Skocz do zawartości
Logitech!

Wentylatory 80/90

Rekomendowane odpowiedzi

Ale my nic nie sprzedajemy więc do zaoferowania nic nie mamy, chociaż jak chcesz coś kupić to wal na PW ;)

A tak na serio to możemy polecić:

Fandery jak będą dostępne 92, akase amber noiseblockera, a z tańszych to arctica lub revolteca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj budę jako masz bo dwa 120mm powinny starczyć, jeden wciągający drugi wyciągający, a ten trzeci chcesz pewnie z boku, a o tym już było na forum, że zaburza przepływ powietrza i dwa jest najwydajniej, ewentualnie jeden jeszce wyciągający na sufit obudowy, tam gdzie się najcieplejsze powietrze gromadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to możesz dać dwa na tył skręcone na minimum bo i tak będą wydajne i te na dyski już lepiej dać (znaczy nie 3 :D jeden góra dwa) i jak najniżej żeby była cyrkulacja świeże z dołu do ciepłego do góry. bo te z boku to nie wiele pomogą. No ale najlepiej to samemu organoleptycznie, lub sensorycznie sprawdzić jakie są temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczy sie wydajnosc :) "zajebiscie mi sie komp grzeje" i chce dobre wentylatory :) cena do 50zl 1sztuke....

Jak chcesz super hiper wydajność to szukaj jakiegoś 92x92x38, taki Sunon ma ponad 100CFM :] można z niego odkurzacz zrobić, pracuje równie głośno przy pełnych obrotach.

Tylko w chieftecu niestety nie zmieści się razem z dyskiem tuż obok bo tam za ciasno.

Z 92x92x25 to faktycznie silverstony są jednymi z najwydajniejszych.

Edytowane przez mookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze ja niekulturalnie podepnę się do tematu i spytam, jakie 92mm kupic za max 30 zł / sztuka (wciągający i wyciągający). Priorytetem jest dla mnie wydajność, na drugim miejscu cisza.

Hmm, nie jestem wprawdzie specjalistą, ale w takiej cenie i z takimi wymaganiami niezłym wyborem wydaje się Y.S-tech

http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...cat=5&cat2=

powinno być trwałe i wydajne, a o samej marce czytałem pochlebne opinie, jednak nie jestem pewien co do tego modelu dlatego sugeruje poszukać dodatkowych informacji w internecie, ponieważ wentylatorek może być interesujący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi