Marcinas83 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Niestety chciałem podnieść taktowanie szyny do 1066 (266) ale komp już się nie obudził. Brak sygnału z VGA ponieważ komp ruszył (coś tam robi) ale ekran pozostaje czarny, no i dioda monitora mryga. Na szynie 900 (225) wstał bez problemu i osiągnął taktowanie ~2003 GHz. P.S czy oprócz podniesienia częstotliwości szyny muszę coś jeszcze pozmieniać? A i czy u was napięcie procesora też skacze od 1.168v do 1.264v? Czy to normalne? Może to wina zasilacza lub sieci energetycznej? Pozdrawiam Wiedziałem, że to wina pamięci :lol2: Jak podnosisz FSB to dobierasz dzielnik pamięci tak, aby pamięć działała ze swoją nominalną prędkością?? Czy tylko wpisałeś fsb 1066 i zapisałeś zmiany w biosie?? Czasem jest tak, że podnosząc FSB dość znacznie komp się sam nie uruchomi i trzeba go wyłączyć POWEREM i włączyć ponownie tzn. ręczny dual boot :D Witam, mam problem z karta dzwiekowa na tej plytce, posiadam system xp z serv.packiem 2, wszystko niby sie normalnie instaluje, komputer uruchamia sie ponownie, a pozniej komputer znajduje dodatkowe urzadzenie: "audio device on high definition audio bus" i niestety nie moge zainstalowac zadnych sterownikow do niego, sam z internetu tez nic nie znajduje. Dodam, ze instalowalem wszystkie sterowniki zgodnie z wytycznymi z pierwszej strony tego tematu, bios mam P33. Aha i jeszcze jedno dzwiek mi dziala. Z gory dzieki za pomoc. Poszukaj w tym temacie bo już było na temat karty dźwiękowej może uda się ją Tobie włączyć. Rozumiem ze instalowałeś wpierw sterowniki do płytki (chipsetu) później do kontrolera ATA, a na końcu lan jak i dźwięk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyG Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) @Marcinas83 W biosie wpisałem 1066 i zapisałem. Poprzednio ustawiłem pamięci z AUTO na 800MHz i timingi 4-4-4-12, napięcie na 2,115V. To w takim razie jaki mam ustawić dzielnik i gdzie go wklepać? Bo tak ogólnie to nie zmam się na podkręcaniu. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 20 Grudnia 2007 przez JerzyG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beastian Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) W "Overclock Options" na górze jest informacja o aktualnie ustawionym taktowaniu pamięci (Memory Target Frequency). By mieć 800MHz na pamięci: Przy FSB=1066 i DRAM Freqency=800 powinieneś ustawić Fox Ratio Select na 1:1.5 1066/4 = 266 266 * 2 * 1.5 = 798 (MHz) Przy FSB=1333 i DRAM Frequency=800 powinieneś ustawić Fox Ratio Select na 1:1.2 1333/4 = 333 333 * 2 * 1.2 = 799.2 (MHz) Edytowane 20 Grudnia 2007 przez Beastian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChubbChubb Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 zasilacz mam firmowy akurat (corsair vx450w) No nic kompa musze oddac do jakiegos speca bo nie mam nawet zamiennikow aby wszystko posprawdzac (aby dojsc do tego czy to oby plyta napewno jest walnieta) A jakby plyta byla walnieta to zasilanie normalnie wlaczyloby sie? Ja nie wiem czy to to :) ale mialem podobna sytuacje jak skladalem kompa kumpowi - wtedy problemem byla uwalona myszka :D - zasilanie do plyty dochodzilo dioda sie palila ale zero reakcji na start,reset Najlepiej wyjmij z budy i podepnij minimum rzeczy co sie da i sprawdzaj po kolei czy sie uruchomi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyG Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 W "Overclock Options" na górze jest informacja o aktualnie ustawionym taktowaniu pamięci (Memory Target Frequency). By mieć 800MHz na pamięci: Przy FSB=1066 i DRAM Freqency=800 powinieneś ustawić Fox Ratio Select na 1:1.5 1066/4 = 266 266 * 2 * 1.5 = 798 (MHz) Przy FSB=1333 i DRAM Frequency=800 powinieneś ustawić Fox Ratio Select na 1:1.2 1333/4 = 333 333 * 2 * 1.2 = 799.2 (MHz) Dzięki! Po robocie zaraz zabieram się za sprawdzanie i napisze jutro jak mi poszło. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper___ Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Poszukaj w tym temacie bo już było na temat karty dźwiękowej może uda się ją Tobie włączyć. Rozumiem ze instalowałeś wpierw sterowniki do płytki (chipsetu) później do kontrolera ATA, a na końcu lan jak i dźwięk??Tak, instalowalem w tej kolejnosci (tylko dzwiek przed siecia), prawde mowiac to przejrzalem caly ten temat i nikt nie poruszal takiego zagadnienia: "audio device on high definition audio bus" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) A jakby plyta byla walnieta to zasilanie normalnie wlaczyloby sie? Zależy, ja zwaliłem płytę przez zasilacz <stare dzieje> i napięcie na płycie było, ale płyta już nie była do użytku, wentyle kręciły się, diody paliły, i nic więcej. Edytowane 20 Grudnia 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) Kupiłem 4x1GB KingMax 800 (sprzedając 2x1GB 1066) i niestety windows zawiesza się co jakiś czas (niebieski ekranik wyświetla). Widzi dokładnie 3584MB. Nie wiecie co może być? Wykrywa DualChannel 128bit, ale Windows w różnym odstępie czasu wyświetla niebieski ekran... grrrr Formacik i stawiam od nowa Windowsa. P.S. Mam bios P28? Czy w tym 33 już nie trzeba naciskac Y or N? Edytowane 20 Grudnia 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 To najpierw włącz memory remap feature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) dobra wiadomosc: fox wreszcie zdolal u siebie zreprodukowac buga ze zlym wyswietlaniem czestotliwosci proca/FSB (na procku retail, wczesniej uzywali ES i nic), i maja to naprawic, tak samo brakujaca opcja "CPU TM Function" tez sie maja zajac :). === Mam bios P28? Czy w tym 33 już nie trzeba naciskac Y or N? juz nie :) Kupiłem 4x1GB KingMax 800 (sprzedając 2x1GB 1066) i niestety windows zawiesza się co jakiś czas (niebieski ekranik wyświetla). Widzi dokładnie 3584MB. Nie wiecie co może być? Wykrywa DualChannel 128bit, ale Windows w różnym odstępie czasu wyświetla niebieski ekran... grrrr jaka czestotliwosc FSB/RAM, dzielnik, timingi, napiecie? na jakich kostkach sa te ramy (jak wiesz)? Edytowane 20 Grudnia 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruhy Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 ja wlasnie jestem na etapie skladania komputera do kupy. Zestaw taki jak w opisie. Mam problem poniewaz po zlozeniu wszystkiego na ekranie monitora nic sie nie pojawia po wlaczeniu kompa. Jak go wlacze to wszystko dziala. Wentyle sie kreca, dysk chodzi, grafa rowniez ale na monitorze nic sie nie pojawia (zero odzewu z monitora po starcie kompa). Czy musze na plycie cos przestawic (ustawic) aby pierwszy raz wszystko ruszylo? Dodam ze jeszcze nic tam nie grzebalem a plyta nowiutka jest. Zlozylem tylko i tyle. PS. Nie wiem czy to tak ma byc ale na plycie pali sie czerwona dioda (nawet gdy komp nie chodzi) Znajduje sie ona pomiedzy bateria a zlaczami ATA dokladnie obok pinow do podpiecia kabelkow z obudowy (diod od hdd itp) ja mialem to samo..jeżeli twój problem jest dalej aktualny to odpal kompa na jednej kosci ram, bez żadnych dyskow, u mnie zadzialało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Dzięki. Nie włączałem opcji "rimap" bo miałbym jeszcze 300mb mniej. Zwiększyłem napięcie na kostki z 1.84 na 1.89 i wszystko chodzi na nowo zainstalowanym Windowsie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beastian Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Systemy 32bitowe (Windows XP) nie widzą więcej pamięci niż te ok. 3GB (32bitowe adresowanie na to nie pozwala). Dopiero 64bitowy Windows Vista obsługuje pamięć 4GB i więcej. Remap future jest specjalnie wymyślonym bajerem na takie sytuacje...ale nie wiem dokładnie jak działa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewyKrawiec Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Tak, instalowalem w tej kolejnosci (tylko dzwiek przed siecia), prawde mowiac to przejrzalem caly ten temat i nikt nie poruszal takiego zagadnienia: "audio device on high definition audio bus" Wejdź do panelu sterowania -> Dodaj/Usuń programy i wywal wszystko co związane ze zintegrowaną dźwiękówką, zresetuj kompa i jak pojawi się monit o wykryciu nowego sprzętu, olej go i zainstaluj sterowniki z płyty dodanej do mobo. W czasie instalacji ponownie wyświetli się okienko o znalezieniu "High Definition ..." - nie rób nic tylko spokojnie czekaj do końca instalacji sterowników, po czym zaakceptuj restart sprzętu. Powinno pomóc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper___ Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Wejdź do panelu sterowania -> Dodaj/Usuń programy i wywal wszystko co związane ze zintegrowaną dźwiękówką, zresetuj kompa i jak pojawi się monit o wykryciu nowego sprzętu, olej go i zainstaluj sterowniki z płyty dodanej do mobo. W czasie instalacji ponownie wyświetli się okienko o znalezieniu "High Definition ..." - nie rób nic tylko spokojnie czekaj do końca instalacji sterowników, po czym zaakceptuj restart sprzętu. Powinno pomóc. Pozdrawiam. Niestety to nie pomaga, dalej to samo. Poczytalem w necie, ze moga pomoc uaktualnienia KB888111 i KB835221. Niestety nic nie dalo, zainstalowalem system od nowa i przed instalacja realteka znowu te uaktualnienia, niestety dalej nie dziala, z tym ze zmienilo sie nie zainstalowane urzadzenie z "audio device on high definition audio bus" na "Urzadzenie audio na High Definition Audio". Ale niestety zolty wykrzyknik nie zniknal. Juz nie mam nerwow, walcze z tym caly dzisiejszy dzien !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) olej go i zainstaluj sterowniki z płyty dodanej do mobo nie z plyty, najnowsze ze stronki realteka do hda przed instalacja realteka znowu te uaktualnienia potrzebne uaktualnienia (hotfixy) sa zawarte w pakiecie sterow hda R., wiec nie instaluj ich sam wczesniej - instalator R. wykryje, ktore sa potrzebne i sam je zainstaluje Edytowane 20 Grudnia 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper___ Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 nie z plyty, najnowsze ze stronki realteka do hda potrzebne uaktualnienia (hotfixy) sa zawarte w pakiecie sterow hda R., wiec nie instaluj ich sam wczesniej - instalator R. wykryje, ktore sa potrzebne i sam je zainstaluje Przy pierwszej probie instalacji windy zrobilem wlasnie dokladnie tak, zainstalowalem najnowsze R183. Wszystko sie instalowalo, nagle wyskoczylo okno, ze windows wykryl nowe urzadzenie (czyli audio device on high definition audio bus), a instalacja sama dobiegla konca i przeszlo do okna restartu kompa. Po uruchomieniu ponownie znajdywal i chcial instalowac "audio device on high definition audio bus", ale niestety sie nie dalo. Sciagam wlasnie inna wersje windowsa, bo juz nie mam pomyslu co z tym mozna zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Systemy 32bitowe (Windows XP) nie widzą więcej pamięci niż te ok. 3GB (32bitowe adresowanie na to nie pozwala). Dopiero 64bitowy Windows Vista obsługuje pamięć 4GB i więcej. Remap future jest specjalnie wymyślonym bajerem na takie sytuacje...ale nie wiem dokładnie jak działa :P Przy uruchomionej opcji "Remap" nie włącza mi się komputer, zresztą ona ustawia 4GB->3.2GB. Bez "Remap" mam więcej bo 3.56GB i Windows to ładnie wykrywa Edytowane 21 Grudnia 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakota Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Postaw XP-ka 64bit :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej71 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Niestety to nie pomaga, dalej to samo. Poczytalem w necie, ze moga pomoc uaktualnienia KB888111 i KB835221. Niestety nic nie dalo, zainstalowalem system od nowa i przed instalacja realteka znowu te uaktualnienia, niestety dalej nie dziala, z tym ze zmienilo sie nie zainstalowane urzadzenie z "audio device on high definition audio bus" na "Urzadzenie audio na High Definition Audio". Ale niestety zolty wykrzyknik nie zniknal. Juz nie mam nerwow, walcze z tym caly dzisiejszy dzien !! Witam, Miałem ten sam problem. Rozwiązanie, przynajmniej u mnie, okazało się banalne. Mianowicie, po instalacji sterowników, po restarcie, wyskakuje komunikat "audio device on high definition audio bus", dźwięku oczywiście brak, pomimo tego, że sterownik są poprawie zainstalowane. Pomogło - wyjęcie i ponowne włożenie wtyczki od kolumn głośnikowych. Po tej operacji pojawiło się menu HD informujące, że właśnie została uaktywniona (włożona) wtyczka do konkretnego gniazda. Dźwięk się pojawił. Denerwujący komunikat o nowym sprzęcie można potraktować w dwojaki sposób: 1. Wyłączyć to urządzenie w panelu zarządzania sprzętem, 2. Mam kartę graficzną Radeon HD2900GT, która to posiada wyjście Audio HDMI, po zainstalowaniu sterowników z płyty komunikat zniknął. Obie możliwości sprawdziłem empiryczne - rezultat jest identyczny dźwięk jest a komunikat zniknął. Jakby co to pisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beastian Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) No tak! Auto-wykrywanie podłączenia wtyczek mogło coś tu namieszać... Nie wiem czy u mnie w panelu Realteka też podobnie nie było. Najpierw napisane, że nic nie jest podłączone a potem podłączyłem jeszcze raz i zaczęło działać. Ode mnie dodam, że Menedżer Realtek HD Autio jest o wiele lepszy pod Vistę niż pod XP. (przynajmniej tam mam do wyboru 5.1) :-/ Edytowane 21 Grudnia 2007 przez Beastian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Wyszła nowa wersja HWMonitora 1.0.5.9 LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Wyszła nowa wersja HWMonitora 1.0.5.9 LINK hmm to ja już nie wiem ... teraz HWMonitor pokazuje identycznie jak CoreTemp i jak speedfan czyżby z dobrego zrobili zły ?? Edytowane 21 Grudnia 2007 przez jupijupi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Przy uruchomionej opcji "Remap" nie włącza mi się komputer, zresztą ona ustawia 4GB->3.2GB. Bez "Remap" mam więcej bo 3.56GB i Windows to ładnie wykrywa Problem stary jak świat. Jeśli masz neostradę przez modem sagema to zapomnij o XP64bit jeśli zaś nie masz i lubisz mieć windowsa po angielsku to instaluj. U mnie wykrywa równe 3gb ramu :rolleyes: Vista 64bit z sagemem od neo działa, ale tak zamula kompa, że wolałem mieć o 1gb ramu mniej widzianego przez sys niż się z nią męczyć. Starsze gierki też nie śmigają :( np. Gothic 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Tak jak pisze Marcinas83 - pozostaje albo przesiadka na XP 64bit, albo Vistę x64. Obydwie opcje są uciążliwe, i IMO najlepiej przeboleć po prostu brak tych kilkuset MB. Radzę ci Marcinas83 wywalić ten pobrazek z cytatu, chyba że chcesz dostać pare %... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Dziś pobawiłem się biosem P32 i w moim odczuciu jest nie dopracowany ... Ustawiam CPU 3003MHz 0x i 1.2826vnb mnożnik | timingi | częstotliwość | napięcie | 1:1 | 55515 | 429MHz | 2.205v | - komp wstaje 1:1 | 44412 | 429MHz | 2.205v | - komp nie wstaje 5:6 | 55515 | 515MHz | 2.205v | - komp nie wstaje 4:5 | 55515 | 536MHz | 2.205v | - komp nie wstaje Za każdym razem wyłączałem zasilacz i czekałem aż zgaśnie czerwona dioda. Jak włączałem kompa i nie chciał wstać a ja w tym razie przełączyłem zasilacz z tyłu na 1 sek to komp normalnie wstaje, wchodzę do windy i super pi 16M normalnie przechodzi. Zmiana napięć na NB dokonywałem do 1.4v co nic nie dawało, tak samo c1e i speedstep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Gdyby wykrywał 3GB to troszkę byłbylm podenerwowany, ale jak widzi 3.5GB to się ciesze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 hmm to ja już nie wiem ... teraz HWMonitor pokazuje identycznie jak CoreTemp i jak speedfan czyżby z dobrego zrobili zły ?? u mnie to samo,takie same tamp. jak coretemp,sam już się pogubiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beastian Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja nadal siedzę na P32 i też próbowałem podciągnąć A-Data Extreme 800MHz 2x1GB FSB trzymam 333MHz Napięcie procesora +4x a NB default Pamięć puszczam w dzielniku 1:1.5 uzyskując 999MHz ale przy dzielnikach SPD (5-5-5-15). Przy napięciu 2.115V miałem parę resetów a na 2.16V chodzi do tej pory stabilnie. Ustawienie 999MHz i 4-4-4-12 nie poszło nawet przy 2.295V na pamięci. Ale Tobie stolara chodzi o to, że trzeba wymusić wyłączenie płyty by komp odpalił? Czy o to, że dzielniki nie działają? Rozumiem, że na innym BIOSIE (P28?) wstawał komp normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ale Tobie stolara chodzi o to, że trzeba wymusić wyłączenie płyty by komp odpalił? Czy o to, że dzielniki nie działają? Rozumiem, że na innym BIOSIE (P28?) wstawał komp normalnie? Na innych biosach nie pamiętam jak było ale chyba też tak. Chodzi mi o to że trzeba zmuszać płytę żeby wstała ( to przełączenie zasilacza) a jak wstanie to jest stabilnie, to mnie ciekawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...