Szczepano Posted September 15, 2007 Report post Posted September 15, 2007 Czy mogę "brutalnie" skasowac" katalog "Windows.old" powstały po zainstalowaniu Visty czy też istnieje jakiś specjalny sposób jego usuwania?? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SGJ Posted September 15, 2007 Report post Posted September 15, 2007 Kopie poprzedniego systemu zapisaną przez instalator mozna normalnie usunąć. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szczepano Posted September 16, 2007 Report post Posted September 16, 2007 A jak się usuwa programy w Viście? Gdzie jest coś takiego jak "dodaj usuń programy"? (zaraz zwariuje...) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stark Posted September 16, 2007 Report post Posted September 16, 2007 Start -> Panel Sterowania -> Odinstaluj program /w grupie Programy/ Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mardok Posted September 16, 2007 Report post Posted September 16, 2007 Start -> Panel Sterowania -> Odinstaluj program /w grupie Programy/ a w klasycznym wyglądzie : Start > Panel Sterowania > Programy i funkcje Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szczepano Posted September 16, 2007 Report post Posted September 16, 2007 (edited) Dzięki, dzięki... Uff, jestem po całym dniu instalacji, ustawiania i obczajania nowego systemu i chyba jest całkiem fajny. Mam jeszcze jeden problem: w kółeczku (dawnym starcie) nie ma "uruchom", dostałem się do niego przez "wyszukaj", pokazuje ze jest w grupie programy ale tam nie mogę go znaleźć. Bardzo chciałbym mieć "uruchom" jakoś bardziej pod ręką. Znaleźliście na to jakiś sposób?? I gdzie "uruchom" sie normalnie znajduje?? OK, znalazłem, jest w akcesoriach ale to jest z [gluteus maximus] miejsce strasznie... jak ktoś to jakoś fajnie wcisnął niech się pochwali! Edited September 16, 2007 by Szczepano Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SGJ Posted September 16, 2007 Report post Posted September 16, 2007 Zapewne nie domysliłes się ze wszystkie opcje konfiguracyjne menu start są tak samo jak w poprzednich wersjach Windows we własciwosciach paska zadań? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szczepano Posted September 16, 2007 Report post Posted September 16, 2007 Zapewne sie domyśliłem tylko co mi to daje?? Nie wiem jak wykorzystać tą informacje?? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SGJ Posted September 16, 2007 Report post Posted September 16, 2007 Moze to ze wejdziesz w opcje i zaznaczysz zeby uruchom było bezposrednio w menu start? O tym że uruchom jest od ponad 12 lat caly czas pod tym samym skrótem klawiaturowym juz nie będę nawet wspominał. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mardok Posted September 17, 2007 Report post Posted September 17, 2007 To będzie tak: Prawym na Start (czy jak to nazwałeś : kółeczko) > Właściwości > Zakładka "Menu Start" > Dostosuj > Zaznaczyć "Polecenie Uruchom" I już się ma uruchom w Menu Start. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szczepano Posted September 18, 2007 Report post Posted September 18, 2007 (edited) To będzie tak: Prawym na Start (czy jak to nazwałeś : kółeczko) > Właściwości > Zakładka "Menu Start" > Dostosuj > Zaznaczyć "Polecenie Uruchom" I już się ma uruchom w Menu Start. Bardzo dziękuje za krótką rzeczową i konkretną odpowiedź, bez zbędnego cynizmu. Dzięki. Edited September 18, 2007 by Szczepano Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...