Twój Pan Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 http://www.tomshardware.com/site/flash_vid...l_coolants.html Gratulujemy wyobraźni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To co panowie, idziemy do biedronki po piwo? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Chciałbym mieć 2 litry CLP, i fajne by było. Pompka by to raczej przepchnęła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ciekawe która pompka podołałaby z ciekłym metalem... jakoś tego nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja bym proponował zabawę ciekłym sodem- rosyjskie łodzie podwodne maiły tak chłodzone reaktory to chyba c2d też da radę. Tylko kto zbuduje takie układ do kompa to dostanie ode mnie browara :wink: Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ale z ciekłym metalem jako chłodziwo wydajność takiego układu była by wyśmienita, myślę, że dobra pompa cwu nie miała by problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To co, kupujemy karton termometrow i robimy rtęć kulera :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Kiedyś zdaje się miała wyjść karta chłodzona galem, ale nic z tego nie wyszło, głównie ze względu na kosmiczną cenę galu. Fakt faktem pojemność cieplna 40 razy większa niż H20, bla bla bla... tylko kto da za medium chłodzące ponad 1000 zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 kolega chce zlozyc zestaw za 3k pln ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 kolega chce zlozyc zestaw za 3k pln ;)i nie będzie krecić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ten 1000 zł to tak baaardzo asekuracyjnie podane :wink: Moge się mylić, ale czytałem gdzieś(chyba przy okazji tego prototypu karty chłodzonej galem), że koszt 100g galu to 800 zł a jest dużo gęstszy niż woda, więc pewnie bez 1 kg w GC(gal cooling) się nie obejdzie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 1kg clp w sklepie z odczynnikami kosztuje prawie 10k pln ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 To co, kupujemy karton termometrow i robimy rtęć kulera :D ? niech ktoś załatwi mi pompke to moge spróbować :rolleyes: (serio) 1kg clp w sklepie z odczynnikami kosztuje prawie 10k pln ;) http://img403.imageshack.us/img403/3896/clpeu8.jpg NETTO (?) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 niech ktoś załatwi mi pompke to moge spróbować rolleyes.gif (serio)No to jak już serio to ok - w jednym termometrze masz hmm 0,5 ml rtęci? Czyli żeby zrobić normalny układ potrzebujesz 1000 termometrów :lol: Pomijam fakt że rtęć i jej opary są trujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 W szpitalu są za "free" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 No to jak już serio to ok - w jednym termometrze masz hmm 0,5 ml rtęci? Czyli żeby zrobić normalny układ potrzebujesz 1000 termometrów :lol: Pomijam fakt że rtęć i jej opary są trujące. Pomińmy fakt, że Maniakalny raczej nie będzie maniakalnie rozbijał termometrów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 No to jak już serio to ok - w jednym termometrze masz hmm 0,5 ml rtęci? Czyli żeby zrobić normalny układ potrzebujesz 1000 termometrów :lol: Pomijam fakt że rtęć i jej opary są trujące. Pomińmy fakt, że Maniakalny raczej nie będzie maniakalnie rozbijał termometrów :P gdzieś, kiedyś miałem słoiczek mały (0,2-0,3l) jak wróce do domu to poszukam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 żebyś tylko zgonu nie zaliczył i nie mówię tu o alkoholu, taki słoiczek mógłby wytruć całą dzielnicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ilość rtęci zawarta w jednym termometrze może kompletnie skazić małe jezioro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 żebyś tylko zgonu nie zaliczył i nie mówię tu o alkoholu, taki słoiczek mógłby wytruć całą dzielnicęnie przesadzaj :-P , wąchałem, dotykałem i żyje nadal :unsure: niestety słoiczek gdzieś znikł :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 nie przesadzaj icon_razz2.gif , wąchałem, dotykałem i żyje nadal unsure.gif niestety słoiczek gdzieś znikł mur.gif wyparował ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam35 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 nie przesadzaj :-P , wąchałem, dotykałem i żyje nadal :unsure: niestety słoiczek gdzieś znikł :mur: Bo sama rtęć trująca nie jest,tylko pary rtęci.W postaci cieczy możesz nawet połknąć i nic ci sie nie stanie.Ale pary rtęci atakują układ nerwowy tylko nie pamiętam już jakie ilości są szkodliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 wyparował ? :D starczy ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Bo sama rtęć trująca nie jest,tylko pary rtęci.W postaci cieczy możesz nawet połknąć i nic ci sie nie stanie.Ale pary rtęci atakują układ nerwowy tylko nie pamiętam już jakie ilości są szkodliwe.Gwoli scislosci ciecz a para, to jedynie 2 stany skupienia TEJ SAMEJ SUBSTANCJI, w tym wypadku rteci. Pary moga sie latwiej wchlaniac przezto sa bardziej szkodliwe, ale obcowanie z rtecia w postaci cieczy napewno tez niesie ze soba pewne ryzyko. Kazda substancja bedaca trucizna, bedzie trujaca/szkodliwa itd w postaci ciala stalego/cieczy/gazu i tyle;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 http://img251.imageshack.us/img251/6508/hg2cs3.jpg starczy ?? :lol: będzie trzeba użyć cieńkich węży :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 będzie trzeba użyć cieńkich węży :DI tu przychodzi mi myśl o cpc :D ciekawe jak by to się spisało z rtęcią :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 wypaliło by turbolizatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ale może przeczysciło by dysze Ventouriego :lol2: Tak czy inaczej i tak nie starczy na układ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Rozcieczyć z moczem? Chyba nie. To nie mam więcej pomyslów A tak na poważnie to da rade to rozcieczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...