Kynek Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 posiadam zintegrowana karte muzyczna i planuje zakupic taka - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SB+AUDIGY+SE+OEM . Tutaj jest napisane ze obsluguje ona 6 glosnikow a ja posiadam wieze z 2 glosnikami , bedzie wszystko ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) Ta dźwiękówka to kastrat o słabej jakości... Lepiej będzie przekonać się do używanych, np. SB Audigy 1: http://allegro.pl/item223048288_sound_blas...94_okazja_.html I nie będzie problemu z podpięciem wieży. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 LOL, nie namawiaj człowieka do kupienia zepsutej karty. Poza tym Audigy SE prawdopodobnie daje lepszą jakość dźwięku niż Audigy 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Hm, to nie lepiej kupić live! 24bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 popej napisał(a): LOL, nie namawiaj człowieka do kupienia zepsutej karty.Moge wiedzieć na jakiej podstawie uważasz, że karta jest uszkodzona? Z opisu to nie wynika... popej napisał(a): Poza tym Audigy SE prawdopodobnie daje lepszą jakość dźwięku niż Audigy 1.Tu żeś mnie zastrzelił. Tysiące razy słyszałem, że SE to kastrat i nie sięga do pięt pełnemu Audigy 1. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) freaker napisał(a): Moge wiedzieć na jakiej podstawie uważasz, że karta jest uszkodzona? Z opisu to nie wynika...Tez sie zastanwialem o co chodzi... :) Czekamy na rozwiniecie Popej ;) freaker napisał(a): Tu żeś mnie zastrzelił. Tysiące razy słyszałem, że SE to kastrat i nie sięga do pięt pełnemu Audigy 1. :unsure:Audigy SE ma lepszy przetowrnik DA, wiec mozna przypuszczac ze bedzie lepsza. Ja tysiace razy czytalem na forach komputerowych ze za 50 zl lepiej kupic Live5.1 zamiast Live! 24bit - bo przeciez ten drugi to kastrat i wogole syf... :rolleyes: Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) @ freaker Lepiej poszukaj sobie jakie ma przetworniki SE (popej już gdzieś wypisał wszysko, przy okazji sprawdź też live! 24bit ;)) i wtedy sam się przekonasz. Chodzi tuaj oczywiście o muzykę - w grach lepsze będzie "pełne" a1 - sprzętowo będzie liczyć eax. Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Link do dźwiękówki dałem już inny, skoro tamta byla uszkodzona (podobno, ja niczego się nie dopatrzyłem). Aczkolwiek dodam, że Audigy1 muzykę odtwarza jak dla mnie bardzo dobrze (tylko marne Cambridge SW DTT2200 to hamuje...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 serwal4 napisał(a): Link do dźwiękówki dałem już inny, skoro tamta byla uszkodzona (podobno, ja niczego się nie dopatrzyłem). Aczkolwiek dodam, że Audigy1 muzykę odtwarza jak dla mnie bardzo dobrze (tylko marne Cambridge SW DTT2200 to hamuje...). Moim zdaniem nieco za bardzo rozmywa detale na górze ... ale z drugiej strony dzięki temu brzmi dosyć "przyjemnie" ( szczególnie na źle zrealizowanych płytach gdzie przesadzono z sopranami ). Oczywiście rozmycie nie pozwoli nam usłyszeć "czegoś więcej" na materiale 24 bit 96 k .... zresztą ... audigy 1 jest w stanie pracować ( nawet na cyfrze *) max przy 48 khz. * - włączenie trybu 96k na SpDIF powoduje obcięcie wysokich tonów ... karta zachowuje się jak gdyby pracowała przy próbkowaniu 32 khz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Bo te 96k to marketing :) Creative przyznał się, że sprzedawał produkt nie do końca zgodny z opisem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...