Skocz do zawartości
azyl

Zestaw Pod Muzyke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kumpel poporsił mnie o zaproponowanie zestawu na którym moglby on tworzyc muzyke. Gosc chce podlaczyc do kompa w niedlugim czasie elektryczne organy ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa ), w kazdym razie ma to byc juz do profesjonalnego ( w miare mozliwosci oczywiscie ) nagrywania utworow. Kumpel jest muzykiem, wiec glownie na to mam sie kierowac dobierajac sprzet. Wiadome jest ze karta muzyczna powinna byc z tych lepszych ( obowiazkowo 5.1 ) . Poza tym komputer ma byc w czasie stopniowo rozbudowywany wiec podzespoly bazowe jak np. MOBO musza byc dobre zeby potem nei wychodzily jakies kwiatki. Kwota to max 1300 zeta i niestety nie moze byc ona przekroczna ( fajnie by bylo jesli dalo by rade cos taniej skrecic ) . Niestety od jakiegos czasu nei siedze na biezaco w nowosiach sprzetowych, dlatego bardzo was prosze o porady jaki sprzet zlozyc. Aha, kumpel nei gra w zadne gry na kompie wiec karta grafiki nie stanowi waznego elementu tej ukladanki .

Z gory dzieki

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bierzesz najtańszy zestaw od Sysaka:

MOBO FOXCONN MCP61SM2MA-ERS2H______________________ 183zł

CPU AMD Sempron 64 3000+ AM2 BOX _________________ 104zł

RAM Goodram 1GB 667MHz ____________________ 126zł

HDD Western Digital WD1600AAJS 160GB ______________ 177zł

DVD-RW Samsung SH-183L SATA _______________________ 99zł

Zasilacz Delta DPS-350AB 350W __________________________ 40zł

CAŁOŚĆ: 729zł

Za pozostałą kwote niech dokupi najlepszą dzwiękówke jaką zdoła kupić. Koniecznie musi mieć MIDI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 1300zl to mozna kupic sama k. dzwiekową

nie znam sie na profesjonalnych dzwiekowkach, na pewno nie moze to byc zaden sound blaster czy integra :)

moze jakas maya?

co do reszty to mysle ze brisbane + mobo na 690g

do tego jakis dysk (nie wiem czy duzy potrzebny)

ram 1gb styknie raczej, najtansze goodramy 667

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bierzesz najtańszy zestaw od Sysaka:

Za pozostałą kwote niech dokupi najlepszą dzwiękówke jaką zdoła kupić. Koniecznie musi mieć MIDI.

Sempron 3000+ ? Szybki procesor = małe opóźnienia w MIDI...

Co do dźwiękówki to może coś porządnego na envy24, np. Terratec DMX 6fire 24/96 - świetna karta w swojej cenie (mam/polecam), czysto gra i przede wsyztkim m a bardzo rozbudowany panel I/O (mozna podlaczyc wlasciwie wszystko).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od czego jest OC?? A po za tym co da szybki proc jak dzwiekówka do d... bedzie??

Bez sensu - skoro dokładając 110PLN ma X2 3600+. To i tak na dzwiękówke mu zostanie ~450 PLN

Jeśli człowiek chce montować muzykę to komputer powinien być ... cichy

To zależy, jak ktoś nie zamierza zakładac studia nagraniowego (chce zająć się muzyka czysto amatorsko) to na początek wystarczą dobre słuchawki "półzamknięte".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOBO FOXCONN MCP61SM2MA-ERS2H - to jest dobry sprzet ? jak mowilem zalezy mi na mozliwie dobrej bazie, czy nie jest to cos pokroju asrocka ?

I jeszcze jezeli chodzi o ta muzyke -Terratec DMX 6fire 24/96 - gdzie to ustrojstwo dostane ?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi