HucK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mam 3 stare zasilacze, we wszystkiech są spuchnięte kondensatory. Wpadółem na pomysł, by zamiast je wyrzucac, nakręce filmik. Tylko jak zrobic fajny efekt wybuchu? Myślałem nad podłączeniem ich bez obciążenia, lub zwarciu na 12V. Co będzie najskuteczniejsze? PS. Filmik potem wam pokażę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlodzian Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 wylej na nie wode podczas pracowania :D bedzie fajnee:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_112 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Po zwarciu na 12v sie nie spalą , a ile mają watów najfajniej wybuchają przeciążone zasilacze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Po zwarciu na 12v sie nie spalą , a ile mają watów najfajniej wybuchają przeciążone zasilacze :DPodłącz do niego jakąś spawarke :lol2: . --Edit-- Może zrobimy konkurs palenia zasilaczy? Coś jak konkurs palenia gumy w dziedzinie motoryzacji. Najlepszy efekt i najwięcej dymu wygrywają ;) Edytowane 27 Czerwca 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Tylko niech wam nie przychodzi do głowy podłączać go przy takich próbach do kompa. To tak profilaktycznie mówię. najefektowniej....hmmm trza by było podgrzać nieco kondzioły lub zewrzeć ze sobą radiatory jesli mosy i diody na nich są nieizolowane. TYLKO robić to bez wtyczki 230V w zasilaczu!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Całośc zostanie przeprowadzona tak: 1. Do zasilacza podłączymy żarówki samochodowe (jak ktoś mieszka na śląski i mógł by pożyczy, byłbym bardzo wdzięczny) 2. Zasilacz zostanie podłączony do prądu 3. Zewrę przewody odpowiedzialne za jego włączenie (będę w odległości ok. 3 m. od niego) EDIT: Bardzo fajnie byłoby, gdyby filmik został zamieszczony na stronie głównej PPC, jako przestroga dla ludzi. :D Edytowane 27 Czerwca 2007 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 I nie zapomnij na youtube wrzucic. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Doradźcie jeszcze jakąś ciekawą nutę do tego. Musi by coś spokojnego na początku (przygotowania), a potem ostra jazda. (detonacja :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Tu jest fajny muzik http://video.google.com/videoplay?docid=13...04480&q=wrc ;-) Kiedyś podłączyłem Chieftec'a HPC-360-202 do gniazdka 230V, z przełącznkiem na 110V i tylko kondzioły strzaeliły, ale jeszcze jak Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 http://dzikie.net/index.php?art=crash http://www.dzikie.net/index.php?art=crash_...p=1&cpage=3 http://www.dzikie.net/index.php?art=crash_dysk :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Kiedyś podłączyłem Chieftec'a HPC-360-202 do gniazdka 230V, z przełącznkiem na 110V i tylko kondzioły strzaeliły, ale jeszcze jak No to lipa bo powinien bepiecznik strzelić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Gwozdz zamiast bezpiecznika i mamy efekt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Chyba linki pomyliłeś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Gwozdz zamiast bezpiecznika i mamy efekt :wink:Bezpiecznik w zasilaczu ;) choc ten tez mozna w sumie gwozdziem zastąpić, a raczej gwoździkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 KAX_ Hmmm :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Może Rage Against the Machine - killing in the name. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Nie siedzę zbytnio w elektoronice, więc gdzie jest ten bezpiecznik? Sorry za jakoś fotek, ale nie miałem żadnego aparatu pod ręką. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Nie siedzę zbytnio w elektoronice, więc gdzie jest ten bezpiecznik? Sorry za jakoś fotek, ale nie miałem żadnego aparatu pod ręką. :/ Na tych fotach nie widać, a przynajmniej ja nie moge dojrzeć, szukaj Grafika:Bezpieczniki_elektroniczne.jpg szklanej rurki jak na zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) OK znalazłem THX. Jak złączę to gwoździem to zasilacz wyleci w powietrze od razu jak dostanie prąd, czy będę go musiał uruchomic? :D I jakie będzie pole rażenia? Jak będę 3m od niego to przeżyje? :D Edytowane 28 Czerwca 2007 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Od samego zastąpienia bezpiecznika gwoździem nic mu się nie stanie, tylko poprostu nie będzie miał zabezpieczenia i lepiej zniesie dalsze katowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja bym mu nasypał do środka saletry i podpalił, ewentualnie jak ma zostać wysadzony to jakiś achtung etc Miało się kiedyś zabawy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Od samego zastąpienia bezpiecznika gwoździem nic mu się nie stanie, tylko poprostu nie będzie miał zabezpieczenia i lepiej zniesie dalsze katowanie.Jak przełączysz na ~110V to się stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 KAX_ Hmmm :?: :wink: Sorry nie zacytowałeś i myślałem, że chcesz pokazać filmik zasilacza ;) Imho gwóźdź ma sens gdy możesz przestawić zasilacz z 230V na 110v... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ale zasilacz pójdzie od samego włączenie do kontaktu, czy muszę go uruchomic? I jakie ma "pole rażenia"? chcę wyjśc cało :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 4m w pelnym ubraniu z kawalkiem porzadnej ochrony twarzy IMHO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) A co by się stało gdyby prąd podłączył z drugiej strony, tzn. do linii 12V i 5V podłączył 230v albo najlepiej z dwóch stron na raz? :twisted: Edytowane 28 Czerwca 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Może z tego zapału ktoś by się sam podłączył. he he Potraktować go impulsem EMP :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Może z tego zapału ktoś by się sam podłączył. he heTja, ale to na oślą łączke, "Jak najefektywniej wysadzić się w powietrze?" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...