Skocz do zawartości
bienius

Jaki Zasilacz Pod 8800gts?

Rekomendowane odpowiedzi

Już to widzę działające z Liberty 400W, chyba że z jakimś super energooszczędnym prockiem.

Nie wiem czy miałeś na myśli radeona ale z 8800gts moja zasiłka radzi sobie bardzo dobrze i z prockiem podkręconym jak w sigu.Wiem to brisbane ale i tak bierze wiecej prądu chyba jak core duo.Karta podkręcona rdzeń 636 pamięć 940. Edytowane przez kurczak80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczepię się pod temat.

Powoli rozgladam sie za zasilaczem pod GF 8800 GTS ,C2D i wszystko dość mocno kręcone ,dodatkowo kilka podswietlanych wentylatorów.

Problem w tym że szukam zasilacza (z małym zapasem mocy)jakiejś dobrej uznanej marki wyposażonym w :

-odpinane kable

-podswietlany wentylator 12cm

Wydaje sie że zasilacz jaki wchodzi w rachube to zasilacz o mocy około 550W-600W.Oczywiście chcę przy tym żeby zasiłka nie kosztowała majątku.Powiedzmy chciałbym sie zamknąć w kwocie 500zł.Czy jest na to szansa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocy on ma aż za dużo na to, co miałby zasilać. A o tym, że chcesz cichy zasilacz to nic nie mowiłeś :wink: A do 500 spokojnie kupisz taką zasiłkę, chodź z tym jego podświelanym wentylatorem może być problem... Kilka ostatnich topiców jak dla mnie wydaje się być wręczy identycznych i tam polecono wiele dobrych zasilaczy, poczytaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ,tyle że za mocny to on nie jest i z tego co piszą w recenzjach potrafi być strasznie głośny <_<

Jesli ma byc naprawde i zawsze cichy to trzeba zmienic wentylator, podpiac pod stale napiecie i skrecic obroty.

Co do mocy, wierz mi, nie wykorzystasz tych 560W. U mnie c2d@3GHz, 88oo gtx, 2x2Gb, 2xhdd, 1xdvd-rw, x-fi - poczciwy Chieftec GPS-400AA-101A 400W z wiatrakiem @500rpm - nie narzeka ;)

Jesli nie chcesz sie bawic z wentylatorem wez Corsair CMPSU-520HXEU 520W - 399 zl

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mocy, wierz mi, nie wykorzystasz tych 560W. U mnie c2d@3GHz, 88oo gtx, 2x2Gb, 2xhdd, 1xdvd-rw, x-fi - poczciwy Chieftec GPS-400AA-101A 400W z wiatrakiem @500rpm - nie narzeka

:blink:

Podobny zestaw składam, tylko z GTS i bałbym się go podpiąć pod aktualnego szefa... Wręcz nie chce mi się wierzyć. Może i pochodzi, ale na dłuższą mete to nie jest dobre rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W naszym rodzimym tescie na PurePC konfig:

Intel Core 2 Duo E6300 @ 2.4GHz

Asus Striker Extreme

Patriot 8000 XBLK 2x1GB

Foxconn 8800GTX SLI

Seagate 160GB Sata

Pompka Coolriver rev.2

4x Fander 120FX

Zestaw dwóch katod CFFL UV Revoltec

Pozeral w stresie : 420-440W i to z gniazdka. Wziawszy pod uwage sprawnosc zasilacza na poziomie 80-85% wyszloby ~336W - 374W pamietajmy jednak ze to SLI z 8800gtx..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy mocarny Huntkey HK-350AP podoła takiemu konfigowi:

C2D E4300@przynajmniej 3 GHz

8800GTS 320 MB (też do O/C pójdzie)

HDD: Samsung 250GB SATA II

DVD-RW:Samsung SH S-182M

RAM: Patrioty SL 800MHz CL 5 2x1GB@zapewne też będą poddane O/C

2 wentyle w obudowie 120mm

Tacens Gelus PRO

Creatove Sound Blaster!

Płyta główna: Coś na P35. Abit IP35-E, MSI Neo-f lub ASUS P5K. W przyszłości kupię Penryna 45nm.

I czy ten zasilacz ma dobrą sprawność prądową?

Edytowane przez Szczuru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sprawność-chodzi mi o to, czy zasilacz dobrze wykorzystuje moc pobieraną z gniazdka. Czyli np. Czy nie pobiera za dużo mocy. Zasilacz o słabej sprawności będzie marnował dużo energii, a dobry wręcz przeciwnie. Pomijając sprawność-czy ten zasilacz uciągnie ten zestaw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestaw z podpisu :2xhdd, dvdrw, audigy2zs, karta tv, gforce 7900gs, proc e4300@3ghz, 2 wentylki, 2x 1gb ramu.

i działa :)

zestaw podobny, karta graficzna mniej prądożerna , ale za to 2 dyski i karciocha tv

Edytowane przez 123er

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z waszych wypowiedzi wywnioskowałem że nawet na moim poczciwym Chieftecu 420 W mogę zaryzykowac uruchomienie 8800GTS?

Mam zamiar zmienic zasiłke ale ceny sa koszmiczne i będe mógł sobie pozwolic na wymianę zasiłki dopiero za kilka miesięcy dwa ,trzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory za odkopywanie starego tematu, ale przy okazji googlowania mi on wyskoczył więc pozwolę sobie zapytać tutaj.

Wydaje mi się, że odpowiedź znam, ale dla pewności:

Czy corsair 450 vx nie będzie miał problemu z pociągnięciem

E6750

8800gts 320mb

msi neo p35

reszta standardowo, bez podkręcania.

Czy nie będzie problemu także w przypadku gdby sprzęt był podkręcony ?

Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi