piotres Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witajcie :) Chcialem przedstawic chiller Pudiego - owoc ciezkiej pracy i jeszcze ciezszego planowania i uzgodnien :wink: . Opcji bylo baaardzo duzo - od chillera w Tt Mozart, przez Lian-li V2000 az do tego co jest teraz - czyli chillera ktory bedzie sobie stal pod budka Lian-li typu cube. Cel postawiony przez wlasciciela to +10 do +20*C na niezbyt rozbudowanym configu oraz cisza. :-P Specs : kompresor : Danfoss SC18CL wymiennik : Wymienik plytowy , 12 plyt XV: Danfoss TS2 + akumulator cieczy Frigomec 0.88l skraplacz: 1.5 kW + 4 szt. Scythe S-FLEX 120mm w wersji 1200 obr. czynnik chłodniczy : R507/R134a mix obudowa: metalowa 46 x 46 x 35 cm, czarny proszkowy lakier inne: kontroler Dixell XR40C, 4 szt. S-FLEX 120mm z przodu obudowy + 4 szt. S-FLEX 120mm z tylu obudowy (wszystkie w wersji 1200), rezerwuar 1.7litra + pompa Eheim 1048, weze 12/16 mm, krocce choinki na waz 12 mm sr. wew. Odrazu mowie ze zdjecia nie sa robione od poczatku, a raczej blisko konca zaczalem je cykac ... :oops: (brak cyfrowki przez chwile) . Imprezka sie kroi :lol: . uuups Pudi nie bylby zadowolony widzac tyle szronu :oops: - na szczescie ma kontroler temperatury :wink: -26*C ciecz bez obciazenia :oops: i +8*C ciecz na grzalce ciagnacej z sieci 605W :D :D Nie ma to jak schlodzona dykta z borygiem :wink: B-) . I po balu zwanym "struganie chillera" :wink: . pozdrawiam piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 jak zwykle pełen profesjonalizm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Jaki tam profesjonalizm, przeciez ja jestem marnym studencina :oops: :lol: :lol: :lol: . Jakby ktos sie mnie o cos pytal, to ostrzegam ze jestem offline od 23 do 29.08 . :) pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 świetna robota :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jaki tam profesjonalizm, przeciez ja jestem marnym studencina :oops: :lol: :lol: :lol: . Jakby ktos sie mnie o cos pytal, to ostrzegam ze jestem offline od 23 do 29.08 . :) pozdrawiam Kuźwa studencina. Powinieneś full pro sklep otworzyć. Każdy Twój projekt to idealizm w każdym calu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A mi sie niepodobaja 2 rzeczy: - zbiorniczek z pompka wyglada mocno tandetnie - moze w rzeczywistosci jest inaczej - biała naklejka bbp jest fe - zrob sobie wersje z czarnym tlem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zbiorniczek z pompa to zwykly easy click 1.7l w wersji z przezroczystym denkiem :). Wiec chyba az tak tandetnie nie jest . :-P Pompka miala pracowac jako zanurzeniowa (w moim zalozeniu) wiec jakis komercyjny rezerwuar srednio by tu podchodzil :oops: . Teraz to juz naprawde mnie nie ma na 7 dni . :D papa piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Bardzo ładnie wykonane. Tak jak poprzednicy napisali pełen profesjonalizm :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Kurcze zawsze mi sie podobaja twoje cuda. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Ehh respect za poswiecenie odnosnie uzgadniania wszystkiego ;] co do chillera pierwsza klasa, choc nie jest zbyt szczelny, tzn nie moze lezec na boku :lol2: (no ale to teraz juz wiem :razz: ) jak przyjade do Angli to przetestuje, ale pewnie troche czasu minie, bede mial remont, a jeszcze nawet nowego kompa nie kupilem ;D PS Qrcze tez zapomnialem o tej bialej naklejce :lol2: chcemy czarnej naklejki, chcemy czarnej naklejki :D PS2 Dopiero zobaczylem "SALONOWY" :mrgreen: :lol2: :wink: Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Pudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Nie powiem zeby to bylo fajne... reszta jest ok, jak zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 a jednak cziler :D mi sie tez ten pomysł podobał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) a jednak cziler :D mi sie tez ten pomysł podobał :) Sie wie, dzis testowo odpalilem w lazience nie moglem sie doczekac :wink: NIE MACIE POJECIA jakie to jest ciche ! :blink: (pomijajac ze kompresor chodzi jak bombowiec) caly czas wiedzialem ze 12x120mm S-Flexy to jest to, tylko troszke glosniejsze od mojego starego zestawu WC :lol2: Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Pudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 To głosne miałeś WC ;0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dlaczego nie widzę zdjęć a tylko napis "Obrazek" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 SC18CL jak bombowiec ? :lol: Toz to jest cudowne pyrkanie :lol: :lol: . A tak na serio to podobno SC18CL nie sa takie wcale glosne, SC21CL za to juz tak :-P . Ja tam nie wiem, nie mialem porownania. Za to wiem ze chodzi on +/- tak samo na glosnosci jak Danfoss FR8.5CL czyli sprezarka z Vapochilla LS. Danfoss NL11F jest cichszy, ale on jest akurat najcichszy :lol: - lecz w tym chillerze nie sprawdzilby sie wogole :oops: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 SC18CL jak bombowiec ? :lol: Toz to jest cudowne pyrkanie :lol: :lol: . rozwalilo mi cycki :lol2: co do sprezarek to juz zdazylem doszkolic sie na XS :-D :wink: i przyznaje racje mistrzowi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Można wiedzieć jaki koszt takiej zabawki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 takie rzeczy to chyba pw? eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 takie rzeczy to chyba pw? eot Nie ma nic takiego ustalonego ;) Kwestia tylko tego, że mało kto odpowiada w temacie na pytanie o cenę, taka moda z zagranicy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 to też moja riposta w takim a nie innym tonie ;) choc z drugiej strony gdyby pytał o poszczególne czesc, to czemu nie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Odp. juz poszla na PW mak'a777 :-P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...