komputerfan Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Tak jak w temacie co myślicie o tej płycie? (mile widziane opinie posiadaczy) Co jeszcze w tej cenie jest warte uwagi?(płyta ma być stabilna, chipset >=965, do średniego OC ) Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez komputerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Doloz troche i wez Abit IP35-E . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputerfan Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mógłbyś sprecyzować dlaczego jest IP35-E warta tych dodatkowych 60-70zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mógłbyś sprecyzować dlaczego jest IP35-E warta tych dodatkowych 60-70zl?pewnie i by mogl, ale na prawde byloby dobrze gdybys chociaz troche sam cos zrobil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jak do średniego o/c to nie ma sensu dopłacać... Choć podany przez Ciebie Abit słabo sobie radzi z o/c. Ja polecę: http://www.ceneo.pl/GotoURL.aspx?accountID...roductID=298366 Gigabyte DS3 na I965 za 329zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Mógłbyś sprecyzować dlaczego jest IP35-E warta tych dodatkowych 60-70zl?Podam na zachete jedna zalete, reszty poszukaj sam.. IP35-E jest na nowym chipsecie P35 wiec na pewno obsluzy nowe procki Intela. @serwal4 No nie wiem, koledze ostatnio taka padla, a oc bylo nie wielkie (6300 @ ~ 2.4GHz). Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 965 też obsługuje - kwestia aktualizacji BIOS'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 965 też obsługuje - kwestia aktualizacji BIOS'u.chyba poki co asus podal taka informacje co do swoich plyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 965 też obsługuje - kwestia aktualizacji BIOS'u.Dasz 100% gwarancji, ze obsluzy? ;) Poza tym napisalem ze to jedna zaleta ip35-e... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Nie dam gwarancji, taką gwarancję daje jak narazie Asus. Więc prędzej czy później inne firmy też udostępnią odpowiednie bios'y. Z c2d było podobnie, że tylko nowe chipsety... a na dzień dzisiejszy to I865 pamiętający s.478 obsługuje c2d. Nie twierdzę, że nie ma sensu dopłacać. Ale autor topic'u nie sprecyzował, że zależy mu na obsłudze najnowszych procków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputerfan Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 pewnie i by mogl, ale na prawde byloby dobrze gdybys chociaz troche sam cos zrobilRzecz w tym że sporo sie naczytałem i szczerze mówiąc dostałem mętliku w głowie. Procesor jaki mam zamiar zainstalować do tej płyty(sory ze teraz wspominam) to 2140. Więc na co mi płyta za 400zł przy tym procesorze. A co do argumentacji typu "kup to bo tak i już, to człowieka aż ściska". Trzy zdania nikogo nie zbawią typu "mam ta płytę, żądnych problemów przy takich i takich zastosowaniach". A co do argumentacji że ma nowszy chipset IP-35(od razu mówie że taki ze mnie znawca na komputerach jak z Szaranowicza na piłce)to co mi po mnim kiedy znowu bede zmieniał proc to juz albo beda nowe ciekawsze plyty albo wogole nowy standard, wiem ze ma ddr3 tylko teraz to tyle warto co dx10w kartach graf.(zasłyszana opinia odrazu mówie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Przy 2140 ten Abit IP35-E bedzie wlasnie dobrym wyborem poniewaz pozwala osiagnac wysokie FSB. Poza tym ten abit nie obsluguje DDR 3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputerfan Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Gigabyte DS3 na I965 Nadal ta płyta ma problemy z Goodramami które też bym chciał kupić? A płyte za 309zl można kupić :). Aha i OC jakie mnie interesuje to 2140@na2,6max to co bym chciał. Kto ma IB9 i DS3 na 965 i mógłby się wypowiedzieć? NA ib9 czy ds3 nie osiągnę fsb 333?(oczywiscie przy ciagle stabilnej pracy). Nie każdy jest maniakiem i dla którego fsb 400 to mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarex Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witam mam tego ib9 na e2140 bez podnoszenia napiecia 2.8 Ghz, testami nie katowałem, marki stabilne, na co dzien 2.4ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Przy 2140 ten Abit IP35-E bedzie wlasnie dobrym wyborem poniewaz pozwala osiagnac wysokie FSB. Poza tym ten abit nie obsluguje DDR 3 ;)Tyle tylko ze wysokie fsb mozna sobie o dupe potluc bo proc ma walla :P Dla laika: procesor nie pozwala na prace przy wyższym fsb. Jedyny sposob na obejscie tego to schlodzenie do temperatur ponizej zera :P NA ib9 czy ds3 nie osiągnę fsb 333?(oczywiscie przy ciagle stabilnej pracy)333 to osiagniesz nawet na 945. Mimo wszystko polecalbym ci jakas lepsza plytke, po to zeby sobie klopotow w przyszlosci zaoszczedzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) 965 też obsługuje - kwestia aktualizacji BIOS'u.IB9 nie ma wsparcia nawet dla procków na szynie 333, po prostu abit nie dał biosu, gdzie do ab9 już dawno wydał. Tak więc 965 owszem obsłuży przyszłe cpu, ale nie wszystkie płyty. Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Asus P5B. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Asus P5B. :) Zgadzam się. Chociaz dzisiaj sie troche pobawiłem i chyba sie płytka skonczyla przy ~370 (a moze procek? bo post przechodzi, ale winda juz sie nie ładuje, niezaleznie od napięcia). Plytka przy 350 fsb jak najbardziej stabilna, trzeba jej tylko dobry przewiew zapewnić, bo chipset sie smaży (jak każdy 965) Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgadzam się. Chociaz dzisiaj sie troche pobawiłem i chyba sie płytka skonczyla przy ~370 (a moze procek? bo post przechodzi, ale winda juz sie nie ładuje, niezaleznie od napięcia). Plytka przy 350 fsb jak najbardziej stabilna, trzeba jej tylko dobry przewiew zapewnić, bo chipset sie smaży (jak każdy 965)To E4300 wiec na 100% procek, one sie wlasnie gdzies kolo tego koncza. P5B robi 400+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Cześć. Mam tego Abita oraz Dual Core E2140. Narazie doszedłem do 3 GHz (375x8) bez podnoszenia napięcia, na boxowym chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam. Mam tego Abita IB9 i działam już na nim z 3 miesiąc. Jak na razie to nie mam żadnych większych problemów z tą płytą. Do minusów można zaliczyć: - kiepskie O/C przy obsadzonych 4 bankach pamięci (wiem urok 965) - po przejściu w stan wstrzymania nie raz ma problemy z ponownym startem - jak wcześniej miałem obsadzone 2 banki z ramem to O/C też nie należało do wysokich, chociaż tu może leżeć wina po stronie procka; 2,7ghz przy 1,425v :lol: ?? - brak nowego BIOS'u być może już nowszego nie zobaczymy. - po procedurze POST około 5 sek zwłoka zanim system zacznie się ładować, wtedy właśnie wykrywane są przez osobny kontroler na płycie urządzenia ATA - problem ten można rozwiązać trybem wstrzymania :D Ta płyta to taki "budżetowy" Abit i nie ma się co spodziewać jakiś wodotrysków. Z podłączeniem WD AAKS nie było żadnych problemów. Po za tymi kilkoma minusami płyta jak najbardziej bezproblemowa. Jak wszystko się ustawi dobrze to śmiga jak głupia Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputerfan Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzięki za odp. a wypowiedź Marcinas83 powinna być w podwieszonych pod tytułem "Jak należy sie wypowiadać". Ostatecznie zdecydowałem się na MSI P35 NEO-F ze względu na cenę(~360zł),port LPT(mam starą drukarkę) przy nowym chipsecie P35 i dobrych recenzjach. PZdr Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez komputerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...