Skocz do zawartości
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy 45nm ma uwalone czujniki i intel oficjalnie się do nich nie przyznaje, tzn. nie są one do użytku przez użyszkodników, tylko dla testerów itp.. Dlatego intel ma to w poważaniu, nawet nie ma od niego żadnej oficjalnej aplikacji do obsługi czujników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to nie wiem niektórzy piszą ze pierwsze partie miały uwalone a nowsze są juz ok, poprostu mnie to wnerwia jak widzę takie duze róznice miedzy rdzeniami a u innych normalnie.

ktoś napisał:

Czyli spora cześć ma uwalone ale nie wszystkie na to wychodzi

Sklepy wymieniały cepy, kiedy te cepy były białymi krukami w PL, i tak wiedzieli, że ludzie zesrają się ze szczęścia by je kupić.

Każdy 45nm ma zryty czujnik i to jest widoczne albo od razu, albo pod freonem itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeszkadza np w prawidłowym zachowaniu sie wentylatora w zależności od temperatury.

To mobo też ma zwalony czujnik ??

Nie wiem jak Twoja płyta, ale Gigabyte reguluje wentyl w zależości od czujnika zewnętrznego a nie tych co siedzą w procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce mieć puszczonego w okolicach 4GHz z napięciem pon. 1,3V - czy to przemęczanie procka?

Zaraz będę katował Orthosem prority 10 mojego proca (440*9=3960), napięcie 1,2875V

442*9 przy 1,2875V Orthos prority 10 wywalił mi po 1,5h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 71proste

Moj ma czujki ok,ale za to jedno jajko swiruje,ale co tam bede sie spinal jak padnie to wowczas wysle na gware-od tego sa boxy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno kupowałem 2 procki E8200 i ten który mam w swoim kompie ma sprawne czujniki temperatury i jest z nim wszystko ok, a ten 2gi ma uwalone czujniki i rozbieżności temperatur między rdzeniami. Oby dwa procki z tego samego tygodnia (48 tydzień)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce mieć puszczonego w okolicach 4GHz z napięciem pon. 1,3V - czy to przemęczanie procka?

Zaraz będę katował Orthosem prority 10 mojego proca (440*9=3960), napięcie 1,2875V

442*9 przy 1,2875V Orthos prority 10 wywalił mi po 1,5h

ja mialem podobnie

444x9 cpu vtt 1.2

1.27 wywala orthosa po 1h

1.28 po ok 2h

1.29 -1.3 po ok 5h

1.32 full stable

500x8 cpu VTT 1.24

podobnie j.w

tez full stable przy 1.32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi