SETHH1 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam Zastanawiam się który z procesorów wybrać: Intel Core2 Duo E6850 3,00GHz (S775) BOX link czy Intel Core2 Quad Q6600 2,40 GHz (S775) BOX link Będę wdzięczny za pomoc w wybraniu któregoś z konkretnie tych 2 procesorów -stawiam na wydajność i stabilność Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Ja nie sprawdzałem, ale dużo słyszałem. Po pierwsze seria E jest bardziej dedykowana do gier, a Q do korzystania z programów. Tak więc czego oczekujesz, to wybierasz. Tu masz niższą cenę E6850 - http://www.apollo.pl/store/b64:RTY4NTA= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Po pierwsze seria E jest bardziej dedykowana do gier, a Q do korzystania z programów. Tak więc czego oczekujesz, to wybierasz. Taa... ciekawa teoria. Imo bierz quad'a. Wykręcisz go do tych 3GHz, może nawet więcej, a 4 rdzenie będą na przyszłość. Nie sugeruje się, że e jest droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 W przypadku intela różnice w mhz da się nadrobić, a co 4 jajka to nie 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanjuro Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) No Moloch ma poniekąd rację. Narazie chyba nie ma żadnej gry korzystającej z 4 rdzeni, a programy już są. Co prawda idzie je policzyć pewnie na palcach jednej ręki i w większości wypadków są to programy drogie. Z gier... no czekamy dalej na UT3 i Crysis, które podobno mają korzystać z mozliwości quada... Może wkońcu programiści zaczną zauważać, że jest w kompie więcej niż jeden proc i zaczną z tego korzystać... Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Sanjuro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) z tego co wiem wywachalem gdzies maja byc updaty do gier takich jak hmm nie pamietam i maja uzywac 2 jajeczka a tak poza tym ja tez biore 4 jajka to tylko 250 zloty wiecej i mam 4 jajka a potem robisz sli i jazda w czyms tam no i programy .......... hehe lubie tok godac :P hmm crysis ma uzywac 4 rdzenia lub 2 extreme czy cos takiego jest net szukac szukac Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Tow3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Cztery rdzenie niby sa fajne... Ale nie na codzien. Roznicy w wydajnosci 2vs4 w codziennym uzytkowaniu nie zauwazysz (to nie 1vs2) a grzeje sie znacznie bardziej i nie wykrecisz go tak (E6850 3.6 GHz+ robi bez problemu) Quada bierz jesli wiesz do czego bedziesz go uzywal. Masz zamiar korzystac z programow wykorzystujacych 4 rdzenie? Gry poki co nie do konca 2 wykorzystuja, a Crysis i UT3, czy Alan Wake nikt nie widzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 hmm a no troche racja moj kumpel ma coś w podobie jak ja będę kupował a nawet ma gorszą Płytę leci mu idealnie na 3200 z jakims tam coolerem i tylko jeden 80mm wyciagacz z tylu , z przodu bedzie zakladal taki sam chyba nie wiem pytaj sie go :wink: a po za tym po jaką cholere mi 3600 albo i wiecej x.X to sa 4 rdzenia :blink: jak wyciagne 3000 z dobra temp to sie bede cieszyl tak windows bedzie ustawiony na używanie tego rdzenia do tego a to do tego itp B-) pozdrawiam wszystkich :D P.S nie wymienialem kompa od od od od ....... więc wiesz to co kupie teraz Q6600 itd patrz mój niezbyt odwiedzany temat :( to mi wystarczy na parę lat tak sądzę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 No gry wykorzystujące quda to się trafiają. Wyniki supremecommander. Użycie rdzeni. World In Conflict też ponoc jest wielordzeniowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma104 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 ja wybralbym 4 jajka dlaczego - bardziej przyszłościowo teraz może niema gier które wykorzystują 2 rdzenie ale one zagościły już na stele i to zacznie sie zmieniać będzie coraz więcej gier i programów obsługujące 2 lub więcej rdzeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jak to nie ma gier na dwa rdzenie :blink: Już polski ExpandRally je wykorzystywał. Lost Planet demo w tescie Cave daje posiadaczom dwóch rdzeni 2 razy więcej fps Lost PLanet World In Conflict beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...