Skocz do zawartości
ChrisG

8600gt Atak @1ghz Core

Rekomendowane odpowiedzi

proponuję rozwinąć interes. Sprzedajesz kartę 8600GT powiedzmy sonic lub galaxy z najtańszym w miarę dobrym chłodzeniem (Evercool turbo 2?? + radiatory najtańsze pentagrama) modujesz do 900/2000 (tak by było bezpiecznie i stable). Wrzucasz najbardziej odpowiednie shadery i sprzedajesz na allegro za np. 400 +AC (60) + radiatory (15) + 100 za robociznę i liczysz na;

a) głodnych oc ludzi

b) na szczęście przy dobrych do oc kartach.

Co dwa dni nowa karta, przyjemna praca, 1500netto, na rękę.

Plusy: robisz to co lubisz, zarabiasz, nie musisz się tyle męczyć co praca w MCdonaldzie, doświadczenie.

Ktoś zainteresowany ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaaban napisał(a):

Zawsze może brać, testować i oddawać do sklepu w ciągu 10 dni ;)

No Lanc rozczarowałeś mnie, myślałem, że pokażesz, to, że na pierwszej lepszej można zrobić ten 1ghz bez większego wysiłku a ty kupujesz sprawdzonego :P

Jak mi zasponsorujesz koszty wysyłki w obie strony to mogę tak zrobić, no problem ;) Zresztą nie bój nic, zrobimy w GDA 1Ghz :P

@igorzasty

Tylko do tego trzeba mieć kapitał ;]]] Bo ludzi chętnych na 900/2000 za 500-600 zł byłoby dużo [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@igorzasty

Tylko do tego trzeba mieć kapitał ;]]] Bo ludzi chętnych na 900/2000 za 500-600 zł byłoby dużo [;

Przecież nie mówię, że musisz kupić 10 kart naraz. Zaczynasz do jednej, później możesz zakupić następną, a po zarobieniu odpowiedniej sumki zakupujesz już 2 itd i gonisz Bila Gates'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell napisał(a):

Ja się znam na OC? Czytając komentarze zaczynam wątpić w siebie. Jest tylu młodych i lepszych co robia takie świetne wyniki, że zapiera mi dech w piersiach.

Nie zgrywaj cwaniaczka który pozjadał wszystkie rozumy, bo ci to nie wychodzi <_<

Stuknij lepszy wynik to pogadamy...chyba że jedyne co umiecie robić na tym subforum to najeżdżanie na inne serwisy żeby sie dowartościować.

MaSell napisał(a):

Chetnie bym teraz takiego 8600 wzial pod dach i zrobił coś z nim, a tak dla przykładu :D . Leborg, ty mieszkasz blisko i masz taką karte, chcesz ją sprawdzić :D ?

Jesteś takim guru to sobie radź sam?

Mój kumpel wczoraj przeglądał ten temat i fajnie to podsumował:

"to forum schodzi na psy, koleś stuka 1ghz na rdzeniu a jakieś lolki mówią że to nic ciekawego..."

Tyle :mrgreen:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc napisał(a):

Jak mi zasponsorujesz koszty wysyłki w obie strony to mogę tak zrobić, no problem ;) Zresztą nie bój nic, zrobimy w GDA 1Ghz :P

nie zapomnij o pamieciach @1Ghz

2 karty na samsungach 1.4ns poszly 1Ghz i ta co w kapie 1.2ns 1ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg napisał(a):

"to forum schodzi na psy, koleś stuka 1ghz na rdzeniu a jakieś lolki mówią że to nic ciekawego..."

Apetyt rosnie w miare jedzenia :mrgreen:

@ChrisG

Ladny wynik, nie powiem :rolleyes:

Zamierzasz wsadzic jakies lepsze chlodzenie na karcioszke? Moze DI ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xacti napisał(a):

Apetyt rosnie w miare jedzenia :mrgreen:

@ChrisG

Ladny wynik, nie powiem :rolleyes:

Zamierzasz wsadzic jakies lepsze chlodzenie na karcioszke? Moze DI ? ;)

Narazie niema czasu bo testuje porownanie 8600gt vs 2600XT DDR3 ale kiedys czego nie. Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc napisał(a):

@igorzasty

Aktualnie promocja w Apollo przy przelewie wysyłka gratis ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage
  leborg napisał(a):

Moze dla tego , ze coraz wiecej czytamy postow w stylu : moj woz jedzie 250 , twoj 249...ale to ja jestem lepszy , do tego kazdy robic chce z siebie mastera...

Chris...zdradzisz jakies przecieki o 2600?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage napisał(a):

Moze dla tego , ze coraz wiecej czytamy postow w stylu : moj woz jedzie 250 , twoj 249...ale to ja jestem lepszy , do tego kazdy robic chce z siebie mastera...

Chris...zdradzisz jakies przecieki o 2600?

Poniedzialek publikacja uwas wtrorek 2rano.

Wtedy wszystko bedzie,jedno mnie zastanawia jak na frazie mogli napisac 24 jednostki zunifikowane <_<

juz wiem magia cyferek AMD/ATI

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage
  Suchyb napisał(a):

No gdzie te testy :P

Specjalnie czekałem do tej 2 rano :P

Wejdz w temat o 2600 lub 8600 ale jako karcie , a nie w atak na rdzen itd :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam was że wy robicie 1GHz na karcie 8600GT.

Ja mam Palita 8600GT i stabilnie udało mi się zrobić 710/1690

Wie ktoś może jak mogę zrobić więcej ? Chociaż trochę...

Bardzo proszę o jakąś radę.

Aha dodam że oczywiście nie mam zamiaru robić V-mod'a szukam innego sposobu bo nie zależy mi na 1GHz :)

Edytowane przez gwiazdoorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gwiazdoorek napisał(a):

Aha dodam że oczywiście nie mam zamiaru robić V-mod'a szukam innego sposobu bo nie zależy mi na 1GHz :)

trochę pomyśl ... w jaki inny sposób chcesz osiągać 1Ghz na rdzeniu bez podnoszenia napięcia ?

710mhz to prawie kres możliwości, ewentualnie może lepsze chłodzenie dało by nieznacznie więcej jednak wg mnie szkoda zachodu o te +40~50mhz , chcesz aby wyższe taktowanie rdzenia miało jakieś znaczenie ? zrób Vmoda

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większe napięcie PCI-E co najwyżej może ci spalić kartę :]

Można zmienić taktowania shaderów jak sobie bios wyedytujesz.

Jak nie chcesz 1Ghz to robisz lekkiego vmoda (czyli podnosisz napięcie np do 1.45, teraz masz pewnie coś około 1.35) i karta bez problemu powinna zrobić te 800Mhz. V-mod jest banalnie prosty (pare kresek ołówkiem, w racie spalenia karty, zmazujesz ołówek i oddajesz na gwarancje). No ale nie róbmy tutaj OT, jak masz jakieś pytania o 8600GT i OC tej karty to pisz w TYM temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, tylko szkoda, że przy tak wysokim napięciu ;/

Była sidebandowa sztuka dużo lepsza, ale pewnie dobre WC wytrzyma do 24/7 te 1.7-1.8v :P

Edytowane przez Damikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damikor napisał(a):

Fajnie, tylko szkoda, że przy tak wysokim napięciu ;/

Była sidebandowa sztuka dużo lepsza, ale pewnie dobre WC wytrzyma do 24/7 te 1.7-1.8v :P

Akurat moje WC, spokojnie utrzymuje takie napięcie... :D Boję sie tylko o sekcje zasilania, czy po prostu przewoltowania czegoś... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pierwszy z brzegu, zwykły Palit 8600GT na pcb od GT, 1.8v, standardowe chłodzenie i pasta, standardowy bios, wentylator 25% (dopiero po wszystkim to zobaczyłem :lol: ).

Wynik robiłem aż 15minut. Jestem ekstremalny, podziwiajcie mnie przez 4 strony :lol: I nie zapomnijcie powiedziec kolegom :lol2:

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell napisał(a):

ups...

Pierwszy z brzegu, zwykły Palit 8600GT na pcb od GT, 1.8v, standardowe chłodzenie i pasta, standardowy bios, wentylator 25% (dopiero po wszystkim to zobaczyłem :lol: ).

Wynik robiłem aż 15minut. Jestem ekstremalny, podziwiajcie mnie przez 4 strony :lol: I nie zapomnijcie powiedziec kolegom :lol2:

ukrzyzowac go ! :D :D :D

Edytowane przez wampir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...