cziloss Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Ave wszystkim ! Wlasie dzis zlozylem kompa kumplowi i tak sie zastanawiam jakie rzeczy beda mu potrzebne ( w sumie sam z tego skorzystam :) ) Napewno bedzie to: - NOD32 - KERIO ( trzeba jakos konfigurowac kerio ?? ) - Daemon Tools ( :) ) - FF albo Opere co tam bedzie wolal - Foobar 2000 ( ma ktos moze kofing jak zmienic jego styl ? ) - Aqq/tlen/gg wedle uznania\ - Nero - Office I chyba tyle ze standartowych progsow. benchamrkow programy raczej nie typu 3dmarki, aqua, super pi, njawyzej zainstaluje mu cpu-z albo everesta. Komp bedzie luszyl glownie do Giercowania ( starsza maszynka , filmow, netu i muzyki. AXp 1700+ HD 80gb 512mb GF 4mmx To taki zestaw wiec raczej duzo programow mu nie uciagnie :). Z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Najnowszy DirectX i stery jakieś z serii 40 lub 50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Moze niech kolega sam sobie pózniej doinstaluje co bedzie mu potrzebne? Bo tak to nikt Ci nie odpowie. Kazdy wykorzystuje pc do czego innego i uzywa innego oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziloss Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Moze niech kolega sam sobie pózniej doinstaluje co bedzie mu potrzebne? Bo tak to nikt Ci nie odpowie. Kazdy wykorzystuje pc do czego innego i uzywa innego oprogramowania. tylko wiesz on nie ma dostpenu do neta a bedzie mial dopiero za 2 - 3 tyg. wiec wole mu to tak hmm na przyszlosc zainstalowac. Ale racje masz ze nie kazdy uzywa tego samego, ale moze cos mi umknelo z takich "wazniejszych" programow. Oplaca sie instalowac jakies programy do czyszczenia rejestru jak regclener ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 ja bym dawal tak: -nti cd & dvd (bo nero lubi mascic plyty i straszna kobyla) -ERUNT !!! (obowiazkowo i ustawic mu autostart) -ashampoo magic defrag 2 ( po co sie pieprzyc i defragmentowac dyski co jakis czs skoro programik moze robic to za nas gdy np odejdziemy od komputera :D) -anti spyware + plugin dla clamwina -clamwin (najmniej inwazyjne ustawienie zabiera malo zasobow i nie gryzie sie z firewallami przy okazji usuwa syfki z systemu :) ) -FF lub Opera -total commander te to trzeba mniec wedlug mnie poza nimi wpychamy co chcemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 GIMP FFDSHOW SubEdit Player Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszu Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 kodeki mu zainstaluj do filmow, bedzie chcial obejrzec cos na divxie a tu zonk ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 lol wedlug mnie kodeki ida na 2 plan najwazniejsze to zainstalowac diagnostyke :P kodeki to on sobie moze sam sciagnac a jak nie ma netu to sru do kafejki i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) No i posciaga jakies gowniane kodek-paki i za tydzien format c: Edytowane 9 Maja 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Wszyscy szanowani userzy forum narzekają i przestrzegają przed codec packami. No ;] to ja polecam K-light codec pack - imo dobry i robi co trzeba. Do tego real alternative, i można jeszcze VCL z odtwarzaczy. Do zdjęć acdsee 5.0. do pdf-ów foxit reader Winrar Konnekt Avast! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 czillos zainstaluj tylko to co niezbędne do w miarę komfortowej pracy wg Ciebie. Wierz mi, że kolega zrobi wszystko po swojemu i wg. mojej "wieloletniej praktyki" w tym zakresie nie ma co uszczęśliwiac ludzi na siłę. Ja już dawno przestałem :wink:. To mniej więcej tak jak ostatnio u mojego kuzyna - poinstalowałem wszystko jak trzeba, a po jakichś dwóch tygodniach dzwoni do mnie bo system się sypie. Jak się okazało winowajcą były "tony" shareware'ów, kodeków itp., bo nowy komp to trzeba wszystko przetestowac :lol2: I niech tak zostanie, niech sobie testuje, psuje i instaluje sam - bo o to przecież chodzi., inaczej niczego się nie nauczy. Co by wypisac listę, każdy używa innego softu, ja mniej więcej tak: win XP SP2 + update dx9c z kwietnia'07 sterowniki od płyty ster. karty graficznej update windowsa reszta sterowników urządzeń - dla urządzeń USB instalacja sterowników przed wpięciem do gniazda. ffdshow - najnowszy dostępny dla SSE - jeśli procek obsługuje (tu zaznaczam dodatkowo obsługę FLAC/MPEG2/WMV) real alternative - najnowszy dostępny quicktime alternative -j.w. BSPlayer - 1.37.826 - ostatni darmowy do tego skórka WMP10 foobar 0.9.4.3 lub winamp534_1239_beta_full - ostatni czysty nero 6.6 z płyty od nagrywarki + update openoffice 2.2 PL firefox / thunderbird everest AntiVir total commande /winrar reszta w zależnosi od potrzeb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 No i posciaga jakies gowniane kodek-paki i za tydzien format c: jezeli on lub ty gdy cos ci sie spierzieli robi/sz format tos ciota, ciec i ciapciak i wspolczuje, format to ostatecznosc zaden porzadny informatyk nie bedzie robil formatu tylko szuka przyczyny i usuwa. Tylko osly gdy widza ze cos sie sypie to robia format ( i nie mam tu na mysli osob ktore przygode z komputerem dopiero zaczynaja i sie nieznaja tylko osoby ktore juz na nim siedza z dobre 3,4 lata i tak radza kumplom albo tak im naprawiaja) ja z kodekow polecam CCCP raz zainstalujesz i zapominasz ze instnieje zero bykow i nic nie pierdzieli (dopiero gdy nie widzimy obrazu i gra dziwek jest to sygnal ze trzeba zciagnac nowsza wersje i tyle) CCCP + real alternative+ qiuck alternative = full wypasiony player ktory otworzy kazdy shit czyli odtwarzacz totalnej zaglady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...