Maniakalny Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Pierwsze solid-y :D wkrótce pokaze solida na CPU Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 jak wyglada zapinka na to :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Nice :] Ja chcę zobaczyć to w Cu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 jak wyglada zapinka na to :>15 plastikowych opasek zaciskowych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 GPU nawet ujda, ale czekam na ladne miedziane CPU :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 ładne a zapinka może jak u kp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Mówcie co chcecie, ale jak dla mnie solidy do chłodzenia pamięci to lekka przesada :D :D :D ;) nie no fajne, takie... aluminiowe... ale mało świecące :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) jak wyglada zapinka na to :> we wtorek będzie stalowa jeśli dobrze pojdzie, jesli nie to tymczasowo pojdzie pleksiana Nice :] Ja chcę zobaczyć to w Cu :]wszytsko w swoim czasie 15 plastikowych opasek zaciskowych :Pna to nie wpadłem :lol2: GPU nawet ujda, ale czekam na ladne miedziane CPU :Djuz zrobiony, w poniedziałek planuje go odebrać :D taka ciekawostka: miedz przed obróbka wazyła 7,3kg Mówcie co chcecie, ale jak dla mnie solidy do chłodzenia pamięci to lekka przesada :D :D :D ;) nie no fajne, takie... aluminiowe... ale mało świecące :D :blink: ?? btw jeden aluminiowy waży 645,2g Edytowane 21 Lipca 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 :blink: ?? no czy ta fota nie jest jednoznaczna: pro ram cooler :D wiem, że chciałeś pokazać wielkość, czy tam pochwalić się oczkami, ale solid na ramy - tego jeszcze nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 miedz przed obróbka wazyła 7,3kgHmmm strasznie duży solid w takim razie. I drogi... masz na to już kupca czy nie? Cu na grafy chyba odpada? 2 kg to już nie przelewki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 taka ciekawostka: miedz przed obróbka wazyła 7,3kg :blink: ?? Nie zapomnij zabrać wiórów od tokarza wróci ci się cześć materiału :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Nie zapomnij zabrać wiórów od tokarza wróci ci się cześć materiału :wink: Przy odrobinie chęci i możliwości sprzętowych, może dałoby się z tego jeszcze rure zrobić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Przy odrobinie chęci i możliwości sprzętowych, może dałoby się z tego jeszcze rure zrobić icon_wink3.gif Na Super-Glue chcesz kleić ??:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Nice :] Ja chcę zobaczyć to w Cu :] GPU nawet ujda, ale czekam na ladne miedziane CPU :D prosze: WAGA 2,8KG :eek: Edytowane 24 Lipca 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Ostatnia fota rox. Widze, ze nie ma uja we wsi ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 No taki kontenerek mi sie podoba :wink: Ale ceny tego to ja nie chce znac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) naaaaajsssss, ale kloc to straszny, prawie 3 kilo?, scianki imo troche ciensze powinny byc :D, jakiekolwiek szanse na fotki wnetrznosci? jaka srednica zewnetrzna? Edytowane 23 Lipca 2007 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Bardzo ładnie wygląda wielkie gratki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 naaaaajsssss, ale kloc to straszny, prawie 3 kilo?, scianki imo troche ciensze powinny byc :D, jakiekolwiek szanse na fotki wnetrznosci? jaka srednica zewnetrzna? srednica rury 61/47mm na dole ma 64mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Maniakalny >> moja sugestia >> ciensze scianki, bo: 1) z szersza dziura latwiej sie leje Ln2 i wchodzi wiecej DI (rzadzsze dosypywanie); 2) masa w sciankach nie pomaga prawie wcale przy trzymaniu temp; 3) kontener bedzie lzejszy przez co mniej beda sie go ludzie bac na CPU klasc, po dokreceniu srub na maxa to to bydle moze plyte polamac :D i zrobilbym tez nieco ciensza podstawe >> 2cm to troche za duzo, moim zdaniem, przy zalewaniu prockow bez CB traci sie pare ladnych stopni, a tak gruba podstawa wcale nie pomaga tak mocno przy CB. Co do GPU to widze jeden problem >> niezaizolowana zapinka, bedzie marznac i sie skraplac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Co do GPU to widze jeden problem >> niezaizolowana zapinka, bedzie marznac i sie skraplac. wlasnie tez chcialem o tym napisac... jednak rozwiazanie ryby w tym przypadku jest lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 wlasnie tez chcialem o tym napisac... jednak rozwiazanie ryby w tym przypadku jest lepsze :) :blink: jak to przecie to to samo kazdy kto robi kontenery gpu ma zapinke tak jak ja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 http://img526.imageshack.us/img526/6073/sli3xf7.jpg izolacja jest piekna poprostu.... taka ironia i o to chodzilo sectorowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Maniakalny w Twoim ruraczu zapinka styka sie bardzo duza powierzchnia z cala rura i nie ma sily zeby wepchnac miedzy nia a zapinke izolacje., nie ma tez miejsca zeby wcisnac izole miedzy zapinke a GPU. Tutaj rybi kontener: Na zapine mozna polozyc jeszcze armaflexowa mate 6mm co spowoduje ze sam rdzen kontenera bedzie wychodzil poza mate i tylko on bedzie sie stykal z GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Maniakalny w Twoim ruraczu zapinka styka sie bardzo duza powierzchnia z cala rura i nie ma sily zeby wepchnac miedzy nia a zapinke izolacje., nie ma tez miejsca zeby wcisnac izole miedzy zapinke a GPU. Tutaj rybi kontener: http://rybamcz.boo.pl/kontenery/gpu%20soli...v1/PICT8137.JPG Na zapine mozna polozyc jeszcze armaflexowa mate 6mm co spowoduje ze sam rdzen kontenera bedzie wychodzil poza mate i tylko on bedzie sie stykal z GPU. aa no teraz rozumiem to i tak nie zmienia faktu ze i tak trzeba izolowac zapinke w rev2.0 będzie grubsze miejsce styku i będzie się dało dać miedzy zapinke a karte, mate 6mm Edytowane 24 Lipca 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Krok w dobrym kierunku moim zdaniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 NO i teraz juz wiesz o co chodzi... Takie rozwiazanie jak ma ryba jest najlepsze... jego rura jest jedyna ktora weszla na mojego 7600GS... i do tego ladnie byla zaizolowana karta :) Jedynym minusem rury od ryby jest to ze kosztuje tak wiele :cry: (no niestety miedz i wykonanie nie sa tanie)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 I co najwazniejsze to rozwiazanie mozesz kopiowac do woli bo to nie ryba wymyslil :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 nowy kontener waga 2150 gramow wysokosc 165mm srednica w najszerszym miejscu 64,5mm srednica "rury" 60,5mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Mam takie pytanie: Kupic rure miedzianą to nie problem, ale z czego się robi spody?? Kupujecie jakąś bryłe?? Jak tak to gdzie i za ile. @Maniakalny Bardzo fajny kontener, podoba mi sie, poproszę cene na pw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...