Skocz do zawartości
nnn2007

Goodramy Pro 900

Rekomendowane odpowiedzi

Moja wielka polemika na ten temat ? A mozesz podlinkowac, bo cos sobie nie przypominam, zebym z kims takie wielkie polemiki prowadzil. Ja z tych pamieci jestem bardzo zadowolony. Pokaz mi ramy, ktore zrobia 500Mhz 5-5-5-15 na 1,9V. Na 533 nie puszcze, bo jesli bym teraz poporstu zwiekszyl troche FSB, to mi plyta nie wstanie, jest teraz 375, a dziura zaczyna sie miedzy 380-417, wiec byl musial zaczac kombinowac, zmeiniac dzielniki itd, zeby sprawdzic glupie 33Mhz wiecej. Zreszta jakim cudem by mialy nie pusc 33Mhz wiecej jak one z palcem w d... smigaja na 550Mhz na bardzo niskim napieciu.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest link:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=241968

Tak jak już mówiłem, boję się o ich stabilność, rózne opinie słyszałem.

A to, że Goodramki PRO 900/1066 jadą już nie na D9 jest całkiem możliwe allbowiem producent ma kłopoty z kupowaniem kostek od Microna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/search.php?string=goodram+pro

Jak to nei ma ich na allegro ? Co prawda jedyna dobra oferta to ta 512 ale jednak jest... zawsze można 4x512....

Ja też brałem od sprzetkomu, polecam.

Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje Kingmaxy znaczy mojego brata nie wstaja max na 500mhz 2.3v 6 6 6 18..... inaczej wogole sie nie da ;/ a to sa 533... z [gluteus maximus] te ramy i tyle... GR Pro nie ma to bierz a-data ee cl4 800mhz na d9gmh ;)

Szansa trafienia na nowe A-Daty EE 800 na D9GMH wynosi 33% (bo te modele ogólnie robione są na 3 rodzajach kosci).

http://www.allegro.pl/search.php?string=goodram+pro

Jak to nei ma ich na allegro ? Co prawda jedyna dobra oferta to ta 512 ale jednak jest... zawsze można 4x512....

Ja też brałem od sprzetkomu, polecam.

Nie chcę 4x512. Problem potem spylić takie coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to chyba nie ten dział crash_zero?

Ok, mam BIOS 1.4.

Co do loga, to wg mnie lepsze, ale wolalbym zeby bylo cos takiego jak w Foxconnie albo Asusie. Po co dawac obrazek kolorowy jak i tak jakosc jest mizerna ;) W DFI LP bylo nawet ;), ale za jaskrawe. Sam znaczek MSI powinien byc !

Jakie zmiany? Dzis nic nie krecilem tylko zostawilem jak wczesniej mialem podkrecone, wiec moze jutro cos wymoce ;) Aha, 3ci start zniknal ;)

A ma inny wybor? OCZ daja D... Patriot zmienil kosci i robi wielkie G... GR Pro 900 wymiataja co nie miara, ale juz sie skonczyly w sklepach. Do 350zl jedyne co zostalo to A-Data, d9gmh bedzie krecic sie rownie dobrze jak pro 900 tylko powiedzcie jak to sie ma ze goodram standardowo ma 900mhz cl5 a adata 800mhz cl4, ktore lepiej pojda? zalozmy ze znam kogos od kogo bym mogl zalatwic d9gmh ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi