RALF11 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) OPIS: Nowa obudowa firmy Tacens, zaprojektowana specjalnie dla użytkowników chłodzących swoje komputery za pomocą powietrznych coolerów. Tacens zastosował w niej specjalny system TACENS TOTAL CONVECTION TECHNOLOGY, wykorzystuje on prawa fizyki (ogrzane powietrze unosi się do góry, gdzie przez otwory wentylacyjne opuszcza obudowę) wspomagane przez trzy duże wentylatory (135, 140 oraz 250mm) wymuszające obieg powietrza w obudowie. Dzięki temu udało się stworzyć bardzo dobrze wentylowaną obudowę (200cfm przepływu powietrza), przy bardzo niskim poziomie hałasu (16dBA). Dodatkowo obudowa ceciach!e się niebanalnym wyglądem dzięki ukryciu napędów za uchylanymi drzwiczkami oraz zastosowaniu błyszczącego lakieru. Dodatkowo logo Algeo na przednim panelu podświetlane jest na biało, sygnalizując pracę dysku twardego. SPECYFIKACJA: Typ obudowy: Midi Tower Standard: ATX, micro ATX Ilość kieszeni 5,25": 4 Ilość kieszenie 3,5" zewnętrznych: 2 Ilość kieszenie 3,5" wewnętrzne: 5 Złącza na przednim panelu: *USB2.0 x 2 *Audio x 1 *Mic x 1 Zainstalowane wentylatory: 3 *140x140mm. wentylator Aura PRO *135x135mm. wentylator Aura PRO z tyłu *250x250mm. wentylator Aura Pro z boku Szerokość: 200mm Wysokość: 430mm Głebokość: 445mm Rodzaj materiału: stal Waga: 6kg Kolor: czarny ZDJĘCIE: CENA: 255zł Co sądzicie o tej obudowie??. Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych opini, więc pytam tutaj. Edytowane 3 Września 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 O kurcze super buda. Według mnie lepsza niż sharkoon rebel 9 Value, który IMHO jest słabo wyposażony. A TAcens Aura to ciche i dobre wentyle. Super buda no i designe ładny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Calkiem ladna. Ten wiatrak z boku tylko szkodzi chlodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Calkiem ladna. Ten wiatrak z boku tylko szkodzi chlodzeniu. Czemu wiatrak z boku szkodzi chłodzeniu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Bo jest tak wielki, że stosowanie pozostałych mija się z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Przyznam się ,że ładna. Fajna estetyka. Ale chyba jednak poczekam na CM 690 [RC-690] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Z tego co wyczytałem to cała góra obudowy jest z siatki, przez którą ucieka ciepłe powietrze a na wentylatorze 250mm znajduje się prosty regulator obrotów. EDIT: Zdjęcia obudowy ze wszystkich możliwych stron :) http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;cat=&cat2= Naprawdę super wygląda. Edytowane 3 Września 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Tylko troszkę nie dopracowali podłączenia tych bajerów na drzwiczkach. Wyglada to tak jakby najpierw zrobili obudowe a potem ktoś wpadł na pomysł aby coś zaświecić na drzwiczkach. Gdyby ktoś na forum "modernizacje" takie coś zrobił to... oj żal mi go :lol2: a tu takie coś w firmowym wykonaniu. EDYTA: Kolejna sprawa - coś dziwnie wyglada sprawa tylnego wentylatora, tak jakby otwory były na wentylator 120mm a zamontowany był wentyl 135mm? W sumie to dobrze, łatwiej kupić dobry wentyl 120 niż 135mm :-P Edytowane 3 Września 2007 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Bo tak robią. Obudowa jest jedna, Modele różnią się tylko klapami i plastikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 fajna calkiem buda. jakbym wczesniej ja przyuwazyl to mialbym dylemat czy brac tego aerocoola co mam czy moze tego tacensa wlasnie.. tylko te wylamywane sledzie troche odpychajace sa :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Chyba przejdę się dziś do sklepu niedaleko mnie i zobaczę jak wygląda ta buda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 W związku z tym ,że CM nie wiadomo kiedy będzie w PL i za ile chyba się weźmie tego Tacensa jak dobrze pójdzie :) Wentyle w zestawie, cena znośna, połyskliwy czarny :rolleyes: i dobry przewiew B) Same plusy. Jak ktoś ma jakieś doświadczenia z Algeo niech pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Buda fajnie wygląda. To co ją wyróznia to ze z monotwanie kibla w tej budzie nie bedzie problemu. Chlodnice można na gorze podwiesic :) Ten wentyl 250mm to jest ihmo wada. Przy chlodzeniach typu Big Tower zastosowanie to to ma raczej mizerne. Genialnie cichy to on też pewnie nie jest. Rc690 bardziej mi się podoba. Zasilka na dole... :D Edytowane 4 Września 2007 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Mugen powinien wejść :) Przewiew mi się przyda, bo ta buda co mam ją teraz ma jednego z tyłu 80 fan nawiewającego do środka i w biurku proc się kisi po oc do 54C dochodzi i już są błędy <_< Nawet przy otwartym boku. CM RC-690 bym kupił jakbym wiedział kiedy będzie i za ile $$$. A podobno z CM po oficjalnej premierze też jest ciężko dostać :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...