Skocz do zawartości
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem że kręcicie proce, żeby mieć 1FPSa więcej

HWBOT to przynajmniej sport, rywalizacja, emocje, życie na krawędzi ;-)

A odnośnie temperatur procka. Czy z C2D nie da się tak jak z AMD -> IHS mod? 10* różnicy pomiędzy rdzeniami mnie wnerwia strasznie ;-(

Dlatego u mnie CPU na codzień ma 8x500 1.29v, z memkami na 1200 cl5 2.1v, a jak chce jakiś wynik w 3D wykręcić to wrzucam 4.55Ghz i sobie lata ;)

A co do IHS'a, to nie radzę na Intelu ;]

Jak widze cos takiego to mnie skreca :/ Czemu mi sie musial taki crap trafic.... 4GHz to robi na ok 1.4v w miare stabilnie.

Racuch już tak ma, że trafia same perełki [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego u mnie CPU na codzień ma 8x500 1.29v, z memkami na 1200 cl5 2.1v, a jak chce jakiś wynik w 3D wykręcić to wrzucam 4.55Ghz i sobie lata ;)

Czyli na co dzień masz tak samo jak ja ;-) (tylko pewnie temperatury masz znacznie niższe)

A co do IHS'a, to nie radzę na Intelu ;]

aż tak źle? Może jakieś inne sposoby? Nie chciałem zdejmować na stałe ale przypiłować czapke i założyć z powrotem ;-)

Edytowane przez loo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na co dzień masz tak samo jak ja ;-) (tylko pewnie temperatury masz znacznie niższe)

aż tak źle? Może jakieś inne sposoby? Nie chciałem zdejmować na stałe ale przypiłować czapke i założyć z powrotem ;-)

odpuść ;)

może masz taki problem i wystarczy szlif ? http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=71

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze ładnie wam idą te procki :> coś czuje że nie wyrobie i puszcze go na 4giga ...

I tak mały off ;]

moj e4600 jest jest teraz w serwerku dla firmy co ciekawe na boxowym chłodzeniu z AS5 na ustawieniu deff procek ma 22 stopnie a rdzenie 19 20 :> W takim razie na e8xxx rdzenie powinny miec mniej wiecej tyle stopni co sam procesor tak ?A nie jakiś

+25...

ps 100% obiażenia temp poszło max 34 na rdzeniach :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, przeczytałem jakies kilka ostatnich stron chcąc się dowiedzieć jaki procek z tej kategorii E8xxx jest najbardziej opłacalnym zakupem ale nie otrzymałem odpowiedzi ... Wiem że z modelami wcześniejszymi było tak że najbardziej opłacało się kupić serie E2xxx i podkręcać i można było wtedy uzyskać wydajność na poziomie droższych procesorów.

A jak jest z serio 8xxx ... oczywiscie mówie tutaj o możliwym podkręcaniu...

Polecacie jakiś dobry tani bezproblemowy sklep ?

Pozdrawiam i dzieki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

kupisz "po ciemku" jakiegoś E8200 robionego w czasie monsunu i 3,6GHz bedzie cieżko zrobić

szukać, pytać itp...

ew. sprawdzonego E6400, 6600 bedzie taniej a i wydajnie

nawet w dziale sprzedam cos widzialem ;)

dzisiaj

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z vatem i podatkiem ??? bo polamerem to ci tego nie wyślą :/

ktoś mnie już uprzedził, znajomy znajomego za mała opłatą wysłał mi deskę snb, wiazania, 2 pary gogli, polamerem i żadnego vatu ani cła :D

tylko do paczek o deklarowanej wartości max 70$ nie pobiera się cła ani vatu, ale ten znajomy wyrzucił fabryczne kartony, paragony, lekko przybrudził i deskę wartą 300$ a na paczce napisał, że jej wartość to 60$ :D

Edytowane przez Ardianz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój zostanie przewieziony w brzuchu ;) Gwary nie potrzebuje, jeszcze nic nie spaliłem (ale pewnie ten padnie po tygodniu:) )

BTW: 8400 czy Q9450 ? Granie i obróbka video.

Nie mam wyboru, moje mobo nie obsługuje Q9450...

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Waszym zdaniem warto zabawić się w sprzedaż 6850 na allegro i zakup 8400 ze stanów? Zapłacę za niego trochę ponad 420zł i pewnie tyle dostanę spokojnie za swojego. Czy lepiej opisywać na aukcji, że procesor był kręcony i robi 3,87GHz czy nie ;) ?

Bo tak po cichy liczę na jakieś 4,2 lub może 4,5Ghz. Specjalnie kupuje Ultrę-120 i HR-05 na NB/SB na płytę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia. Proszę kogoś grzecznościowo a on ma się rozejrzeć w NY. Może kupi w Biedronce ;)

nie kupuj w bierdonce bo tam maja niekrętliwe odpady

co jak co, ale nie kupilbym 45nm procka bez gwarancji, mam przeczucie ze duzo z nich kreconych i to wcale nie ekstremalnie moze miec problemy z dociagnieciem 3 latek ;)

obym sie mylil

wiadomo cos moze n/t nowego steppingu ?

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj w bierdonce bo tam maja niekrętliwe odpady

co jak co, ale nie kupilbym 45nm procka bez gwarancji, mam przeczucie ze duzo z nich kreconych i to wcale nie ekstremalnie moze miec problemy z dociagnieciem 3 latek ;)

obym sie mylil

wiadomo cos moze n/t nowego steppingu ?

Przyznaj się - zmieniasz procka co trzy lata? To nie pasuje do tego forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi