AL-X Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Mam przed sobą mały dylemat. Chcę zainwestować maksymalnie jakieś 1500 zł w procesor. Zalezy mi na tym by potencjalnie był jak najlepszy w OC. Będę go chłodził powietrzem (Thermalright Ultra-120 eXtreme) i bedę podkręcał na DFI NF680i z 4GB pamięci (OCZ SLI-Ready). Mój dylemat dotyczy: E6600, E6700 i E6850. Ten trzeci jeszcze nie jest dostępny, więc czy warto poczekać? Niby to jest niewiele więcej niż E6600 podkręcony, ale teoretycznie powienien być z lepszego kawałka krzemu. Podobnie E6700, który ma z kolei mnożnik x10 a nie x9 jak pozostałe. Natomiast o E6600 czytałem same dobre rzeczy jeśli chodzi o OC. Wcześniej myślałem o Q6600, ale na 4 rdzenie się pewnie przerzucę jak Penryn wyjdzie. O ile plotki się sprawdzą, to będę w stanie go odpalić na tym MOBO. Który z tych 3 procków byście mi polecali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Jak i tak planujesz przesiadkę na 4jaja brałbym E66 góra E67 ewentualnie poszukał "sprawdzonego" E66. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL-X Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) Na pewno kiedyś się przesiądę na 4 rdzenie (chyba każdego to kiedyś czeka) ale zanim Penryn wyjdzie i będzie w przystępnej cenie to pewnie pół roku minie albo lepiej. Na razie chciałbym mieć najlepszego dwujajowca jakiego w 1500 zł zmieszczę. Swoją drogą... Czy wewnętrzne FSB to jest to samo FSB, które się wykorzystuje przy podkręcaniu? E6850 to na prawdę E6600 po OC i nic więcej? Sory za te laickie pytania. Edytowane 23 Czerwca 2007 przez AL-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Na pewno kiedyś się przesiądę na 4 rdzenie (chyba każdego to kiedyś czeka) ale zanim Penryn wyjdzie i będzie w przystępnej cenie to pewnie pół roku minie albo lepiej. Na razie chciałbym mieć najlepszego dwujajowca jakiego w 1500 zł zmieszczę. na druga polowe lipca planowana jest obnizka cen prockow intela. po penrynie bedzie cos innego, mozna czekac w nieskonczonosc. zaczekaj pare tygodni na obnizke i bierz q66, w 1500zl powinienes sie zmiescic bez problemu, tym bardziej ze juz teraz q66 kosztuje ok 2k pln. kupujac w tej chwili dwurdzeniowca w ciagu miesiaca-dwoch stracisz znacznie na jego wartosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Polecilibysmy zapoznanie sie z budowa forum... Bo nie wydaje mi sie aby to byl dzial "Co kupic" Przenosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 na druga polowe lipca planowana jest obnizka cen prockow intela. po penrynie bedzie cos innego, mozna czekac w nieskonczonosc. zaczekaj pare tygodni na obnizke i bierz q66, w 1500zl powinienes sie zmiescic bez problemu, tym bardziej ze juz teraz q66 kosztuje ok 2k pln. kupujac w tej chwili dwurdzeniowca w ciagu miesiaca-dwoch stracisz znacznie na jego wartosci. Popieram w całej rozciągłości, poczekać na Quada którego zawsze będziesz mógł później zmienić na Peryna a jego wartość nie spadnie tak jak zakupionego teraz E6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...