firestarter Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam! Mam zmodyfikowaną płytę główną Abit IC7-MAX3, do tej pory wszystko działało z procesorem p4 Northwood 3 GHz SL6WU @ FSB250MHZ, 3.75GHz, 1,625V Chłodzenie wodne Ram był barierą w podkręcaniu (DDR400), mam zamiar kupić Corsair TwinX Pro DDR 2x 1GB 550 MHz CL3, ale teraz nie o tym... Bawiłem się ze szlifowaniem obudowy procesora tzw IHS, i gdy udało mi się to odlutować uszkodziłem procesor... Chce kupić nowy. Wiem, że najlepsze są Northwoody, chce żeby był to model z HT Prosze o sensowne propozycje co do zegara i modelu procesora, najlepiej jak ktoś wie, z oznaczeniem modelu, bo niektóre serie da sie bardziej podkrecac a niektore mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 sprzedac to co masz i kupic C2D , albo X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Nie ma sensu pakować się w 478. Sprzedaj to co masz (za płytę trochę weźmiesz ;)) i kupić C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 A jak nie to chociaż złóż kompa na AM2. Nie opłaca się pakować w Socket 478. Mała wydajność, a po dołożeniu paru złotych można dużo lepszego kompa mieć. Co do RAMu - nie opłaca się już inwestować w DDR i to na dodatek 2GB. DDR2 też już pewnie niedługo będzie przestarzała, ale jest wydajniejsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...