janio Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Nie opieprzać mnie żebym poszukał, bo nawet nie wiem od czego zacząć. No więc pytam Was - jest pewien związek chemiczny, który w reakcji z wodą obniżał jej temperaturę, z tego co pamiętam to nawet poniżej zera. Tylko za cholerę nie pamiętam jak to się zwało, może ktoś z was pomoże? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Mr0Z :) a tak na serio to pierwszy raz słyszę o tym :) sam jestem ciekaw ale niech sie pr0 wypowiedzą :) Edytowane 8 Maja 2007 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Azotan amonu lub też saletra amonowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Jak dorzucisz to do chłodziwa w kompie to możesz mieć niezląśmiechawkę w pokoju Bo przy pogrzewaniu Azotan amonu bądź saletra czyli to co się sypie jako nawóz rozdziela się na podtlenek azotu :) (gaz rozweselający) i wodę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Ciekawe jak to wplywa na prace pompki [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zapewne padnie ze śmiechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Ja słyszałem, że gdy gaz rozweselający ma kontakt z wodą, to się ulatnia, więc nie padnie ze śmiechu :D . Edytowane 8 Maja 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Ale zapewne grozi to zapowietrzeniem ukladu. W zaleznosci jak szybko ow gaz sie wytwarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Nie opieprzać mnie żebym poszukał, bo nawet nie wiem od czego zacząć. No więc pytam Was - jest pewien związek chemiczny, który w reakcji z wodą obniżał jej temperaturę, z tego co pamiętam to nawet poniżej zera. Tylko za cholerę nie pamiętam jak to się zwało, może ktoś z was pomoże? ;> DI, zwane suchym lodem ;) a gaz rozweselający jest git ;) autodawkowanie komputerowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 A ciekawe co by było ... jaka mieszanka wybuchowa by wyszła z dodatkiem borygo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...