Skocz do zawartości
jokerthc

Nowy Telewizor

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec zamierzam kupic nowy telewizor, moge przeznaczyc na to 1500zl max.

Telewizora LCD za takie pieniadze to raczej nie kupie, jak juz to 20'' z kontrastem 300:1 i jasnoscia 450cd/m2 czyli jednym slowem mowiac szajs.

Popatrzylem na normalne kineskopowe telewizory i znalazlem cos takiego:

http://www.euro.com.pl/telewizory-tradycyj...ml?from=skapiec

Co o tym myslicie, wydaje sie byc wporzadku. Cena zachecajaca, 2 lata gwarancji.

Ma ktos moze jakis sprzet tej firmy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec zamierzam kupic nowy telewizor, moge przeznaczyc na to 1500zl max.

Telewizora LCD za takie pieniadze to raczej nie kupie, jak juz to 20'' z kontrastem 300:1 i jasnoscia 450cd/m2 czyli jednym slowem mowiac szajs.

Popatrzylem na normalne kineskopowe telewizory i znalazlem cos takiego:

Co o tym myslicie, wydaje sie byc wporzadku. Cena zachecajaca, 2 lata gwarancji.

Ma ktos moze jakis sprzet tej firmy?

Ja tam widze gwarancje 1 rok (12 miesiecy).

Masz do wydania z 1500max to juz w wyzszej klasy sprzecie poszukaj.

Plaskie TV 100Hz do 1500pln to dzisiaj mozesz przebierac w firmach.

Idz sobie do mediamarkt i tam masz kilkanascie TV obok siebie i zobaczysz ktory daje najlepszy obraz i ten wybierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 1500zl to max, ale wole kupic tanszy. Nawet mi tak nie zalezy zeby byly te 29cale, ale mniejsze to sa 50Hz. A jaki byc polecil inny?

Ten Funai ma 2 lata gwarancji, bo producent daje 2 letnia- dzwonilem i sie pytalem i jest 2 letnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od jutra promocja w hipermarkecie Auchan Philips 32" PW 8651 cena 1299 zł. również sie zastanawiam, cena wydaje sie ok, a co powiecie o samym TV ?

Philips 29" 50hz - kupiony grudź. 99 padł :mad: 13,05,2007 - kineskop.

Edytowane przez TOM68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie ale nie chce takiego duzego 29'' to juz max.

Na dodatek nie chce panoramicznego, bo glownie ogladam telewizje.

Czytalem sobie na elektrodzie ze najwazniejsze zeby mial technologie 50Hz, a marka juz sie tak nie liczy. Tam pisza ze nie ma sensu dokladac 200 czy 300zl zeby miec telewizor Philipsa, Sony lub innej renomowanej marki. Teraz sprzet jest robiony po to zeby posluzyl kilka lat (doslownie) i sie popsul, aby trzeba bylo kupic nowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zastanawiaj się tylko bierz tego Funaia

Poczytaj opinie na elektrodzie na temat tego modelu. ( http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic708660-90.html ) Jest świetny, sam posiadam, do tego 2 lata gwarancji, no i najważniejsze.. cena.. ja kupiłem w euro rtv agd za 999 zł jakiś miesiąc temu'

w hipermarkecie real jest też promocja na podobny model do tego funaia tylko daewoo, 999 zł, ale chyba 50 hz

btw. wg. mnie już nie opłaca się inwestować w tv kineskopowe powyżej tysiąca złotych

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie technologia 50Hz tylko 100Hz :/

Poza tym to Panasonic miał kilka modeli bardzo udanych z tradycyjnych tv

Chodzilo mi o 100Hz, pomylilem sie.

Tez mi sie wydaje ze to nierozsadne ladowac tyle hajsu w telewizor kineskopowy. Zreszta nawet jak wezme telewizor Panasonica czy Philipsa za 1500zl to bedzie to jakas porazajaca roznica w jakosci obrazu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten sygnal SD to jaki? Mam kablowke a wiec to sugnal SD?

Oplaca sie doplacic do takiego bajeru?

Wpadlo mi jeszcze 500zl a wiec mam tak 1800zl to moge kupic cos lepszego jak sie oplaca... tutaj mysle o jakims LCD,bo pakowac 1800zl w kineskopowy to glupota. Choc ktos pisal ze kineskopowe takie dobre to lepiej radza sobie niz LCD czy plazmowe jesli chodzi o jakosc obrazu tak ogolnie.

Edytowane przez jokerthc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi