam to nie mialem problemu zeby zrobic 3200-3300 stabilnie przy niskim V na boxie, kaskada i wyzsze V -> proc pokazal pazurki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 3-3.2 nie jest zadnym broblemem schody zaczynaja sie przy FSB 333 i wiecej... cos zle ustawiam z powodu swojej niewiedzy... cale zycie AMD to sie czlowiek gubi :P Premium ma pare dzwnych ustawiem ktorych jeszcze z Racuchem nie rozgryzlismy... tu podziekowania dla niego :P mozesz podas swoje przykladowe ustawienia z Juper free?? dla 4500?? pewnie mam cos nie ustawione... sam narazie walcze z plyta i mam nadzieje ze bedzie ta ktora u mnie zostanie. Abit IP35-E umarl 2 dnia... Abit Quad GT syczal jak stara Zmija Evga... 680i premium czeka na przetestowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) @Ryba standardowy mnoznik 11x 1.4v Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 @Ryba standardowy mnoznik 11x 1.4v Podbij vcore, przy 1.4V z biosu, to w stresie masz 1.35V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan dzban Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam Zamówiłem sobie płytę Asus P5K, czytałem że na fabrycznym biosie płyta nie rozpoznaje procesora E6750 i trzeba aktualizować bios. Pytanie brzmi: czy jak to złożę do kupy to komputer sie uruchomi tylko procesor będzie miał jakieś dziwne oznaczenie i takty, czy ekran pozostanie czarny i nic nie będę mógł zrobić bez jakiegoś starszego procesora pod 775? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 zgraj sobie na pendrive nowy bios i wgrasz z poziomu EZ flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan dzban Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Nie mam pendrive, może być cd albo dyskietka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 może być dyskietka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 CD tez ;-) , z tym ze to roznie bywa z tym wykrywaniem proca , u mnie nie potrzebny byl upgrade biosu na zwyklej P5K ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) u mnie też chociaż nie wiem jaki bios miałem standardowo, odrazu zaktualizowałem do 603 z poziomu windy Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A gdzie znalazłeś wersję biosu 603? Panowie moglibyście podać poradnik od funkcji w biosie, które warto jak przestawić i co robią? Start z płyta był ciężki, ale się udało, dzięki blokowi na GTX nie musiałem kombinować z wtyczkami od Sata. System udało się zainstalować Raid został postawiony. Wokół Cpu nie da się dotknąć elementów, są tak rozgrzane, oczywiście wentyla w pudełku nie miałem na radiator HP, ale znajdzie się. Będzie trzeba zapodać jakiś nawiew w okolice CPU. Jeszcze nie wiem jak to zrobić. Na tą chwile płyta ma dziwne jazdy że nagle się sama wyłącza, generuje sygnał dźwiękowy i robi resa. Też coś takiego wam się robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 na stronie asusa, tylko że ja mam p5k a ty p5k deluxe do twojej najnowszy to 501 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 witajcie borykam sie z takim problemem mianowicie nie moge wgrac starszego biosu probowalem wszystkiego po przez ez flash po asusupdate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Uzyj AFUDOSA 2.07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Mam dziwną przypadłość :D temperatura proca 13 stopni. Macie też coś takiego? Bios 0404 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mam dziwną przypadłość :D temperatura proca 13 stopni. Macie też coś takiego? Bios 0404 a moze tak nowy bios wgraj.... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) a moze tak nowy bios wgraj.... :mur:Mówisz o tym 0501 beta? *Wgrałem. Nie wiem czy pomogło. :) Temperatury idle 17 st i stres pod orthosem 35 st są chyba mało realne. Core Temp 0.94. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez P!xelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ja go caly czas uzywam i nie mam problemow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 mi też świrują te tempy, orthos-55C wyłączam i momentalnie spada do 34C, generalnie walić to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mówisz o tym 0501 beta? *Wgrałem. Nie wiem czy pomogło. :) Temperatury idle 17 st i stres pod orthosem 35 st są chyba mało realne. Core Temp 0.94. ściągnij nowego CT, bo masz G0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ściągnij nowego CT, bo masz G0 Zgadza się G0. Teraz temperatura wygląda bardziej życiowo 32-35 idle i 49-52 w Orthos. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 przydal by sie jakis maly manual co do ustawien P5K premium... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 mi sie sie udalo, fakt ze sie nameczylem ale jakos poszlo, szczeze nie wiem czy cos mi to dalo bo nie uruchamialem wogle plyty przed zmiana pasty, uzywam AS5Fida mobo na stocku robilo bez zmian pasty 640fsb na jego procku .. wiec nie widze sensu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Wiele lat zmieniałem w mobasach i grafikach pasty. Smarowałem, polerowałem, pieściłem. Analizując - Nigdy jakoś nie zauważyłem specjalnie aby mi to cokolwiek dało. Sławne gumy do żucia zastępowane przez ekstra pasty tak niewiele dawały że dałem sobie spokój... Czasami coś mnie jeszcze tknie i np. grafikę przed zmianą chłodzenia na WC przesmaruję AS5. A potem patrzę na czujniki i widzę 1 stopień różnicy pod obciążeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 hmm czy ktos z was korzysta na codzien z wifi na deluxie? bo u mnie zauwazylem dziwne zrywy netu po paru godzinach grania online itp, zamontowalem teraz dlinka na pci i problem znikl..... jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Troszkę próbowałem podkręcić swoje mobo I stwierdzam że maksymalne FSb jakie robi na biosie 501 to 470, trochę się z tego powodu zawiodłem. Zastanawiam się czy jest to spowodowane możliwością płyty czy procka? Ustawienia, może ktoś coś doradzi. Jumper Free Configuration: Ai Overclocking............................ - [Manual] CPU Ratio Control.......................... - [Manual] Ratio CMOS Setting......................... - [6] FSB Frequency.............................. - [470] PCIE Frequency............................. - [101] DRAM Frequency............................. - [DDR2-940MHZ] DRAM Command Rate.......................... - [2T] DRAM Timing Control........................ - [Manual] cas# Latency............................... - [5 DRAM Clocks] RAS# To cas# Delay......................... - [5 DRAM Clocks] RAS# Precharge............................. - [5 DRAM Clocks] RAS# Active To Precharge................... - [15 DRAM Clocks] TWR........................................ - [Auto] TRFC....................................... - [Auto] TWTR....................................... - [Auto] TRRD....................................... - [Auto] TRTP....................................... - [Auto] DRAM Static Read Control................... - [Auto] Transaction Booster........................ - [Auto] Clock Over Charging Mode................... - [Auto] CPU Spread Specrum......................... - [Disabled] PCIE Spread Spectrum....................... - [Disabled] CPU Voltage................................ - [1.5000v] CPU Voltage Reference...................... - [Auto] CPU Voltage Damper......................... - [Enabled] CPU PLL Voltage............................ - [1.5v] DRAM Voltage............................... - [2.25v] FSB Termination Voltage.................... - [1.4v] North Bridge Voltage....................... - [1.70v] North Bridge Voltage Reference............. - [Auto] South Bridge Voltage....................... - [1.20v] CPU Configuration: CPU Ratio Control.......................... - [Manual] Ratio CMOS Setting......................... - [6] C1E Support................................ - [Disabled] Max CPUID Value Limit...................... - [Disabled] Vanderpool Technology...................... - [Disabled] CPU TM Function............................ - [Disabled] Execute Disable Bit........................ - [Disabled] PECI....................................... - [Disabled] Dodatkowo, zauważyłem podobnie jak tu już zostało stwierdzone, że klatka na proca jest źle zrobiona, temperatury przy 3.4GHz na 1.485V sięgają 60 stopni kiedyś tak nie było, 3.6GHz jest nie do odpalenia, 70 stopni i zwis. Próbowaliście coś z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan dzban Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Witam Zamówiłem sobie płytę Asus P5K, czytałem że na fabrycznym biosie płyta nie rozpoznaje procesora E6750 i trzeba aktualizować bios. Pytanie brzmi: czy jak to złożę do kupy to komputer sie uruchomi tylko procesor będzie miał jakieś dziwne oznaczenie i takty, czy ekran pozostanie czarny i nic nie będę mógł zrobić bez jakiegoś starszego procesora pod 775? Mam już tą płytkę od piątku i działa bezproblemowo, nie trzeba było aktualizować biosu żeby poprawnie wykryła procesor. E6750, 4xddr 800 goodram, palit 8600gt sonic+, chieftec 360 df śmiga jak marzenie. Duża ulga po abicie ip35-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 hmm czy ktos z was korzysta na codzien z wifi na deluxie? bo u mnie zauwazylem dziwne zrywy netu po paru godzinach grania online itp, zamontowalem teraz dlinka na pci i problem znikl..... jakies sugestie? Ze każda karta na PCI jest lepsza niz dostarczana razem z płytą. Miałem to samo - rozwiązałem problem identycznie jak Ty i nie zawracam sobie głowy co było przyczyną braku sygnału po pewnym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Troszkę próbowałem podkręcić swoje mobo I stwierdzam że maksymalne FSb jakie robi na biosie 501 to 470, trochę się z tego powodu zawiodłem. Zastanawiam się czy jest to spowodowane możliwością płyty czy procka? Ustawienia, może ktoś coś doradzi.Z całą pewnością CPU. Kolejne BIOSy z tego co zauważyłem wcale nie ograniczały FSB które limitowane było tylko zapiętym CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...