Gość chronicsmoke Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 szukaj tu http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=390264 i ciekawie zrobiony filmik :lol: http://www.youtube.com/watch?v=lWv7SBxW3JI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Jeżeli chodzi o link nr. 1, który podał chronicsmoke potrzebny był mi plik nr. 82 po misji Liquidize the Assets. Mam nadzieję, że będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Nowy patch http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=403690 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Ja jeszcze poczekam ze ściąganiem tego patcha na więcej opinii użytkowników. Save działa, lecz np. relacje z ludźmi (Jacob, Dwayne) nie były rozwijane wcale, no ale cóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 ja si rzuca te save'y? zgodnie z wytycznymi wrzuciłem go do katalogu z innymi zapisami gry + xlive w głównym katalogu z grą; po jej odpaleniu pyta się mnie czy podmienic jakiś plik i jak robie ok to wywala error efc 20 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 U mnie co jakiś czas wywala GTA 4 do pulpitu(Tak po połowie godziny grania). Najgorsze jest to, że muszę ponownie uruchamiać komputer, bo dźwięk z gry, a właściwie w kółko powtarzający się zgrzyt, dotrzymuje mi towarzystwa. Na co byście stawiali? ^^ Patch drugi jest wgrany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Może spróbuj patch trzeci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Spróbuję jutro. ;) Mam pytanie. Sytuacja tak wygląda... Jestem w potrzebie, czyli mało punktów życia. Wykręcam 911, wzywam pogotowie. Karetka przyjeżdża, wysiada lekarz i pyta się: "Anybody needs help?". Co mam zrobić, żeby się zgłosić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Ja tam zawsze wpieprzam hot dogi:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Można też dzwonić, do laski co się z nią zapoznać można przez lovemeet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Mam prośbę. Moglibyście kilka swoich benchów z GTA 4 wrzucić? Albo np. raporty z FRAPSa? Chciałbym zobaczyć, czy nie mam jakichś problemów z wydajnością. Oto mój: Statistics Average FPS: 52.17 Duration: 37.41 sec CPU Usage: 69% System memory usage: 77% Video memory usage: 87% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: High Render Quality: Very High Reflection Resolution: High Water Quality: High Shadow Quality: Very High View Distance: 37 Detail Distance: 72 Definition: Off VSync: Off Co o tym sądzicie? Jak jeszcze mógłbym poprawić wydajność bez dalszego OC procesora i obniżania jakości grafiki? Dodam, że -novblank jest zapisane w commandline.txt. Sprzęt z siga. :) Realnie w spokojnych sytuacjach, jak przechadzanie się po mieście mam 50-60 FPS, ale przy szybkiej jeździe, lub pościgu spada nawet do 18-20, ale na ogół trzyma z 30-35 FPS. =/ Chciałbym nie mieć spadków poniżej 25 FPS, bo to już dla mnie nie jest ciekawa gra. Edytowane 22 Marca 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Przejrzyj te 134 tematu (szukajka rlz). Benchów wrzucanych było tyle, że prośba o nowe jest głupotą -.- BTW: Wróciłem po czasie do gry, ściągnął i zainstalował mi się nowy patch, tylko że teraz muszę grać z płytą, bo moje no-dvd przestało działać - sprawdzał ktoś może czy działa z jakimś mini image na najnowszym patchu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Sorry, przeglądałem już wcześniej z 10 benchów w temacie, ale chodziło mi o benche na podobnym sprzęcie, jak mój, a doszukałem się głównie C2D, i nVidii GTX 260, albo GTX 280(Ta druga jeszcze styka w miarę do mojej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 KitKat@ U mnie na Q9550 @ 4.08GHz i GTX 280 HC patch 1.0.3.0 Statistics Average FPS: 60.38 Duration: 37.16 sec CPU Usage: 75% System memory usage: 78% Video memory usage: 95% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: High Texture Filter Quality: Highest View Distance: 100 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft® Windows Vista" Ultimate Service Pack 1 Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 280 Video Driver version: 182.08 Audio Adapter: Głośniki (ASUS Xonar DX Audio Device) Intel® Core2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz File ID: benchmark.cli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Jak jeszcze mógłbym poprawić wydajność bez dalszego OC procesora i obniżania jakości grafiki?nie da rady, procek ma tu najwiekszy wplyw na wydajnosc wystarczy poczytac faq ktorego nie czytales, podkrecaj procka a uzyskasz dodatkowe fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Czytałem w całości FAQ, ale pytam, bo już zrobiłem co tu radzono, czyli dodałem komendę -novblank. Procek był podkręcony, bo przecież nie marnowałbym Q9550 ze sporym zapasem. Seba... Dzięki wielkie. Już sobie to mniej więcej porównałem. W sumie to uważam, że u mnie jest w porządku, chociaż niepokoi mnie to, że pamięć karty jest zapchana, mimo View Distance na 37 ustawionym. Chyba, że detale tak zapchały. ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Czytałem w całości FAQ, ale pytam, bo już zrobiłem co tu radzono, czyli dodałem komendę -novblank. Procek był podkręcony, bo przecież nie marnowałbym Q9550 ze sporym zapasem. Seba... Dzięki wielkie. Już sobie to mniej więcej porównałem. W sumie to uważam, że u mnie jest w porządku, chociaż niepokoi mnie to, że pamięć karty jest zapchana, mimo View Distance na 37 ustawionym. Chyba, że detale tak zapchały. ^^ Mi w grze pokazuje na czerwono memory usage 1500MB/1000MB i gra lepiej działa niż jak zjadę do zalecanej wartości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Ooo... Trzeba będzie podjechać z tym. :D Mam problem. Mimo zainstalowania najnowszego patcha, niestety nadal gra potrafi wyrzucić raz na 30-40 minut na pulpit. :/ Sterowniki w wersji 9.2 Po zaintalowaniu patcha mam też problem, gdyż przestały działać wibracje w padzie. ^^ Podmienił się z tego co widzę plik przy patchowaniu xinput9_1_0.dll. Za to Rumblepad 2 bezprzewodowy wreszcie może działać bez przeszkód, ale tak jak mówię... Chcąc wibracje, trzeba będzie emulator znów ściągnąć, a link znajduje się w FAQ. Edytowane 22 Marca 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klakierck Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 I co jest nie tak ? Asus X58l grafika 256 Gma X3100 2x2000 250 DT 2x1028 ram Widzialem i wiem ze to mozliwe ludzie graja na tych kartach graficznych laugh.gif icon_biggrin3.gif cool.gif unsure.gif a ja nie moge mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif Instaluje gta 4 wszystko jest oky nastepuje uruchomienie gry tez jest oky 2 pierwsze okna z napisami 2 animacje znaczka ® a pozniej logo GTA 4 i finito minimalizacja i Fatal error GTA IV FATAL ERROR: TEXP70 GTA IV FATAL ERROR :UNABLE to create depth render target - Plasase re-install DirectX and/or install teh latest video card driver. zainstalowalem nawet Dx 10 system mam win xp sp3 ludzie prosze help me icon_sad3.gif icon_sad3.gif icon_sad3.gif mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 I co jest nie tak ? Asus X58l grafika 256 Gma X3100 2x2000 250 DT 2x1028 ram Widzialem i wiem ze to mozliwe ludzie graja na tych kartach graficznych laugh.gif icon_biggrin3.gif cool.gif unsure.gif a ja nie moge mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif Instaluje gta 4 wszystko jest oky nastepuje uruchomienie gry tez jest oky 2 pierwsze okna z napisami 2 animacje znaczka ® a pozniej logo GTA 4 i finito minimalizacja i Fatal error GTA IV FATAL ERROR: TEXP70 GTA IV FATAL ERROR :UNABLE to create depth render target - Plasase re-install DirectX and/or install teh latest video card driver. zainstalowalem nawet Dx 10 system mam win xp sp3 ludzie prosze help me icon_sad3.gif icon_sad3.gif icon_sad3.gif mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif Google bana dało? :mur: http://lmgtfy.com/?q=GTA+IV+FATAL+ERROR%3A+TEXP70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klakierck Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Google bana dało? :mur: http://lmgtfy.com/?q=GTA+IV+FATAL+ERROR%3A+TEXP70 ale ja juz szukalem i nic :mur: :mur: :mur: nie wiem a jesli ktos wie co moge zrobić zeby zaczelo dzialac to nich napisze palców mu nie utnie :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 ale ja juz szukalem i nic :mur: :mur: :mur: nie wiem a jesli ktos wie co moge zrobić zeby zaczelo dzialac to nich napisze palców mu nie utnie :blink: :blink: w pierwszym linku na google masz opisane 0_0.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Na patchu 1.0.3.0 gra mi się lepiej i cienie mnie już tak nie drażnią. StatisticsAverage FPS: 51.01Duration: 37.09 secCPU Usage: 94%System memory usage: 55%Video memory usage: 84%Graphics SettingsVideo Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)Texture Quality: MediumTexture Filter Quality: HighView Distance: 24Detail Distance: 36HardwareMicrosoft Windows 7 Ultimate Microsoft Windows 7 Ultimate Video Adapter: NVIDIA GeForce 9800 GT (Prerelease - WDDM 1.1) Video Driver version: 181.71Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHzFile ID: benchmark.cli AAx2 wymuszone w panelu nvidia Edytowane 22 Marca 2009 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 I co jest nie tak ? Asus X58l grafika 256 Gma X3100 2x2000 250 DT 2x1028 ram Widzialem i wiem ze to mozliwe ludzie graja na tych kartach graficznych laugh.gif icon_biggrin3.gif cool.gif unsure.gif a ja nie moge mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif Instaluje gta 4 wszystko jest oky nastepuje uruchomienie gry tez jest oky 2 pierwsze okna z napisami 2 animacje znaczka ® a pozniej logo GTA 4 i finito minimalizacja i Fatal error GTA IV FATAL ERROR: TEXP70 GTA IV FATAL ERROR :UNABLE to create depth render target - Plasase re-install DirectX and/or install teh latest video card driver. zainstalowalem nawet Dx 10 system mam win xp sp3 ludzie prosze help me icon_sad3.gif icon_sad3.gif icon_sad3.gif mur.gif mur.gif mur.gif mur.gif Dobrze się czujesz? 1. GTA4 nie ma prawa działać na tym złomie. 2. Nie ma dx10 dla XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klakierck Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Dobrze się czujesz? 1. GTA4 nie ma prawa działać na tym złomie. 2. Nie ma dx10 dla XP. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: ludzie gtaja na 128 :D:D i im jakos dziala ja nie mowie ze ma mi zapie.... tylko sie wl:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: ludzie gtaja na 128 :D:D i im jakos dziala ja nie mowie ze ma mi zapie.... tylko sie wl:D skoncz podstawowke i naucz sie czytac ze zrozumieniem co ludzie do ciebie pisza niektorzy powinni miec zablokowana mozliwosc wstawiania emotow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: ludzie gtaja na 128 :D:D i im jakos dziala ja nie mowie ze ma mi zapie.... tylko sie wl:D Dokształć się na tematy podstawowe związane ze sprzętem, i wtedy kpij z innych wypowiedzi.. To nie jest komputer do gier.. Nie pograsz na tym. Wątpię że Ci się gra uruchomi przez te integre :D. I nie tylko liczba się liczy.. Twoja "karta graficzna" tak na prawdę nie ma WCALE pamięci.. Ona po prostu używa głównego ramu. POZDRO, POĆWICZ. :E " :lol2: :lol2: :lol2: " Edit: Jak tam patch? Mi trochę ustabilizował FPS :), ale te cienie nadal walą po oczach. Edytowane 22 Marca 2009 przez david11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klakierck Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 To nie jest komputer do gier.. Nie pograsz na tym. Wątpię że Ci się gra uruchomi przez te integre :D. I nie tylko liczba się liczy.. Twoja "karta graficzna" tak na prawdę nie ma WCALE pamięci.. Ona po prostu używa głównego ramu. dobra oky niech bedzie pogodze sie z tym .. :(:( ale mozecie mi powiedziec czy jak bym dokupił 1x2048 ram czy by to poprawilo moja grafike bo jak wiem to tej karty nie da sie wymienic :(:(:(:(:(:( Dzieks na za inFo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Nie poprawi nic.. Napisałeś że masz "2x1028 ram", ten laptop ma więcej niż 2 sloty na ram? :rolleyes: Chcesz GTA to kup stacjonarkę.. Innego wyjścia nie widzę. No chyba że masz jakieś 6k złotych na laptopa na którym GTA uruchomi się na najniższych :D? Edit: Albo konsola :D. Edytowane 22 Marca 2009 przez david11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Jak tam patch? Mi trochę ustabilizował FPS :), ale te cienie nadal walą po oczach.[/b]To je wyłącz, gwarantuje że wtedy nie będą walić po oczach :] (tak, da się w nowym patchu wyłączyć cienie ^^) Wymuszenie AA w sterach zapewne dalej nic nie daje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...